Rondreizen door italië

De 3 mooiste rondreizen in Italië

Bella Italia! Het land van de heerlijke pizza’s, romantiek in Rome, prachtige landschappen in Toscane en de schilderachtige kustlijn nabij Sorrento. Italië is ontzettend divers en daarmee het land bij uitstek om een mooie rondreis in te maken. Wij hebben de drie mooiste rondreizen in Italië voor je op een rijtje gezet!

Rondreis 1: Leef de Toscaanse droom

Toscane is een gebied in centraal Italië en één van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders. Welke kant je ook op kijkt, iedere keer weer lijkt het alsof je door een ansichtkaart loopt. Prachtige heuvellandschappen tot zo ver het oog rijkt, historische steden zoals Florence en Siena en heerlijk eten; Toscane heeft het allemaal!

Florence

Toscane is erg groot en strekt zich uit van de westkust tot het oosten van Italië. De beste locatie om je Toscane rondreis te starten, is Florence (Firenze), de hoofdstad van Toscane. Florence wordt gezien als één van de bekendste cultuursteden van Europa. De stad kent ontzettend veel hoogtepunten, maar dé absolute aanraders zijn Basilica di Santa Maria del Fiore (Duomo), Ponte Vecchio en Galleria degli Uffizi. Vanaf Amsterdam is het ongeveer 2 uur vliegen naar Florence. 

Lucca

Een andere locatie die je echt niet mag overslaan is Lucca. Een klein stadje op ongeveer 80 kilometer van Florence. Deze stad is geheel ommuurd en het leukste om te doen is om een rondje over deze muur te lopen. Leuk toch, om zo’n stad eens op een manier te zien? Andere trekpleisters in Toscane zijn Siena, Pisa, Arezzo en Montepulciano. En vergeet vooral niet om af en toe eens de auto ergens stil te zetten en te genieten van de natuur waar je doorheen rijdt. Het is werkelijk alsof je naar een kunstwerk van Leonardo Da Vinci aan het kijken bent. 

Lucca

Rondreis 2: Een reis door het passionele Zuid-Italië

Italië heeft nog veel meer moois te bieden dan alleen Toscane. Zo staat Zuid-Italië bekend om de ruwe (en vooralsnog onbekende) diamanten. Napels is een bekend voorbeeld. Een stad die berucht zou staan vanwege de maffia en het straatafval zou zich op blijven stapelen. Toch heeft Napels iets bijzonders. Een stad met energie, met ontzettend gepassioneerde inwoners en een rokende Vesuvius die boven de stad uittorent. Napels is uniek én een ideaal startpunt van je rondreis in Zuid-Italië, op ongeveer 2,5 uur vliegen van Nederland. Wanneer jij je reis vervolgt richting het zuiden, stop dan even bij de Vesuvius en Pompeii. Twee indrukwekkende plekken die het zeker waard zijn om te bezoeken. 

Amalfikust

Vervolgens rijd je langs de kust nog verder naar het zuiden. Richting één van de mooiste kustlijnen ter wereld. De Amalfikust. Hier vind je idyllische stadjes zoals Positano en Sorrento. Nu je toch in de buurt bent doe je er goed aan om via Matera en Lecce naar het Oosten te rijden. Deze twee kleine steden laten zien hoe mooi Zuid-Italië is. Lecce ligt aan de oostkust van Italië. Als je nog even wilt ontspannen voordat je weer naar Nederland reist dan is er met meer dan 800 kilometer kust vast wel een strandbedje voor je beschikbaar in Gallipoli of Monopoli.

Amalfikust

Rondreis 3: Laat je verassen in Noord-Italië

De laatste rondreis die we willen laten zien is de rondreis in Noord-Italië. In Noord-Italië vind je ontzettend hoge bergtoppen en grote smaragdgroene meren. Heerlijk voor de actieve vakantiegangers die doen aan watersport of stevig willen wandelen. De gebieden rondom het Comomeer en het Gardameer zijn hier perfect geschikt voor! Of wat dacht je van Trento? Een natuurgebied op de grens met Oostenrijk. Vanwege de noordelijke ligging is dit gebied sterk Oostenrijks-Duits georiënteerd. Leuk voor de afwisseling! De sportievelingen zijn ook hier helemaal op hun plek met diverse mountainbike parcours, trekroutes en skigebieden!

Gardameer

Trento

Wil je wat meer van de lokale bevolking zien? Dan mag je Trento niet missen. Trento wordt gezien als de mooiste stad van het gebied. Om je vakantie af te sluiten rijd je richting Veneto. Het gebied in het Noordoosten van Italië. Dit gebied is heel anders dan wat je de rest van je vakantie hebt gezien. Een glooiend landschap vol met wijngaarden. Het wordt natuurlijk niet voor niets het Prosecco gebied genoemd! Tip: met de trein ben je in 50 minuten in Venetië!

Rondreizen door Italië?

We hebben nu de hoogtepunten van drie totaal verschillende reizen uitgelicht, maar Italië heeft zoveel meer te bieden. Van de actievere vakanties in Noord-Italië tot de schilderachtige gebieden in Toscane naar de passionele Italianen in het Zuiden. Lastige keuze, vind je niet!? Mocht je meer hulp nodig hebben bij het samenstellen van jouw reis door Italië of heb jij andere vragen en/of opmerkingen? Dan ben je van harte welkom om contact met ons op te nemen. 

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.