Ook voor Last-Minute vakanties kun je prima bij Las Perlas Reizen terecht

Last minute zomervakantie boeken zonder stress? Dit zijn onze 4 tips!

Steeds meer vakantiegangers kiezen voor een last-minute zomervakantie. Zo zit je nergens aan vast, kies je een bestemming die op dat moment goed bereikbaar is én valt je reis in de meeste gevallen goedkoper uit. Echter brengt een last minute ook vaak stress met zich mee. Het bepalen van een budget, nakijken van alle geldige documenten en bovenal: keuzestress! Hoe boek je nu een last minute vakantie zonder al te veel gedoe? Deze tips helpen je op weg!

Tip 1: Wees flexibel!

Vlak voor vertrek kan het aanbod snel verschillen. En met snel bedoelen we héél snel. Waar er eerst nog voldoende mogelijke vluchten zijn, is er na een halfuur geen vrije stoel meer over. Wees daarom bereid om snel te schakelen tussen de mogelijkheden. Probeer je allereerst niet vast te houden aan één enkele vertrekdatum. Wanneer je flexibel bent over de dag van vertrek, is er een grote kans dat omliggende dagen de goedkoopste optie vormen. Ook is het verstandig om naar verschillende bestemmingen te kijken. Zo blijft er voldoende aanbod om uit te kiezen én kom je wellicht een bestemming tegen waar je niet eerder aan hebt gedacht! Als laatste is het verstandig om flexibel te zijn op het gebied van accommodatietype. Hecht je erg veel waarde aan een all-inclusive vakantie of vind je een accommodatie met alleen ontbijtmogelijkheden ook voldoende? Wanneer je hier flexibel mee om gaat is de kans groter dat je jouw perfecte last minute zomervakantie al snel tegen zult komen.

Wees flexibel in de planning bij een Last-Minute vakantie

Tip 2: Denk ‘outside the box’

Weer een jaar naar populaire zonbestemmingen als de Spaanse kust of één van de Griekse eilanden? Dit zijn natuurlijk prachtige bestemmingen, maar er is een grote kans dat er vlak voor vertrek nog maar weinig aanbod over is, met name in het hoogseizoen. Kies voor de perfecte last minute eens voor een alternatieve vakantie. Denk hierbij aan het binnenland van deze populaire landen, of misschien wel noordelijke bestemmingen als Zweden of Noorwegen. Dit maakt niet alleen dat er meer keuze is, ook zal het hier minder druk zijn. En zit je niet aan schoolvakanties gebonden? Ga dan zeker eens buiten het hoogseizoen. Dit scheelt ook in de portemonnee! Vind je het lastig om zelf een keuze te maken? Laat je dan eens adviseren door één van onze reisadviseurs en wellicht komen zij met de perfecte bestemming waar je zelf nog niet aan hebt gedacht!

Denk outside the box bij het plannen van een Last-Minute rondreis

Tip 3: Check, check, dubbelcheck

Het gevaar van een last minute zomervakantie boeken is: te snel boeken. Natuurlijk staat er een zekere haast achter het boeken, maar dat is geen reden om belangrijke zaken over het hoofd te zien. Wanneer je een leuke vakantie hebt gevonden, zorg er dan voor dat je altijd een paar basiszaken controleert. Zijn er verplichte vaccinaties of visums nodig voor de bestemming? Is je ID-kaart of paspoort nog wel geldig? Heeft het land een andere valuta? Wanneer alle papieren gecontroleerd zijn, is het vaak verstandig om de reis zelf nog even onder de loep te nemen. Wat is de ligging van de accommodatie? Op welke luchthaven kom je aan en is transfer inbegrepen? Check ook altijd even de reviews van het hotel of appartement. Dit is een kleine moeite, en zorgt ervoor dat je weet wat je kunt verwachten!

Check alles meerdere malen voor je een last inute rondreis boekt

Tip 4: Laat je last minute organiseren door een flexibele organisatie

Met het enorme aanbod kun je soms met de handen in het haar komen te zitten. De ene reis is te duur, de andere te ver weg, en ga zo maar door. Ongemerkt gaat er veel tijd zitten in het zoeken en vergelijken van de opties, wat de voorpret kan doen verdwijnen. Eén van de beste, snelste en makkelijkste manieren om een last minute te boeken zónder stress is door het werk uit handen te geven. Bespaar veel uren zoeken en vergelijken door je wensen en eisen door te geven aan een flexibele reisorganisatie, om vervolgens een voorstel voor jouw perfecte vakantie te ontvangen. In de tussentijd kan jij alvast bedenken welke kleding je allemaal in gaat pakken of welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken op de bestemming. Onze reisadviseurs staan altijd voor je klaar om samen naar de beste mogelijkheden te zoeken! Wij zijn slechts één telefoontje of e-mail bij je vandaan om je te helpen.

Neem contact op met Las Perlas voor een verrassende last minute rondreis

Last minute zonvakantie boeken?

Na het lezen van deze tips wordt het boeken van jouw volgende last minute vakantie een makkie. Dus wat wordt het? Laat jij je verrassen door het aanbod of heb jij je zinnen gezet op een heerlijke een fly & drive naar Griekenland? De keuze is (ook bij last minutes) reuze. Is het zoeken, vergelijken en boeken toch niet jouw ding en geef je het liever uit handen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze reisadviseurs om jouw perfecte last-minute vakantie samen te stellen!

 

 

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.