Een roadtrip door Portugal

De voordelen van een roadtrip door Portugal

Een roadtrip door Portugal is een ideale manier om dit veelzijdige land te leren kennen. Vele natuurgebieden wisselen elkaar af, de prachtige steden met hun relaxte sfeer en de briljante stranden welke zich in vele soorten aan je presenteren. Uit al onze rondreizen in Portugal kunnen wij dan ook een waanzinnige roadtrip op maat voor je samenstellen. Start de motoren, zet de zonnebril op en geef gas, klaar voor een heerlijk zonnige roadtrip dwars door Portugal!

Portugal, een perfect land voor een roadtrip

Portugal, het prachtige en langgerekte land in het hoekje van het Iberisch schiereiland. Met zijn oppervlakte van ruim 92.000 km2 ruim tweemaal zo groot als Nederland maar met zijn slechts 11 miljoen bewoners heel wat dunner bevolkt. Wat betekent dat? Dat betekent dat Portugal een perfect land is om een auto te huren en op pad te gaan! Heerlijk in een gezellig tempo genieten van de vele afwisselingen die het land te bieden heeft. Geniet van de bruisende steden, de indrukwekkende natuurgebieden, van de vele, vaak verborgen, beschutte baaitjes, de superverse vis en van de altijd vriendelijke en behulpzame lokale bevolking die over het algemeen redelijk tot goed Engels spreekt!

Lissabon

Wát een geweldige stad! Heerlijk rondslenteren door de wijk Baixa, de oude wijk welke is gelegen tussen 2 heuvels en waar je veel vertier gaat vinden zoals ontelbare winkeltjes en restaurantjes. Maar ook de wijk Alfama bezoeken we altijd wanneer we in town zijn, smalle trappetjes en nauwe straatjes maken dat je vast een keer gaat verdwalen maar ook altijd weer ergens uitkomt. 

Geniet van de betoverende uitzichten van bovenop de heuvels, die je overigens niet per definitie te voet hoeft te beklimmen. Gelukkig niet! Op straat rijden ontelbaar veel riksja´s welke je zo aan kunt houden voor een tourtje maar ook kun je met de beroemde tram 28 omhoog, welke zich knarsend door de smalle straatjes perst. ´s Avonds uit dineren is een feestje, restaurants te kust en te keur voor ieders budget. Maar één adresje welke je zeker niet mag overslaan is de nieuwe foodmarket Time-Out. Hier presenteren vele uitstekende restaurants zich en kun je de keuze maken welke je voorkeur heeft om vervolgens van al dat lekkers in het centrale middengedeelte te gaan genieten.

Lissabon is de start van je fly and drive door Portugal

Porto

De andere belangrijke en aansprekende stad van Portugal is gelegen aan de rivier de DouroBekend om de port welke er in grote mate wordt geproduceerd door een aantal bodega´s welke ook allemaal te bezoeken zijn middels rondleidingen en uiteraard als afsluiting moet er geproefd worden. En dat is geen straf!

Eye-catcher van de stad is natuurlijk de Maria Pia brug welke in 1877 is geopend en ontworpen door een leerling van Eiffel. Je ziet dan ook duidelijke overeenkomsten qua structuur tussen deze brug en de Eiffeltoren in Parijs. Een andere bezienswaardigheid is het station São Bento waar de stationshal rijkelijk is gedecoreerd met maar liefst 20.000 bekende azulejos, de beroemde Portugese tegeltjes. Ook de kathedraal van Porto moet je nog wel even op je todo lijstje noteren. Zoek je een rondreis waar zowel Lissabon als Porto worden aangedaan, bekijk dan onze Flavours of Portugal Duo Rondreis eens.

Porto moet je zeker aandoen op je Portugal rondreis

Natuur

Portugal is rijkelijk voorzien van uitgestrekte en afwisselende natuurgebieden! Neem nu de Serra da Estrela, oftewel de Sterrenbergen. In de winter hét skigebied van Portugal maar in alle andere seizoenen een schitterend gebied om lange wandelingen te gaan maken. Maar ook fietsen is hier een uitstekende mogelijkheid om kennis te maken met de omringende schoonheid. Een goede tip is om gebruik te maken van een fietstocht welke wij voor je hebben opgezet, je fietst van A naar B en de taxi brengt je terug. Onderweg is er tevens een gelegenheid een verfrissende duik te nemen!

Natuur volop tijdens je Portugal rondreis

Heb je het over de Portugese natuur dan hoort de Douro vallei ook te worden gemeld natuurlijk. De brede rivier slingert zich traag een weg door de vele terrassen welke hier zijn aangelegd ten behoeve van de wijnproductie. Het gebied is verrassend groen en uitgestrekt, ideaal om enkele dagen aan te besteden tijdens je roadtrip door Portugal. En de Alentejo verdient je aandacht. In de kleine dorpjes wordt hier het Portugese leven geleid zoals dat al jaren, nee, eeuwen, onveranderd is gebleven. De oude vrouwtjes, uiteraard immer in het zwart gekleed, schuifelen tussen de huisjes door zoals dat altijd gaat. Heuvels, bossen en koele meren kenmerken het landschap waar het stadje Évora het klassieke middelpunt van is. 

Mocht je een rondreis zoeken met veel natuur en cultuur dan is onze Cultuur Rondreis - steden, wijnvallei en Sterrenberg vast iets voor je.

Stranden 

Vele kilometers kust heeft Portugal te bieden en dat houdt dus ook in, strand! Allerlei types strand ga je in dit land vinden, van uitgestrekt en open tot beschutte baaitjes die soms zelfs alleen per boot bereikbaar zijn. Het water is kraakhelder en wanneer je van surfen houdt, Portugal heeft de beste surfspots van Europa!
 

Strand is een goede afsluiter van je Portugal fly and drive

Rondreizen door Portugal?

Portugal is zoals gezegd enorm gevarieerd en een land welke je met gemak meerdere keren kunt bezoeken. Een roadtrip is een hele goede mogelijkheid en het land is er zeer geschikt voor. Maar ook kun je kiezen voor iets minder kilometers maken en je te focussen op een deel van het land. Hoe dan ook, de bijzonder aardige Portugezen maken je verblijf overal tot een feestje. Uiteraard is er nog veel meer te zien en te bezoeken dus wil je uitgebreid geïnformeerd worden over de mogelijkheden, aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.