De nieuwe haven van Málaga, Muelle Uno, is een reistip om lekker te ontspannen

Reistips voor Málaga, één van onze favoriete Spaanse steden

Andalusië heeft veel te bieden. Je vindt in deze Spaanse streek veel verschillende culturele invloeden door de lange geschiedenis die zich hier heeft afgespeeld. De stad Málaga heeft vele gezichten op zich. Struin door de straatjes en ontdek op iedere hoek een nieuw verhaal. Deze stad kan je ontdekken tijdens onze rondreizen Andalusië. Ontdek onze reistips van bezienswaardigheden in Málaga die je niet wilt missen.

De kathedraal van Málaga

De enorme kathedraal van Málaga is zonder twijfel de meest opvallende bezienswaardigheid in het centrum. Vanuit vrijwel alle delen van de stad zie je de toren van de kathedraal boven de stad uittorenen en van dichtbij is hij nog indrukwekkender. Het heeft ruim 200 jaar geduurd om de kathedraal te bouwen en eigenlijk is hij nog niet klaar, hij mist namelijk nog een boog en een toren. Daarom wordt de kathedraal ook wel ‘La Manquita’ genoemd. Sinds een aantal jaar is het mogelijk om het dak van de kathedraal te bezoeken. Dit is een unieke ervaring. Onze Málaga reistip: bij Las Perlas regelen we een rondleiding over het dak voor je met een ervaren gids. De buitenkant kun je het beste bezichtigen vanaf het gezellige Plaza del Obispo of het aan de kathedraal grenzende park. 

De beroemde kathedraal van Málaga

Street Art en kunst

Onze volgende reistip voor Málaga is het bezoeken van Soho. Soho is de wijk van de kunsten. Het is een artistieke wijk met een verzameling van hippe winkels, aparte cafés en heel veel street art. Vroeger was het een achterstandswijk. Rond 2000 begonnen creatieve inwoners er een kunstdistrict van te maken. Vandaag de dag is er bijna op elke straathoek een kunstwerk te bewonderen. De directeur van CAC Málaga heeft verschillende projecten gelanceerd om Soho te moderniseren, zo valt er tegenwoordig op de zijkanten van veel gebouwen in de wijk een mooie muurschildering te bewonderen. 

Ook het museum voor moderne kunst is in Soho te vinden. In het rijtje van Málaga reistips kunnen we je niet onthouden dat je het museum gratis kan bezoeken en het is zeker de moeite waard om een blik binnen te werpen. Het centrum van Málaga barst van de bekende en bijzondere musea. Wanneer je Málaga op zondag bezoekt heb je geluk! Veel bekende musea zijn op zondag gedurende bepaalde uren gratis te bezoeken. Om mooie kunst te zien, hoef je in Málaga niet per se naar een museum. Ook op straat kun je veel prachtige kunstwerken bewonderen. Málaga is een echt walhalla voor liefhebbers van street art. 

De gekleurde kubus van het Centre pompidou

Het Moorse fort Alcazaba en Teatro Romano

Onze derde tip in het rijtje van Málaga reistips: in en rondom het centrum van Málaga vind je veel historische bouwwerken. Het Teatro Romano, ofwel het Romeins theater, stamt nog uit de tijd van Karel Augustus. Ook het Moorse fort Alcazava valt niet te missen. Tijdens een bezoek aan dit fort waan je je in een sprookjeswereld. De Arabische invloeden uit de tijd van de Moorse overheersing zijn nog duidelijk terug te vinden. Het Alcazaba is op zondag vanaf 14:00u gratis toegankelijk.

Het Alcazaba is een absolute reisprip van Málag, een highligt en ook wel het kleine Alhambra genoemd

Gibralfaro kasteel

Voor het mooiste uitzicht over Málaga raden we je aan om de Mirador de Gibralfaro te bezoeken. Dit uitzichtpunt ligt in het Castillo de Gibralfaro, het Gibralfaro kasteel. Dit kasteel ligt op 130 meter hoogte. Het kasteel vind je naast het eerder genoemde fort van Alcazaba. Je kan ervoor kiezen om lopend de top te bereiken. Toch zeggen ze dat deze klim heel pittig is en op warmere dagen is de wandelroute niet aan te raden. Een alternatief is een hop-on hop-off bus naar boven te nemen. Zo kun je onderweg ook veel leuke foto’s maken. De bustocht zelf is ook leuk, aangezien deze je langs de villawijk van Málaga brengt. Zo kun je uitgebreid de tijd nemen om deze grote huizen te bewonderen. Aangekomen bij het kasteel is het heerlijk om rond te wandelen en te genieten van het uitzicht over Málaga en de Middellandse zee. Met name rond zonsondergang is het uitzicht indrukwekkend. Ook hier is er een klein museum te bezoeken waar je meer leert over de stad tijdens de Moorse overheersing. Málaga reistip: Gibralfaro is op zondag vanaf 14:00u gratis toegankelijk.

Een goede reistip in Málaga: Het mooiste uitzicht over de stad vind je vanaf het Gibralfaro kasteel

De boulevard, de haven en de zee

Als een van de belangrijkste reistips tijdens je bezoek aan Málaga moet je de haven absoluut gezien hebben. De haven behoort tot een van de oudsten ter wereld. Hij werd ruim 3000 jaar geleden gesticht. Waar de haven van Málaga vroeger puur diende voor de industrie, is ook dit gebied de laatste jaren flink veranderd. Zo is er een prachtige boulevard aangelegd: de Paseo de Muelle Uno. Hier kun je langs het water slenteren en plaatsnemen op een van de vele terrasjes. De boulevard loopt helemaal door tot La Farola, de vuurtoren van Málaga. Naast vele restaurantjes zijn er ook diverse winkels te vinden en het Centre Pompidou Málaga. Dit museum lijkt met zijn vele kleuren net een kubus. In de haven zijn ook diverse oude schepen te vinden waarmee je een leuk boottochtje kunt maken.

Een mooie luchtfoto van de haven en boulevard van Málaga, de Muelle Uno

Zelf op zoek naar de spannendste straathoek van Málaga

Málaga heeft met zijn diverse wijken enorm veel verschillende belevenissen te bieden, en is daarom de perfecte bestemming voor een prachtige vakantie. Staan deze reistips in Málaga inmiddels al op jouw bucketlist? Informeer dan snel naar de mogelijkheden voor een van onze vele rondreizen langs deze prachtige stad, of je nou met het vliegtuig gaat of met de auto komt. Zo kan je zelf deze Spaanse pracht en praal bewonderen!

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.