Ga op roadtrip door het prachtige Italië

Roadtrip door Italië maken? Houd rekening met deze 6 zaken tijdens je autorondreis

Een autorondreis door Italië is super veelzijdig. Van cultuur in de prachtige steden tot heerlijk genieten aan de kust en authenticiteit in de schilderachtige dorpen. Met de auto heb je de kans om het meeste van Italië te zien. Zit je eraan te denken om een roadtrip door Italië te maken? Houd dan rekening met deze 6 zaken.

1.  Fly drive Italië: kies één of meerdere streken

Italië bestaat uit twintig regio’s en al deze regio´s hebben hun eigen kwaliteiten en bijzonderheden.

Zoals de groene heuvels in Toscane, de bijzondere trulli in Puglia, de Etna vulkaan op Sicilië, het helderblauwe water rond Sardinië, het historische Umbrië, het onaangetaste Le Marche en het mythische Campanië. Kies een regio die je graag wil ontdekken of combineer meerdere regio´s tijdens een fly drive door Noord-Italië of Zuid-Italië. Ga op onderzoek uit en bekijk welke regio jou het meest aanspreekt.

Ook op Sardinië is het heerlijk rondtoeren tijdens je Italië roadtrip

2. Blijf niet op de snelwegen tijdens je autorondreis door Italië

De echte Italiaanse cultuur vind je natuurlijk niet op de snelweg, maar op de landwegen tussen de dorpjes. Rijd tussen de landbouw, zoals olijfbomen, tomatenvelden, fruitbomen en passeer de kleine dorpen met de authentieke karakters. Hier ontdek je het echte Italië zonder toeristen tijdens je rondreis. Daarnaast heeft Italië veel wijngebieden waar je heerlijk door de heuvels kan rijden. Onderweg kom je genoeg bodega´s tegen die de deuren altijd open hebben voor bezoekers. Kun je lekker een flesje meenemen voor op je eindbestemming!

Ga van de gebaande paden af tijdens deze fly drive dwars door Italië

3. Verblijf in Agriturismo’s

Op het platteland van Italië vind je veel agriturismo’s. Dit zijn boerderijen die deels zijn ingericht voor gasten om te verblijven. Agriturismo’s zijn vaak kleinschalig en liggen achteraf, waardoor je er heerlijk kunt genieten van de stilte en iets mee krijgt van het traditionele Italiaanse boerenleven. De uitgebreide maaltijden die hier geserveerd worden komen vaak rechtstreeks van het land. Hier ga je je zeker thuis voelen tijdens je roadtrip door Italië.

Logeren doe je in een Agriturismo tijdens je Italië roadtrip

4. Ontdek de kust tijdens je Italiaanse roadtrip

Een dag rijden langs de kust van Italië is een van de hoogtepunten van je reis. Vooral de kust van Amalfi is prachtig, met de blauwe zee en hoge afgronden zijn de uitzichten prachtig. Neem onderweg een duik in de zee en stop in de leuke plaatsjes Positano, Amalfi, Atrani en Ravello. Deze gezellige dorpjes zijn het zeker waard om te bezoeken.

Een Italië rondreis brengt je altijd naar de prachtige Italiaanse kusten

5. Probeer traditionele Italiaanse gelegenheden

Honger onderweg? Laat de typische Autogrills langs de snelweg voor wat het zijn en verlaat de snelweg om in een klein dorpje een typische Mediterraanse lunch te zoeken. In Italië kan dit bijna niet misgaan en moet je iets lekkers voorgeschoteld krijgen. Vergeet het toetje niet!

Heerlijk op een Italiaans terras lunchen

6. Laat je niet afleiden door de prachtige uitzichten

Italië is super fotogeniek, achter elke bocht is er weer een nieuw verrassend uitzicht. Zorg dat je hierdoor niet wordt afgeleid tijdens je rondreis door Italië en neem genoeg stops om al het mooie om je heen goed te bekijken.

Om iedere hoek weer een verbluffend uitzicht tijdens jouw Italië roadtrip

Interesse gekregen in een rondreis met de auto door Italië?

Het is duidelijk, een rondreis door Italië met de auto zorgt voor veel mooie plaatjes en is een geweldig avontuur. Wil je meer weten over de mogelijkheden en wil je graag overnachten in agriturismo’s en andere parels van hotels? Neem dan contact met ons op!

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.