Snorkelen is erg leuk tijdens je Kroatië rondreis

Snorkelen in Kroatië; de 4 mooiste snorkelplekken voor vissen, zeesterren en koraal

Een lange kustlijn en zoveel eilanden maken van Kroatië een snorkel walhalla. Er zijn talrijke plekken om met je duikbril en flippers de onderwater flora en fauna te verkennen. Weinig landen kennen zó een schone en heldere zee en zoveel variëteit aan snorkelplaatsen. Op de meeste plekken kun je op eigen houtje gaan snorkelen. De pracht en praal komt je in de onderwaterwereld van Kroatië tegemoet. Dit maakt snorkelen een eenvoudig en ook must do tijdens je Kroatië rondreis. Grootste plus zijn de vele kiezelstranden die Kroatië rijk is. Zandstranden kunnen je zicht vertroebelen, vooral bij drukte. Dankzij de kiezel ondergrond en het ondiepe water wordt je snorkel avontuur op Kroatië bijna zeker een succes. Ander voordeel is dat rondom rotsen ook veel zeedieren te vinden zijn. Verwacht geen tropische vissen, maar wel veel andere vissoorten, zeesterren, octopus, krabbetjes of zee-egels. Vraag jij je af waar je het beste kunt snorkelen in Kroatië? Wees gerust: Kroatië kent tientallen mooie snorkelplekken!

 

1. Snorkelen in Kroatië in hét snorkelparadijs Brijuni Nationaal Park

Het feit dat dit een prachtig nationaal park is, maakt dat de zee hier sinds 1983 beschermd is. Dit heeft weer een prachtige en rijke onderwaterwereld tot gevolg. Vanuit Veriga Bay is het mogelijk om middels een tour de archeologische vondsten te bezichtigen. Andere snorkeltochten kunnen op eigen gelegenheid worden gemaakt. Zo kun je eenvoudig de ferry pakken vanuit Fazana. Een andere optie is om via Las Perlas het daguitstapje naar het hoofdeiland te boeken, zodat je tijdens je vrij in te vullen verblijf op het eiland aan de snorkel kunt.

Brijuni Nationaal Park in Kroatië is ideaal om te snorkelen

2. De kustlijn bij Makarska: één van de mooiste snorkelplekken in Kroatië

Unaniem zijn snorkelfanaten het erover eens: de kustlijn bij Makarska, die zo´n 60 kilometer beslaat, beschikt over fijne stranden. De gezellige dorpjes met kiezelstranden zijn een perfect startpunt voor een bebrilde duik in de zee. Voorbeelden zijn Nugal Beach of Zivogosce. Tijdens veel van onze rondreizen in Kroatië passeer je Makarska. Ons advies zou zijn juist hier een frisse stop in te lassen en je te laten verwonderen.

Nugal beach, een prachtig strand wat niet mag ontbreken tijdens je Kroatië rondreis

3. Nationaal Park Mljet: snorkelen in meren en grotten

Mljet is net als Brujini bekroond tot Nationaal Park. Gezien deze beschermde status, is snorkelen hier zonder uitzondering een feestje. Daarnaast bieden eilanden vaak nóg helderder water dan langs het vaste land. Ons advies zou zijn om bij Sveta Marija je hoofd onder water te steken. Je zwemt dan namelijk in het meer van het nationale park. Vanuit Dubrovnik kun je de ferry pakken naar Pomena of Polace. Als je hier dan toch bent, neem dan ook even de tijd om bij de Odisej grot te snorkelen. Een prachtig lichtspel vormt zich op het water en in de grot.

Mljet Nationaal Park in Kroatië

4. Snorkelen in en om de stadsrand van Dubrovnik

Wat ik het fijnste vond aan snorkelen rondom Dubrovnik is het ontsnappen aan de hitte en de drukte. Dit is tezamen met het feit dat hier veel mooie en vooral ook goed bereikbare snorkelspots zijn, dé reden om ook hier even met je neus onder water te gaan. Grootste favoriet is Dance, gelegen aan de open zee. Ook Buza is een goede optie. Beide spots zijn vanuit het centrum lopend te bereiken, waardoor je soms maar een uurtje nodig hebt. Maak je een daguitstapje naar Lokrum of de Elafieten eilanden, neem dan ook beslist je set mee!

Snorkelen kan ook vlakbij Dubrovnik erg goed

Meer weten over snorkelen in Kroatië?

Snorkelspots, daar zijn er dus voldoende van in Kroatië en vooral bij haar vele eilanden. De variatie in mogelijkheden is talrijk, net als de onderwaterwereld zelf. Wil je één of enkele plekken verweven in je rondreis door Kroatië, neem dan contact met ons op voor een op maat gemaakt reisplan!

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.