Italië is een ideaal land om met kids te bereizen

Vakantie Italië met de kids? 5 tips voor de ideale rondreis!

De jaarlijkse vakantie moet voor iedereen leuk zijn! Je wilt de romantische Italiaanse steden bezoeken, maar je hebt geen fijnere tijd dan wanneer je kinderen ook gelukzalig aan het spelen zijn. Zoek dan ook een land uit met een kindvriendelijk karakter. Daar is Italië het schoolvoorbeeld van. De basis heb je! En met deze 5 tips voor een rondreis Italië zorg je voor een soepele aanpak, de juiste afwisseling tussen leuke activiteiten, het land ontdekken en de verdiende ontspanning. 

1. Italië biedt voldoende afwisseling, maar maak keuzes voor een ideale gezinsvakantie

Zoek genoeg afwisseling in je vakantie. Italië heeft prachtige steden, wonderbaarlijke natuur en ontelbaar veel kilometers kustlijn. Geschiedenis beleef je in Italië op straat, dit maakt het voor de kids juist leuk om een stadje te bezoeken. Straatmuzikanten en gekleurde huisjes maken de kinderen enthousiast. Ben je op zoek naar avontuur, ga dan met je kids fietsen, kajakken of paardrijden. Flamingo´s spotten, een waterpark of pretpark bezoekje. En kies op z´n tijd vooral voor een schepje en een emmertje in het zand voor de beste fun! Daarnaast is een juiste balans belangrijk: het is leuk om wat te zien, maar zorg dat het geen moetje wordt. Het lijkt een inkoppertje, maar houd voor ogen dat op vakantie niets hoeft en alles mag.

Lekker fietsen door Lucca tijdens je Italië rondreis

2. Een goede voorbereiding en flexibele dagplanning

Genoeg te doen dus. Ook voor een vakantie met de kids geldt dat een goede voorbereiding het halve werk is. Zorg dat je per bestemming van je rondreis gewapend bent met een lijstje van mogelijke activiteiten en bezienswaardigheden. Zo tover je altijd een leuke dagplanning uit je hoge hoed, afhankelijk van de stemming van de dag. Houd je dagplanning dan ook semi-flexibel. Na boeking bij Las Perlas Reizen ontvang je uitgebreide tips over de omgeving, waardoor jouw voorbereiding een eitje is.

Veel vriendjes maken tijdens je vakantie kan zeker heel goed in Italië

3. Ga voor een slimme uitvalsbasis, zoals het bijzondere Puglia

Puglia staat met stip op één als het gaat om een kindvriendelijke bestemming. Want wat is er nu leuker om met je kroost te overnachten in het sprookjesgebied van de trulli: ronde huisjes met spitse daken. Ze zijn wit met grijs en versierd met mysterieuze symbolen. Vanuit je trulli of gezellige agriturismo ben je ook nog eens zo aan de kust, want in Puglia zijn stranden altijd dichtbij. Dit gebied zorgt ervoor dat je geen urenlange autoritjes hoeft te maken: unieke steden, kindvriendelijke activiteiten en een dagje strand kosten je niet meer dan een half uur per dag wanneer je in het toffe Puglia verblijft.

 

Met de kinderen heerlijk relaxen in een echte trulli in Puglia

4. Pizza en gelato

Eten als op vakantie met kinderen in Italië bent, is een makkie! Overal zijn kinderporties te verkrijgen en bijna ieder kind lust wel het bekendste Italiaanse gerecht, de pizza! Of de spaghetti. Bovendien zijn de Italiaanse restaurants kindvriendelijk en is het tot middernacht een komen en gaan met Italianen én hun kroost. Je kids zitten hier dus nooit alleen. Pizza´s komen ook nog eens razendsnel uit de houtoven in dit land, dus lang hoef je niet te wachten. Daarnaast staat op iedere hoek van de straat een steengoede ijskar, halverwege elke straat vind je een ijsluik en op ieder terras valt een sorbet te bestellen. Op zijn tijd even wat verfrissing, daar knapt iedereen van op!

 

Wat is het moeilijk kiezen van dat overheerlijke Italiaanse ijs

5. Boek je kindvriendelijke rondreis door Italië bij de specialist

Ga je op familie rondreis naar Italië, zorg dan dat je je goed laat voorlichten bij een reisspecialist. Bij Las Perlas Reizen houden we rekening met jullie reiswensen en beschikken we over een ruim aanbod van accommodaties voor een kindvriendelijke ervaring. We maken rondreizen op maat en zoeken voor jullie passende gezinsaccommodaties, voorzien van een fijne familiaire sfeer, andere speelkameraadjes en een zwembad voor voldoende verkoeling. Als de kinderen uitgeput van het zwembad ´s avonds op bed liggen, kunnen jullie nog genieten van een boek en een afzakkertje onder de Italiaanse sterrenhemel.

 

Heerlijk met de kids van een onbezorgde Italië rondreis genieten

Meer weten over vakantie met de kids naar Italië?

Met deze top vijf houd je de vakantie voor iedereen leuk! Overdenk deze vijf eenvoudige tips en jong en oud komen thuis van een droomvakantie in het Italiaanse land. Wil je meer weten of direct je rondreis door Italië boeken? Neem gerust contact met ons op!

 

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.