Florence, een must op je Toscane rondreis

Waarom een rondreis in Toscane een echte aanrader is

Toscane; het spreekt veel mensen tot de verbeelding. De prachtige, groene heuvels die door het landschap glooien. De eindeloos uitgestrekte wijnvelden en natuurlijk het heerlijke eten en drinken. Pizza, cappuccino en diverse alcoholische dranken. Toscane moet je gezien, gevoeld en geproefd hebben. Staat een rondreis door Toscane nog niet op je bucketlist? Dan leggen we je hier uit waarom je er toch echt moet zijn geweest! En als je geen zin hebt om een lange dag in de auto te zitten terwijl je ook mooie steden kunt bezoeken en een Italiaans diner kunt gebruiken, dan is een fly drive Toscane echt iets voor jou.

De oude steden

Toscane zit vol met historische steden. Iedereen kent wel wat namen uit het rijtje: Florence, Lucca, Siena, dat zijn namen die in elk geval een belletje doen rinkelen en die bij een bezoek nog mooier dan mooi blijken te zijn. Al deze oude steden zijn een walhalla voor kunst-, cultuur- en geschiedenisliefhebbers. De mooie, oude kerken en paleizen zijn vaak opengesteld voor publiek. Een echte aanrader, want de bouwwerken zijn allemaal een kunstwerk op zich. In Pisa kun je natuurlijk niet om de toren van Pisa heen en in het hart van Toscane vind je Siena, met de Torre del Mangia. Beklim de 505 treden van deze toren en geniet van een prachtig uitzicht over de stad. Ook de pleinen in de oude Toscaanse steden zijn een bezoekje waard. Je vindt er natuurlijk leuke terrasjes en fijne restaurantjes, maar de gebouwen op en om het plein zijn de moeite van het bekijken meer dan waard.

 

Italiaans straattafereel

De natuur

De Toscaanse landschappen zijn op z’n minst schilderachtig te noemen. De uitgestrekte wijnvelden worden afgewisseld met groene, glooiende heuvels en de grote vlaktes worden gebroken door statige cipressen. De middeleeuwse dorpen die je tussen al dit groen tegenkomt, bieden de ultieme mogelijkheid voor een hapje of een drankje, waarna je weer verder kunt met genieten van de mooie natuur die Toscane te bieden heeft.

Overvloedige natuur tijdens je rondreis door Toscane

De wijn

Toscane is bekend om z’n prestigieuze wijnen. Het allerbekendst is natuurlijk de Chianti. Deze wijn was jarenlang niet uitgesproken populair, maar de kwaliteit heeft een flinke inhaalslag gemaakt waardoor je nu niet uit Toscane terug kunt komen zonder een Chianti geproefd te hebben. Maar Toscane biedt nog veel meer. Je kunt een mooie wijnroute volgen, de zogenoemde Strade del Vino, om zo verschillende wijnen te ontdekken. Maak kennis met de wijnboeren en bekijk de wijngaarden alvorens je over gaat tot het proeven van al dat lekkers.

Overtuigd van het moois dat Toscane te bieden heeft? Neem dan vrijblijvend contact op om te kijken hoe jouw droomreis naar Toscane eruit moet zien.

 

Je rondreis kan niet zonder een glas Chianti wijn

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.