Deze familie rondreis door Duitsland biedt vele actieve onderdelen om met elkaar te beleven, waaronder een fietstocht door Berlijn

Enerverende en avontuurlijke familierondreis Duitsland

Belevenissen, fun en geschiedenis wisselen elkaar snel af

Omschrijving

Duitsland betovert jong en oud

Een vakantie in Duitsland betovert zowel jong als oud. Met korte rijafstanden, diverse landschappen, charmante steden en gezinsvriendelijke bezienswaardigheden is het een favoriete bestemming. Las Perlas nodigt je uit voor een unieke ervaring! Gedurende twee weken ontdek je Midden- en Zuid-Duitsland op een speciale manier die zowel de kleintjes als de groten zal bekoren. Je verblijft in ruime appartementen of knusse, familiaire accommodaties waar je als gast aankomt en als familielid vertrekt.

Volop familie plezier

Je avontuur begint te midden van de sparrenbossen en valleien van het Zwarte Woud, een plek voor gezinswandelingen en sensaties in Rodelbanen en klimbossen. Europapark wacht met adrenaline. Richting de Zwitserse Alpen biedt de Bodensee waterplezier en pittoreske stadjes. Dan naar een bergachtig paradijs met het Doornroosje-achtige kasteel.

München verwelkomt je met alledaags levensgenot, parken, musea en XXL Pretzels. De betoverende Romantische Straße leidt je langs middeleeuwse stadjes en kastelen naar het bekroonde Würzburg.

Gedenkwaardig Berlijn als afsluiting

Erfurt betovert met historische vakwerkhuizen en kerken, terwijl het nabije Thüringer Woud een favoriet speelterrein wordt. Berlijn, vol geschiedenis en highlights zoals uiteraad de Berlijnse Muur, de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie en belevingsmusea vangen de interesse van alle gezinsleden.

Logeer in comfortabele en onderscheidende accommodaties

Deze reis belooft gedenkwaardige avonturen die nog lang aan de keukentafel worden besproken!
Natuurlijk verblijven jullie tijdens deze reis in gemütliche en vooral onderscheidende en comfortabele logeeradressen.

Highlights
 • De heerlijke gezinsvriendelijke accommodaties.
 • Wandel door je eigen sprookjesbos in het Zwarte Woud.
 • De echte Schwarzwalderkirschtorte eet je hier!
 • Het adrenaline verhogende Europapark.
 • Waterpret bij de Bodensee!
 • Rodelend de berg af racen.
 • Door de boomtoppen klauteren op weg naar mooie vergezichten.
 • De reusachtige sprookjeskastelen van Schwangau.
 • Met een gigantische Pretzel in de hand het gezellige München verkennen.
 • Ontdek samen de culturele schatten van de Romantische Straße.
 • Wandelen door openluchtmuseum Erfurt.
 • Herleef samen de geschiedenis van hoofdstad Berlijn.
 • Ga op stedelijke safari in Tierpark Berlin.

Dagprogramma

Deze familie rondreis door Duitsland start in het uitgestrekte Zwarte Woud waar veel voor de kinderen te doen valt

Dag 1 – 2 Zwarte Woud

 

Er was eens… een bergachtig gebied op zo'n 6 uur rijden van Nederland, het betoverende Zwarte Woud. Hier ontvouwt zich een sprookjesbos met koekoeksklokken, heldere meren, pittoreske stadjes en Schwarzwalderkirschtorte. Dichte bossen, watervallen en kastelen prikkelen je fantasie, zoals bij de broeders Grimm voor hún Roodkapje en Hans en Grietje. 

Het Zwarte Woud biedt avontuur voor allen: familiewandelingen, rodelbanen en veel meer. Gezinsvriendelijkheid schittert met speeltuinen, Europapark en dieren in Schwarzwaldzoo Waldkirch. Klim in boomtoppen, vaar op de Titisee, ontmoet dieren of geniet binnenshuis. Het Zwarte Woud is een groots feest voor elk gezinslid!

De Bodensee biedt veel vertier en waterpret

Dag 3 – 5 Bodensee

 

De volgende pagina van dit sprookjesboek onthult een groen gebied met weidse uitzichten en waterpracht, dankzij zijn nabijheid tot de Zwitserse Alpen. De Bodensee belooft overvloedige waterpret en gezinsuitjes. Zwemmen, surfen, of dobberen op waterfietsen, het uitgestrekte meer biedt grenzeloos plezier. Een boottocht naar bloemeneiland Mainau is al een belevenis op zich, waar het gezin het eiland verkent met een opwindende speurtocht. 

Voor culturele uitstapjes zijn charmante stadjes als historisch Lindau, Konstanz met zijn Romaanse Basiliek en Friedrichshafen, waar Zeppelins nog zweven, perfect. Net over de grens wachten Europa's grootste watervallen of je gaat naar het jonkvrouwenkasteel van Meersburg of Salem's apenrijk. Diversiteit alom!

In de buurt van Füssen zijn enkele sprookjeskastelen gevestigd

Dag 6 – 7 Omgeving Füssen

 

Op naar een bergachtig gebied met natuurpracht en betoverende kastelen. Tussen de Bodensee en de Oostenrijkse grens leeft het buitenleven op. Talloze wandelpaden wachten, inclusief een kabelbaanavontuur op Tegelberg met groots uitzicht. Rond Alpsee betoveren de oever- en boswandelingen. 

In Schwangau, waar lederhosen en koeien de straten sieren, trekken Schloss Neuschwanstein en kasteel Hohenschwangau de aandacht. Koning Ludwig II's sprookjesachtige fascinatie straalt. Disney putte hier inspiratie voor Doornroosje's kasteel. Kinderlijke vreugde overspoelt je. Vergaap je aan de parelwitte pracht binnen en het onbeschrijflijke uitzicht over bergen en meren. 

Ontdek ook Middeleeuws Füssen, een nieuwe sprookjeswereld binnen oude stadsmuren, met een kasteel, barokke abdij en beschilderde gevels.

 

München biedt veel ruimte, parken en pleinen

Dag 8 – 9 München

 

München, beroemd om het bruisende Oktoberfest en lederhosen, onthult een verrassend kindvriendelijke kant. 
Groene oases, boeiende musea en attracties bieden een veelzijdige ervaring. De hartelijke Münchenaren nodigen je uit om te feesten en te genieten, met gezellige terrasjes, biergartens, Bratwurst en enorme Pretzels. Bewonder het nieuwe stadhuis met zijn melodische poppenspel, ontdek historische schatten zoals de Frauenkirche en het koninklijke Residenz paleis. Het Deutsches Museum maakt iedereen tot wetenschapper, terwijl het Englischer Garten uitnodigt tot parkavonturen. Surf bij de Eisbach, verken Olympiapark en Sealife, bezoek het FC Bayern München-stadion en Schloss Nymphenberg. 

Logeren doe je in een geweldig hotel, misschien wel bij de gezellige familie Geisel!
München wacht op jullie!

Rothenburg ob der Tauer heeft een schilderachtig eeuwenoud centrum

Dag 10 Würzburg

 

De sprookjesroute leidt jullie naar het charmante Würzburg via de Romantische Straße. 
Deze betoverende route biedt kastelen en middeleeuwse stadjes waar natuur en cultuur samenkomen. Augsburg en Rothenburg ob der Tauber worden erkend voor hun historische centra. Würzburg, een levendige universiteitsstad, straalt historische charme uit en ligt te midden van Frankische wijnbouw. 

Wandel door het centrum met het barokke Residenzpaleis en striptekening-achtig stadhuis. Fort Marienberg torent boven de linkeroever van de Main rivier uit, waar de prins-bisschoppen vijf eeuwen heersten. Ontdek schatten en ontvlucht drukte in de prinselijke tuinen met prachtig uitzicht. Geheel in Romantische Straße stijl ga je overnachten in een lieflijk gezinshotel in het prachtige Taubertal. 
 

In Erfurt kom je ogen tekort

Dag 11 – 12 Erfurt

 

In Erfurt kom je ogen tekort terwijl je door een levendig openluchtmuseum wandelt. 
De stad, ooit een belangrijke Joodse handelsplaats, schittert met historische vakwerkhuizen en kerken. Op de kinderkopjes van Kramer Brucke loop je langs woonhuizen en winkels, bijna zonder op te merken dat je over een brug loopt – magie of architectuur? Het is zeker gezellig! 

Buiten Erfurt lonkt het Thüringer Woud als een van de laatste oerbossen in Europa, vol verstopplekken en de avontuurlijke Baumkronenpfad. Egapark fleurt op met bloemenpracht en magie wacht in de feeëngrotten van Saalfeld, een uur rijden verderop.

Berlijn is tevens een hoogtepunt van deze Duitsland rondreis, ontelbare interessante high lights heeft deze beroemde stad te bieden

Dag 13 – 15 Berlijn

 

Berlijn markeert het laatste hoofdstuk van onze sprookjesachtige reis. De recente geschiedenis  heeft de stad doordrenkt met historische bezienswaardigheden. Bij voorbaat kom je tijd tekort en maak je de afspraak met Berlijn om nog eens terug te keren!  Ervaar de stad met een eigen tour in een Trabant, inbegrepen in deze rondreis.

Highlights voor zowel oud als jong zijn de Brandenburger Tor, symbool van Duitse eenheid, Checkpoint Charlie, de Dom, de iconische televisietoren en de East Side Gallery, het langst overgebleven stuk muur dat dankzij de kleurrijke graffiti net een openlucht kunstgalerij lijkt.

Berlijn biedt voor ieder wat wils: dinos in het Natuurhistorisch Museum, spelletjes in het Computerspieler Museum, spionagepuzzels in het German Spy Museum. Verken Zoo Berlin, Aquadom & Sea Life, Tierpark, of ontdek Berlijn met Legoland Discovery Center. 
Ongeacht wat je leeftijd is, deze bijzondere stad heeft enorm veel te bieden!

Nog even nagenieten van deze heerlijke familie rondreis door Duitsland

Dag 16 Naar huis

 

En dan komt toch de dag dat de laatste bladzijde van dit sprookje omgeslagen wordt, het boek is helaas uit. De tijd is omgevlogen en vandaag zet je weer koers richting huis. Samen met je gezin kan je terugkijken op een prachtige reis vol betoverende momenten!

 

Wil je wat meer weten over de andere mogelijkheden voor het maken van een Duitsland rondreis? Met Las Perlas kun je naar vele streken binnen dit prachtige land!

Reisschema

Dag 1           Aankomst in het Zwarte Woud (vanaf Utrecht 560 km; 6 uur rijden)

Dag 2           Zwarte Woud

Dag 3           Zwarte Woud – Bodensee (circa 225 km; ruim 3 uur rijden)

Dag 4           Bodensee     

Dag 5           Bodensee

Dag 6           Bodensee – Füssen (100 km; 1,5 uur rijden)

Dag 7           Füssen

Dag 8           Fussen – München (120 km; bijna 2 uur rijden)

Dag 9           München

Dag 10         München – Würzburg (280 km; 3 uur rijden)

Dag 11         Würzburg – Erfurt (195 km; 2 uur rijden)

Dag 12         Erfurt

Dag 13         Erfurt – Berlijn (290 km; ruim 3 uur rijden)

Dag 14         Berlijn

Dag 15         Berlijn

Dag 16         Berlijn – Nach Hause (635 km naar Utrecht; 7 uur rijden)

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.