De krijtrotsen bij Dover zijn het beginpunt van deze boeiende rondreis door Zuid Engeland

De Van Alle Tijden Zuid-Engeland Rondreis

Een geweldige 15-daagse reis door de tijd

Omschrijving

Een reis door de tijd

Van Prehistorie tot Romeinen, Noormannen tot Middeleeuwen: deze 15-daagse rondreis door Zuid-Engeland is een reis door de tijd. 
De krijtrotsen bij Dover zetten direct de toon. Na Dover bezoek je de tuinen van Engeland, met Rye als een van de mooiste dorpjes, en Eastbourne, waar de beroemde slag van Hastings plaatsvond. 
Je overnacht in unieke kustpareltjes en de beroemde kathedralen van Winchester en Salisbury.

Stonehenge

Bewonder de magie van Stonehenge. De reis vervolgt langs de ruige Jurassic Coast en Exeter en het betoverende natuurschoon van Dartmoor National Park. 
In Bath is het genieten geblazen van Romeinse baden en sfeervolle overnachtingen. 
Bezoek ciderhoofdstad Bristol en pittoreske Cotswolds-dorpjes.

Deze reis door de tijd eindigt in Oxford in Harry Potter sferen! 
Een reis vol beleving en geweldige indrukken!

Highlights
  • De krijtrotsen van Dover als prachtig welkomstcomité
  • Imposante kastelen Bodiam Castle & Herstmonceux Castle
  • De historische pronkstukken van Winchester en Salisbury
  • De magische Stonehenge
  • De fraaie fossielen stranden van de Jurrassic Coast
  • Wandelen in het droomlandschap van Dartmoor N.P.
  • Baden in de romeinse baden van Bath
  • De lieflijke dorpjes van de Cotswolds
  • Prestigieuze universiteitsstad Oxford
  • De Middeleeuwse pracht van Canterbury

Dagprogramma

De krijtrotsen van Dover zijn een perfecte start van je Zuid Engeland rondreis

Dag 1 Dover

 

Vandaag vaar je over de Noordzee naar Dover. Plots verschijnen de spierwitte krijtrotsen, het teken dat het Engelse avontuur begint! Met de ferry heb je het beste zicht op dit natuurfenomeen. Veel reizigers haasten zich voorbij Dover, maar dat is onterecht.

Het grootste Engelse kasteel mag je niet missen. 
Buiten de haven, hoog boven de krijtrotsen, bezoek je Dover Castle, de 'sleutel van Engeland'. Het is een reis door de tijd, van de Romeinse vuurtoren tot Hendrik II's intriges en de cruciale rol tijdens evacuaties van de Tweede Wereldoorlog. Een indrukwekkende start van je Zuid-Engeland rondreis!

In Eastbourne is de beroemde pier zeker een bezoekje waard

Dag 2 – 3 Omgeving Eastbourne

 

Vandaag zet je koers naar de Victoriaanse badplaats Eastbourne. Naast het uitnodigende stadscentrum en de langgerekte kust, stelen de omringende bezienswaardigheden hier de show. Onderweg ontdek je het pittoreske Rye is de het fotogenieke Mermaid Street perfect voor jouw selfie. Dit gebied staat verrassend genoeg ook bekend om heerlijke wijnen, dus een stop bij Carr Taylors voor een zelfgeleide rondleiding en een proeverij van Engelse finesse is een must.

Het lieflijke Battle herbergt de ruïnes van de beroemde abdij van Willem de Veroveraar. Verder prijken imposante kastelen als Bodiam Castle en Herstmonceux Castle, alsof ze uit het water oprijzen. 
De Seven Sisters en Beachy Head bieden de hoogste en witste krijtrotsen van het land!

Het wereldberoemde Stonehenge is ook opgenomen in deze zuid Engeland rondreis

Dag 4 – 5 Winchester of Salisbury

 

Op weg naar het oude Winchester, een speldenknop qua grootte maar onmisbaar voor geschiedenis en legendes. De ronde tafel van Arthur in de Great Hall en de imposante Kathedraal nemen je mee naar een tijd vol ridders en koningen.

Voor een lokale lekkernij strijk je neer bij Wykeham Arms, waar je zowel kunt genieten van eten als een pintje. Na een bezoek aan Salisbury, met de hoogste torenspits van Engeland, ontdek je de voetafdruk van het middeleeuwse kasteel in Old Sarum.

Daarnaast wacht het wereldberoemde Stonehenge, waar reuzen lijken te hebben gespeeld want wie zegt dat reuzen niet hebben bestaan? 
Een goede nachtrust krijg je in een gezellige Inn waar je onder het genot van een heerlijk diner de dag nog eens doorneemt.

Wandelen tussen de pony's, Dartmoor National Park

Dag 6 – 7 Exeter – Dartmoor National Park

 

Vandaag bereiken we de meest westelijke stop van onze Zuid-Engeland rondreis, de Romeinse stad Exeter. We raden aan om de binnenlandse route over te slaan en om rechtstreeks naar de Jurassic Coast te rijden. Bekend om fossiele stranden en natuurlijke wonderen zoals Lulworth Cove en Durdle Door.

Bij aankomst in Exeter bezoek je de gotische kathedraal en maak je een spannende gidsentocht door het Middeleeuwse ondergrondse gangenstelsel. Culinaire liefhebbers kunnen genieten van de Exeter Street Food Night Market.

Voor idyllische rust is een wandeling in Dartmoor National Park ideaal met zijn heidevelden en Dartmoor pony's. Wanneer je bent uitgewandeld bereik je binnen een half uur het relaxte havenstadje Exmouth voor verse vis. Verser dan hier wordt het niet!

Het centrum van Bath staat op de UNESCO lijst dus zeker de moeite waard

Dag 8 – 9 Bath

 

Met de meeste musea per vierkante kilometer weet je gewoon dat UNESCO stad Bath wat te vertellen heeft. Terwijl je langs de iconische Royal Crescent wandelt, waan je je in de tijd van Jane Austen. Het Jane Austen Centre biedt een duik in de Regency-periode, compleet met een verkleedpartij. En wat is er Engelser dan af te sluiten met een traditionele Afternoon Tea.

De Romeinen wisten de thermale wateren al te waarderen, en vandaag de dag kun je nog steeds heerlijk bubbelen in de Thermea Spa.

In ciderhoofdstad Bristol, op korte afstand, proef je lokale ciders in sfeervolle pubs. Vergeet geen foto's te maken van de kleurrijke havenhuisjes en de indrukwekkende Clifton Suspension Bridge voordat je je terugtrekt in je eigen elegante liefdesnestje met een van de beste badkamers in het land.

De Cotswolds zijn een geliefde locatie voor filmmakers

Dag 10 – 11 Cotswolds

 

De prijs voor de mooiste Engelse dorpjes gaat naar de Cotswolds. Lieflijke plaatsen te midden van schilderachtige landschappen, met Stratford-upon-Avon als geboorteplaats van Shakespeare. Hier ademt alles zijn meesterwerken.

Rijd langs glooiende lavendelvelden, hop van honingkleurig dorp naar dorp, en je voelt de idylle van Engeland. 
Ontdek het filmgenieke Lacock, bekend van Downton Abbey en Harry Potter

Contrastrijk zijn de fraaie paleizen, vooral Blenheim Palace waar Winston Churchill opgroeide. De paleistuin alleen al is een uitje met een gigantisch doolhof en prachtige sierstukken. 
Je sfeervolle overnachting is hier helemaal in stijl!

De prestigieuze universiteitsstad Oxford is ook onderdeel van je Zuid Engeland rondreis

Dag 12 – 13 Oxford

 

Vandaag maken we een korte rit, maar wat een transformatie! 
Van pittoresk platteland naar de stad der dromerige spitsen: Oxford. Voorheen de oversteekplaats voor boeren, nu een prestigieuze universiteitsstad waar je altijd welkom bent. Oxford, waar dromen beginnen en Nobelprijswinnaars worden gevormd. Met zijn historische gebouwen en oude colleges is het een decor voor veel films, waaronder Harry Potter.

Begin je ontdekkingstocht op Radcliffe Square met de prachtige Radcliffe Camera en bezoek het oudste museum van Engeland, het Ashmolean Museum. Een ritje in een punter mag niet ontbreken, gevolgd door een smakelijke afsluiting met Afternoon Tea of een picknick in South Park. Gezelligheid tussen de studenten!

In Canterbury vind je de beroemdste kathedraal van Engeland

Dag 14 Canterbury

 

Time flies en we maken ons op voor de laatste stop tijdens deze Engeland rondreis: Canterbury. Eens een bedevaartsoord, nu een historische stad met de beroemdste kathedraal van Engeland, een staaltje gotiek dat indruk op je gaat maken.
Het middeleeuwse straatbeeld en charmante vakwerkhuisjes vragen om vastgelegd te worden. 
 

Het roeiboottochtje met kapitein onthult boeiende plekjes, terwijl de Westgate-tuinen een oase van rust bieden met kabbelend water en uitzicht op de torens. In de heuvels van Kent Downs is het aangenaam wandelen, en bierliefhebbers kunnen de Foundry Pub & Brewery niet missen voor een gezellige afsluiting met lokaal brouwsel in de hand!

Nog een laatste blik op de rotsen van Dover

Dag 15 Naar huis

 

Helaas is de dag dan toch aangebroken, vandaag ga je weer huiswaarts. Nog een half uurtje rijden naar Dover en de laatste beeldschone landschappen trekken aan je voorbij voordat je de ferry opstapt en een laatste zwaai geeft naar de krijtrotsen. 

Engeland je was goed voor ons, thank you so much!  

Reisschema

Dag 1              Ferry naar Dover

Dag 2              Dover – Eastbourne (115 km; 2 uur rijden)

Dag 3              Eastbourne

Dag 4              Eastbourne – Winchester of Salisbury (195 km; 2,5 uur rijden)

Dag 5              Winchester of Salisbury

Dag 6              Winchester of Salisbury – Exeter (150 km; 2 uur rijden)

Dag 7              Exeter

Dag 8              Exeter – Bath (170 km; 2 uur rijden)

Dag 9              Bath

Dag 10            Bath – Cotswolds (70 km; ruim 1 uur rijden)

Dag 11            Cotswolds

Dag 12            Cotswolds – Oxford (55 km; 1 uur rijden)

Dag 13            Oxford

Dag 14            Oxford – Canterbury (200 km; 2,5 km)

Dag 15            Canterbury – Dover  (30 km; half uur rijden); Ferry overtocht duurt 2 uur

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.