Santorini is een hoogtepunt tijdens je Cycladen rondreis

Relaxed Cycladen Eilandhoppen

In rustig tempo eilandhoppen over de Cycladen en het ultieme eilandgevoel ervaren!

Omschrijving

Start in het bruisende Athene

De start is in het beroemde Athene. Overladen word je door cultuur, de hectiek, de geschiedenis en de tegenstellingen. Je zal onder de indruk zijn van de Akropolis die hoog boven de stad uitsteekt. Maar er is meer dan dat, Athene heeft erg veel te bieden. Een stad die al je zintuigen op scherp zet en een onuitwisbare indruk bij je achter zal laten.Even buiten Athene stap je vervolgens op de boot voor een bezoek aan enkele van de zesenvijftig eilanden welke samen de archipel van de Cycladen vormen.

Ieder eiland is weer een verrassing

De grootste verrassing is de variatie. Ieder eiland heeft haar eigen identiteit, uitstraling en natuurschoon.
Voor de geweldige stranden en hippe beachrestaurantjes ga je naar Mykonos. Als je van feesten houdt is er altijd wel een swingende tent in de buurt in Mykonos stad.

Via Paros met zijn charmante vissersdorpjes en relatieve rust reis je door naar het grotere Naxos waar je historische sites gaat vinden evenals afgelegen witte zandstranden welke uitmonden in de turqoise zee.

Als afsluiter het WOW eiland bij uitstek, Santorini! Hier zul je met open mond de steile wanden van de caldera aanschouwen, een spektakelstuk!

Spectaculaire zonsondergangen

Op alle eilanden is de diepblauwe Egeïsche zee altijd dichtbij, dit wordt tevens de vakantie van de spectaculaire zonsondergangen!
Maar daarnaast wordt het vooral genieten van de relaxte sfeer die overal hangt, lekker lang lunchen in een taverna aan de waterkant, van de ferry overtochten waarbij je je afvraagt wat het volgende eiland je gaat brengen en van het zonnebaden op een spectaculair gelegen en spierwit zandstrand.

Na deze reis kom je als herboren terug.

Highlights
  • Akropolis Athene.
  • Party eiland Mykonos.
  • Paros en Antiparos.
  • Wandelen op Naxos.
  • Caldera van Santorini.

Dagprogramma

Athene, startpunt van je Cycladen rondreis

Dag 1 – 2 Athene

Athene is een metropool vol met tegenstellingen. Eeuwenoude historie wisselt zich af met hip en trendy. Hectiek wisselt af met de rustpunten in de parken van de stad.

Je bevindt je enkele dagen in het politieke, culturele en economische centrum van Griekenland. Never a dull moment zoals de Engelsen zeggen heeft zeker betrekking op deze indrukwekkende stad, van ´s ochtends vroeg tot ´s avonds laat ga je je hier vermaken, in het tempo wat je zelf bepaalt.

Een goede tip is om, zoals wij hebben gedaan, te starten met een fietstocht met een Nederlandse gids, deze vertelt honderduit en je komt veel te weten over de rijke historie en cultuur. Ook bezoek je verrassende delen van de stad waar je zelf niet zo snel opgekomen zou zijn, bijvoorbeeld de versmarkt waar handelaren luidkeels je aandacht proberen te trekken. Vervolgens maak je de keuze welke delen van de stad je op eigen gelegenheid gaat bezoeken maar uiteraard mag de Akropolis in dat programma niet ontbreken. Neem er de tijd voor, ook het naast gelegen museum is meer dan een bezoek waard.

Bezoek verder het historische centrum, de wisseling van de wacht bij het parlementsgebouw aan het Syntagma plein, de vlooienmarkt van Monastiráki is een must, het Nationaal Archeologisch museum en vergeet niet te dineren in een restaurant met uitzicht op de in spotlights gehulde Akropolis.
Kortom, een stad die nooit slaapt en dat zou je tijdens je bezoek ook zo weinig mogelijk moeten doen.

Mykonos, beroemd eiland in de Cycladen waar ook je rondreis een halte kent

Dag 3 – 5 Mykonos

Mykonos heeft de reputatie van party eiland, vergelijkbaar met Ibiza. En ook hier ligt het hoogtepunt van al dat gefeest in de maanden juli en augustus. Maar ook tijdens deze maanden zijn er volop rustiger delen op het eiland te vinden en heb je de keuze om je wel of niet in het feestgedruis te storten.

Mykonos stad is een wirwar van kleine smalle straatjes waar je zeker zal verdwalen en altijd weer ergens uitkomt. Dit vindt zijn oorsprong als bescherming tegen de stormen en de piraten die hier enkele eeuwen geleden ook nog weleens aanmeerden.
Heden ten dage is Mykonos stad een gezellige plek met veel trendy restaurants (wij hebben de beste tips voor je!), ontelbaar veel winkeltjes en de haven is de meest gefotografeerde haven van Griekenland. Niet in de laatste plaats komt dat door de 5 originele windmolens welke over de stad uitkijken.

Heerlijke grote zandstranden vind je met name aan de zuidkant van het eiland. Op sommige plekken kun je aanmonsteren op een veerboot welke langs de diverse baaien vaart waar je je vervolgens kan laten afzetten voor een dagje strandvertier.

Een populair dagje uit is een bezoek aan het naastgelegen eiland Delos, een onbewoond eiland maar het behoort tot één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Griekenland.
Wil je nog meer cultuur dan is het Archeologisch museum een aanrader alsmede de Panagia Paraportiani, een kerk met 4 kapellen op de begane grond.

PS We weten waar het leukste en meest afgelegen restaurantje van het eiland ligt!

Paros, ontmoet meer authentiek Griekenland tijdens je fly and drive

Dag 6 – 7 Paros

Paros is ook populair maar een stuk rustiger dan Mykonos.
Het eiland is groener en erg leuk om te gaan ontdekken met de auto of met je gehuurde scootertje. Vele weidse uitzichten vallen je ten deel en een pauze kun je inlassen op één van de vele strandjes. We voelden ons er al snel thuis en dat komt mede door de aankomst met de ferry in het schattige en bedrijvige haventje. (Tip; ga na aankomst een cappuccino halen in het café op de hoek bij de haven, de lekkerste van heel Griekenland!)

Paros was in het verleden mede beroemd vanwege het marmer wat hier gewonnen werd. Zo zijn de Venus van Milo en de graftombe van Napoleon (beiden in Parijs te aanschouwen) vervaardigd van marmer afkomstig van dit eiland. Mocht je besluiten het centraal op het eiland gelegen bergdorp Lefkes te bezoeken dan kom je langs de inmiddels verlaten marmergroeven.

Het plaatsje Paroikia is het langgerekte hoofdstadje met veel gezellige bedrijvigheid langs de waterkant. Het kleinere kustplaatsje Náousa wat meer in het noorden van het eiland is gelegen heeft een groot aanbod van kleine knusse restaurantjes die direct aan zee zijn gelegen en waar de verse vis zo vanuit de zee op je bord springt (bij wijze van spreken dan!).

Wat ook veel wordt gedaan is een bezoekje brengen aan het naastgelegen eilandje Antiparos waar het relaxen zo ongeveer is uitgevonden. Het is heel makkelijk te bezoeken, je hopt gewoon op één van de ferry´s die de gehele dag tussen de 2 eilanden varen.

Naxos, het grootste eiland wat je bezoekt op de Cycladen rondreis

Dag 8 – 9 Naxos

Welkom op het grootste eiland van de Cycladen, Naxos.
Een relatief vlak eiland waardoor het ook bij wandelaars een populair eiland is.

Pittoreske dorpjes en historische plekken ga je hier vinden maar waar je hier ook voor moet zijn, zijn de prachtige stranden. Of je nu een druk bezocht toeristisch strand zoekt of een wat rustiger langgerekt strand in een verborgen baai, je vindt ze er allemaal. En een groot aantal biedt een tropische aanblik met het witte zand en de azuurblauwe water van de zee, het ultieme vakantiegevoel ga je hier wel krijgen!

Naast de haven van Naxos stad vind je direct al een interessante archeologische site, de tempel van Apollo. Niet veel meer dan enkele pilaren maar wel heel kenmerkend voor de aanblik van de haven van Naxos en bovendien een perfecte plek om van een prachtige en fotogenieke zonsondergang te genieten. Met de foto´s die je hier schiet ga je thuis indruk maken!

Direct achter de haven moet je zeker de Kastro bezoeken, een 13e eeuwse wijk waar je het beste tijdens de siësta een wandelingetje kunt maken om een goede indruk te krijgen van de tijdloze atmosfeer die er nog altijd aanwezig is. Verdwalen ga je hier gegarandeerd maar het goede nieuws is dat alle straatjes die naar beneden lopen uiteindelijk allemaal bij zee uitkomen.

Terugkomend op de fijne stranden die je op Naxos gaat vinden, aanraders zijn in ieder geval Agios Prokopios welke in een beschutte baai ligt en geschikt voor families met kinderen maar ook het dromerige Plaka beach moet je eigenlijk wel gaan checken, de turquoise zee is erg fotogeniek. En dat zijn maar twee voorbeelden van de lange rij aan strandmogelijkheden op dit heerlijke eiland.

Betoverend Santorini mag niet ontbreken op je rondreis over de betoverende Cycladen

Dag 10 – 12 Santorini (of Thira)

En het mooiste bewaren we tot het laatst.
De wow factor heb je al aanschouwd voordat je voet aan wal hebt gezet. Met de ferry vaar je langs de vulkaan naar de haven welke onderaan de steile wanden van het eiland is gelegen.

Deze wanden, welke werkelijk loodrecht naar beneden gaan, zijn het resultaat van een van de grootste vulkaanuitbarstingen uit de geschiedenis (1425 v. Chr.) en waardoor het grootste deel van het eiland in zee is verdwenen. Dit verklaart tevens de halve maanvorm van het eiland.

De steile wand, of ook caldera genaamd, vertoont zich in allerlei kleuren aan je, van oranje via rood tot diepbruin, mede afhankelijk hoe de zon staat. Bovenaan de caldera zie je de spierwitte dorpen liggen, het is van een betoverende schoonheid.

Op Santorini ben je niet alleen, vele passagiers van gigantische cruiseboten bezoeken de spectaculair gelegen plaatsjes Fira en Oia. Maar ondanks dat het in deze plaatsjes druk kan zijn is het wel een must-do, de uitzichten over de Egeïsche zee, 300 meter lager, zijn een spektakelstuk.

Maar niet getreurd, er zijn volop rustiger gedeeltes op het eiland te vinden. Aan de andere kant kun je genieten van de zwarte vulkanische stranden bijvoorbeeld.

Wat je ook niet mag missen op Santorini is de zonsondergang. Het oranje/rode licht van de zon wat over het water van de zee reflecteert op de caldera en de witte dorpen daarboven, een mooiere zonsondergang ga je niet meer meemaken.

De mooiste zonsondergangen tijdens je Cycladen rondreis ga je missen, vandaag naar huis

Dag 13 Naar huis..

De combinatie van het bruisende en altijd in beweging zijnde Athene met het eilandgevoel in al zijn facetten van de Cycladen eilanden maakt van deze reis een bijzondere en een zeer gevarieerde reis.

Cultuur, betoverende natuur, genieten, relaxen, alle elementen zitten erin verwerkt wat het vanaf de eerste tot en met de laatste dag een indrukwekkende reis maakt welke je nooit meer gaat vergeten.

Tel daarbij op de heerlijke relaxte en kleinschalige logeeradressen die we persoonlijk hebben bezocht en je zal met enthousiasme en misschien ook met een tikje weemoed terugkijken op een fantastische vakantie.

Reisschema

Dag 1          Aankomst in Athene

Dag 2          Athene

Dag 3          Athene – Mykonos

Dag 4          Mykonos

Dag 5          Mykonos

Dag 6          Mykonos – Paros

Dag 7          Paros

Dag 8          Paros – Naxos

Dag 9          Naxos

Dag 10        Naxos – Santorini

Dag 11        Santorini

Dag 12        Santorini

Dag 13        Huiswaarts

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.