Geiten verwelkomen je op deze rondreis Griekenland

Rondreis vasteland (west); van historie tot historisch strandbezoek!

Maak kennis met de oerGriekse tradities, unieke natuur en de mooiste stranden.

Omschrijving

Ontdek het betoverende Griekse binnenland

De Griekse cultuur en natuur zijn onmiskenbaar betoverend. Wanneer de zon de avondlucht rood kleurt, weerklinkt er een diep verlangen naar de majestueuze Zagoria bergen. Hier sta je oog in oog met de pittoreske dorpjes waar paarden nog dienst doen als transport en de lokale bevolking je hartelijk begroet. Vanaf de kloosters van Meteora heb je een adembenemend uitzicht over de omgeving en vanaf een gezellig terrasje geniet je van het voorbijgaande toneel in je favoriete havenplaatsje.

Proef de Griekse gastvrijheid

Het Griekse binnenland biedt je een onvergetelijke ervaring, vol met sfeervolle lokale accommodaties, uitmuntende regionale keuken en een rijke historie. Tijdens deze reis ontdek je ook de mooiste stranden van Griekenland, waar je volledig tot rust kunt komen en genieten van de azuurblauwe zee. We sluiten af met het ultieme toetje: een paar dagen verkwikken en verpozen op het schiereiland Lefkada.

Laat je betoveren door het Griekse binnenland en proef de gastvrijheid van de lokale bevolking. Wij hebben voor jou de ultieme ontspannen uitvalsbasissen gevonden om deze reis onvergetelijk te maken. Kom proosten op een geslaagde dag en laat je ontroeren door de schoonheid van Griekenland.

 

Highlights
  • Pittoreske Zagoria dorpjes.
  • Ontdek meer over het Orakel van Delphi.
  • Kloosters van Meteora, het hoogtepunt!
  • De fantastisch mooie stranden van Lefkada.

 

Dagprogramma

Bezoek de Zagoria dorpen tijdens je Griekenland rondreis

Dag 1 – 3 Zagoria dorpen

Vanaf de luchthaven van Preveza duiken we gelijk het traditionele binnenland in. Zagorochoria oftewel Zagoria is een groen gebied met 46 sfeervolle dorpjes waar traditie voorop staat.

Hier heet de grootvader nog Dionisis, de vader Andreas, en de zoon ook Dionisis. Bij de buren heten ze Nikos en niet geheel ontoevallig ook Andreas. De grootmoeders zegenen het brood voordat het gesneden wordt, terwijl de mannen met hun komboloi -een soort kralenketting- in hun handen in het kafenion wild discussiëren. Politiek, economie en de laatste dorpsroddels komen hoe dan ook voorbij. Maar waar zijn toch die leuke jonge Griekse vrouwen? De knappe bartender van ons favoriete traditionele barretje weet het antwoord wel!

Zagoria is een gebied van lokale producties, handwerk, regionale kaasjes en andere lekkernijen. Trek een dag uit om een mooie wandeling te maken over de oude ezelpaden die van dorpje naar dorpje lopen of bewandel de ultieme de Vikos kloof! Maak een toertje langs een aantal van de 46 traditionele dorpen waar je Middeleeuwse stenen huizen met typische stenen daken aantreft. Nog steeds wordt hier gebruik gemaakt van ezels en paarden om goederen of je koffers te vervoeren, een nostalgisch gebruik.
Tijdens je rondrit door het gebied kom je langs de traditionele bruggen en meanderende riviertjes, watervallen en meren die dit groene hart rijk is. Daarnaast zijn de ontelbare kerken, kleine folkloristische musea en gezellige dorpspleinen kenmerkend voor dit gebied. 

Wij hebben in het hart van enkele van de lieflijke herdersdorpjes ontzettend traditionele en originele onderkomens voor je gevonden! Met prachtig eersterangs uitzichten op een bergachtig en bebost panorama in een spectrum van groen en waar de eigenaresse de balans probeert te vinden tussen bemoederen en vertroetelen.

Meteora, fascinerende kloosters bovenop de rotsen, een must tijdens je Griekenland fly and drive

Dag 4 – 5 Meteora

Ze hadden ons al op het moment dat we aan kwamen rijden en de eerste voorzichtige contouren van de rotspartijen zagen opdoemen. Bijzonder gevormde rotspilaren waar bovenop eeuwenoude kloosters prijken. Waar vind je zoiets?
Daarvoor moet je echt naar Meteora! Waar in de bloeitijd van de kloosterstad maar liefst 24 kloosters op de rotsen verheven waren. Hier zijn er nog een zestal van over. Daar waar vroeger touwladders de entree boden tot het domein van de monniken, zijn nu voor ons degelijke trappen gemaakt. Wel wordt gepaste kleding tijdens een bezoek nog steeds verlangd. Dus vergeet ook in de zomer niet een lange broek en rok in te pakken. En je camera: want foto´s van deze plek zijn er om bewaard of zelfs ingelijst te worden!

In de kloosters vind je prachtige kerken met fresco´s, overdadige inrichting en musea met oude stukken uit de glorietijd die met recht monnikenwerk genoemd mogen worden. Ga je liever van de gebaande paden? Boek dan onze leuke excursie met gids welke je naar verborgen kloosters en ruïnes van vervallen kloosters brengt! Uiteraard spijker je zo tegelijkertijd je kennis van deze omgeving en de unieke geschiedenis bij!

Een dagje sightseeing maakt hongerig en de toeristische dorpjes aan de voet van Meteora weten hier wel raad mee. Dienbladen vol dranken passeren je, vergezeld van overheerlijke mezedes: Griekse tapas. Want een zoetigheidje is in Griekenland minstens zo belangrijk als de vochtbalans. Je verblijft in de schoot van de Meteora rotsen en in de armen van pure, oprechte hoteleigenaren.

 

In Delphi komen historie en cultuur samen op je Griekenland rondreis

Dag 6 – 7 Delphi

Vandaag begint de dag met een aantal uurtjes rijden naar het zonnige zuiden. Geniet van het mijmeren over alledaagse dingen, de toekomstplannen die jullie samen smeden of van steengoede nummers die door de speakers klinken. Het ultieme gevoel van vrijheid overweldigt je.

Het oude Delphi, bekend van het Orakel van Delphi, is al duizenden jaren een plek waar vele mensen door geïntrigeerd zijn. Al sinds vroeger tijden kwamen hier bedevaartgangers naar toe, op zoek naar wijze raad welke bij de Tempel van Apollo te verkrijgen was. Hier zou de ´navel van de aarde´ liggen; een grote ronde steen. Dit geeft al aan hoe bijzonder invloedrijk de Grieken deze plek achtten. Ze beschouwden Delphi het ´centrum van de wereld´.

Heden ten dage zijn het niet pelgrims, maar toeristen uit alle windrichtingen die deze mythische plek komen aanschouwen. Zodra je op de flanken van de Parnassos berg staat, waartegen het heiligdom is aangebouwd, begrijp je waarom mensen hier honderden kilometers voor aflegden en dit nog steeds doen.
Schathuizen, offers, monumenten, tempels, bronzen beelden, een theater en een zuilengang is slechts een greep uit het rijke bezit van het vroegere heiligdom. Het uitzicht op de vallei is een bekoorlijke bonus.

Het nieuwe Delphi is een plek met voornamelijk onpersoonlijke hotels. We zijn gevallen voor de charmes van Arachova en Galaxidi als perfecte uitvalsbasissen voor je bezoek. Vanaf je schattige onderkomen hoor je vanaf je balkon de hard geklonken glazen op de terrasjes van de haven. Geniet op afstand of duik ook even in dit ongedwongen spektakel, je kunt tenslotte toch walsend naar huis!   

Relaxmomentje tijdens je Griekenland rondreis, droomstranden in Lefkada

Dag 8 – 10 Lefkada

Op naar blauwe stoeltjes onder een veranda van wijnranken, met je voeten in het zand of op de havenkade. Een broodje gyros vers van het spit of een lekkere salade. Vooral veel salade. Of tzatziki. Vooral veel sterke tzatziki. En altijd een oogverblindend uitzicht op witte huisjes, een stilleven van de straat of te midden van roezemoezige Grieken die het liefst met het hele dorp samen zouden eten.

We hebben het over Lefkada, ofwel Lefkas. Het is het eiland van de mooiste spierwitte stranden omhelsd door kalkrotsen, groene bossen, oneindig veel idyllische plekjes en zon, zon, zon. De hoofdstad is een aangename plek om te zijn, vanaf hier zijn veel van Lefkada´s mooiste stranden binnen korte afstand te bereiken. Daarnaast hebben we leuke boutique opties op loopafstand van de adorabele haven én om de hoek van grote pleinen vol gezelligheid. Andere opties die zeker niet onderbelicht mogen blijven zijn onze adresjes op een dramatische klif aan één van de mooiste stranden of omzoomd door bergen in een haventje met zicht over de zee.

Ondanks toeristische plaatsen langs de west- en zuidkust van Lefkada, biedt het binnenland nog traditionele gebieden waar je de bewoners een kruisje ziet slaan in het voorbijgaan of waar kuddes geiten en schapen op de hoofdweg letterlijk dwars gaan liggen omdat ze niet verder willen lopen. Siga, siga, je bent in Griekenland!

En ook deze Griekenland rondreis kent een dag van vertrek

Dag 11 Naar huis..

Griekenland biedt oneindig veel wonderen, bezienswaardigheden en een ontluikende, duizelingwekkende diversiteit. Zagoria is de kampioen in traditionele keuken, onderkomens van authentieke schoonheid en dagen vol verwondering. Meteora is enkel in zijn soort en doet je versteld staan van de bijzonder mooie kloosters, die zowel van binnen als van buiten een lust voor het oog zijn! Degene die fortuinlijk genoeg zijn geweest om de bedevaart naar Delphi te maken, kwamen met meer terug dan goede raad alleen. De zwoele dagen langs het water, lunchen in de schaduw of relaxen in de branding zorgen voor een gepast slotakkoord. Deze dagen bezingen we het Griekse land en leven!

Vanuit iedere bestemming zijn uitstapjes te maken naar triomfantelijke steden in de nabijheid, onbekende maar zeker niet onbeminde archeologische vindplaatsen, havenstadjes of vissersplaatsjes. Op je reis passeer je een kakofonie aan kleuren, ontstijgt er een gamma aan geuren, ontpopt de gastheer zich tot politiek verslaggever (hier ontkom je niet aan), en dit alles in de schaduw van unieke bezienswaardigheden. Een reis om te koesteren en ten gehore te brengen!

Reisschema

Dag 1          Aankomst luchthaven Preveza – Aristi (155 km; circa 2,5 uur rijden)

Dag 2          Zagoria

Dag 3          Zagoria

Dag 4          Zagoria (Aristi) – Meteora (145 km; circa 2,5 uur rijden)

Dag 5          Meteora

Dag 6          Meteora – Delphi (230 km; circa 3,5 uur rijden)

Dag 7          Delphi

Dag 8          Delphi – Lefkada (290 km; circa 4,5 uur rijden)

Dag 9          Lefkada

Dag 10        Lefkada

Dag 11        Lefkada – luchthaven Preveza (45 km; circa 1,5 uur rijden)

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.