Sicilië is het eiland van de dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan

De kleine (maar fijne) Sicilië rondreis!

Ontdek de high-lights van dit heerlijke eiland in 8 dagen

Omschrijving

Ontdek in korte tijd de hoogtepunten van Sicilië

Onze kleine Sicilië rondreis laat je in relatief korte tijd kennis maken met dit bijzondere eiland met zijn afwisseling, prachtige steden, historie en wondermooie natuurschoon.
Bezoek de Etna, de grootste actieve vulkaan van Europa, het indrukwekkende Siracusa en het Agrigento waar je de beroemde vallei van de tempels met zijn Griekse tempels en amfitheaters kunt vinden. Maar natuurlijk moet er ook dichtbij het strand gerelaxed worden en daarvoor verblijf je in een charmant hotelletje in Modica of Ragusa!
 
We hebben deze 8-daagse trip zo voor je uitgekiend dat je geen lange afstanden hoeft af te leggen en er toch voldoende afwisseling wordt geboden, optimaal genieten dus!

8 Dagen logeren in echte Las Perlas hotelpareltjes

Net als bij alle Las Perlas reizen verblijf je ook tijdens deze kleine Sicilië rondreis in pareltjes van hotels en kun je de leukste excursies maken.
Zo heb je na 8 dagen het gevoel weer helemaal opgeladen te zijn. Maar ook is deze rondreis ideaal om te combineren met een bezoek aan een ander deel van Italië!

Highlights
  • Mooie oude binnenstad Siracusa.
  • Barokdriehoek Noto – Mocica – Ragusa.
  • Tempels van Agrigento.
  • Beklim de Etna.

Dagprogramma

Catania, een fijne start van je Sicilië rondreis

Dag 1 Catania

 

Je kleine Sicilië rondreis gaat van start in Catania. Dit is de op een na grootste stad van Sicilië en is gelegen aan de oostkust van het eiland. De stad ligt tevens aan de voet van de Etna, de vulkaan die nog altijd actief is.
Catania heeft een compact stadscentrum, de bezienswaardigheden liggen rond het Piazza del Duomo zoals de kathedraal en de fontein Fontana dell´Elefante.
Maar het leukst is toch wel om de levendige vismarkt (La Pescheria) te bezoeken, dit kan dagelijks tussen 05:00 en 11:00 uur ´s ochtends. Naast vis worden op een ander deel van de markt ook groente, fruit en vlees verkocht.
 
Logeren doe je in een voormalige wijnmakerij. Een lekker luxe B&B en tevens prima start van je kleine Sicilië rondreis!

Siracusa is een indrukwekkende stop tijdens je Fly and drive Sicilië

Dag 2 – 3 Siracusa

 

Op naar Syracuse, een van de mooiste steden op Sicilië. De oude stad Ortygia ligt op een eilandje dat via een weg verbonden is met het moderne vasteland. Wandel door de eeuwenoude straatjes naar de historische bezienswaardigheden zoals de Duomo en de Fonte Aretusa.

In Syracuse kun je ook deelnemen aan een leuke kookworkshop, waar je met Fiora eerst naar de vismarkt gaat om vervolgens een typisch Siciliaans 3-gangenmenu te bereiden. Een smakelijke ervaring om naar uit te kijken!
 

Modica, een romantisch intermezzo tijdens Sicilië rondreizen

Dag 4 – 5 Modica of Ragusa

 

De zuidoosthoek van Sicilië is de ´barok-driehoek´ met de Unesco barok-stadjes Noto, Modica en Ragusa. Een prachtig rotsachtig gebied met stille valleien en mooie vergezichten.
 
We hebben dit gebied als uitvalsbasis gekozen om deze stadjes te bezoeken, maar je kunt hier ook naar het strand wat ruim voorhanden is. Het Riserva Naturale Oasi Faunistica di Vendicari is een natuurgebied aan de kust waar je niet alleen kunt zwemmen, maar ook prachtig wandelen. Ook voor vogelliefhebbers is dit trouwens een waar paradijs!
 
Logeren doe je in één van de fraaie landelijk gelegen masserias, van daaruit kun je prima de gehele omgeving verkennen.

Volop oudheid als onderdeel van je Sicilië rondreis; Agrigento

Dag 6 Agrigento

 

Vandaag verplaats je je naar het stadje Agrigento. Het is een stukje rijden maar een bezoek meer dan de moeite waard vanwege de ligging van de voornaamste archeologische vindplaats van Sicilië, de tempelvallei.
De vallei doet werkelijk zijn naam eer aan, in de ruïnevelden zijn nog een negental tempels te herkennen. De mooiste tempel is zonder twijfel de Tempio di Concordia, deze is bijna net zo mooi als het Theseion in Athene.
 
En natuurlijk is het logeren hier ook weer een feestje in één van de door ons persoonlijk bezochte sfeervolle accommodaties!
 

De Etna beklimmen, een sportief onderdeel van je rondreis door Sicilië

Dag 7 Omgeving Etna

 

En op deze kleine Sicilië rondreis mag een andere highlight uiteraard ook niet ontbreken, de Etna.
De Etna is de hoogste vulkaan van Europa. Geologisch gezien is de Etna nog erg jong, zo´n 60.000 jaar geleden is deze ontstaan uit onderzeese uitbarstingen op de huidige vlakte van Catania.
Het is erg leuk om een autotochtje bij de vulkaan te maken, je ziet niet alleen de vulkaan en de lavastromen, maar je rijdt ook door wijngaarden en boomgaarden met sinaasappel-, citroen- en olijfbomen.
De wijnen welke rond de Etna worden geproduceerd zijn één van de beste van Sicilië, het is dan ook op een aantal plekken mogelijk om wijnen te proeven.
 
We hebben hier als uitvalsbasis 2 dorpjes gekozen, Randazzo en Linguaglossa, je verblijfsadresje is een genot.
De Etna wandelend bekijken is een sensatie, dit mag echter alleen onder begeleiding van een gids. Een prachtige wandeltocht kun je via Las Perlas boeken!

Betrouwbaar naar huis vliegen na een heerlijke rondreis door Sicilië

Dag 8 Vertrek

Dag 8 arriveert sneller dan je lief is, vandaag alweer naar het vliegveld om huiswaarts te keren. Natuurlijk kun je deze 8 daagse kleine Sicilië rondreis ook verlengen met een bezoek aan een ander indrukwekkend deel van Italië, keus genoeg!

Bekijk al onze rondreizen naar Sicilië op ons complete Italië aanbod!

Reisschema

Dag 1          Aankomst in Catania

Dag 2          Catania – Siracusa (70 km; circa 1 uur rijden)

Dag 3          Siracusa

Dag 4          Siracusa – Modica of Ragusa (75 km ruim 1 uur rijden)

Dag 5          Modica of Ragusa

Dag 6          Modica – Agrigento (155 km; circa 2,5 uur rijden)

Dag 7          Agrigento – Omgeving Etna (190 km; circa 3 uur rijden)

Dag 8          Omgeving Etna – luchthaven Catania (80 km; circa 1,5 uur rijden)

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.