Flavours of Italië Familie Rondreis

Geniet met tutta la famiglia van een onvergetelijke gezinsvakantie!

Omschrijving

Samen op rondreis door familieland Italië! 

Eén van de landen waar Familie met een hoofdletter wordt geschreven is zeker Italië!
Ideaal dus om hier met tutta la famiglia enkele weken van een onvergetelijke gezinsvakantie te genieten, samen met volle teugen te genieten van Italië als perfect vakantieland en uiteraard samen heel veel leuke dingen doen tijdens deze zalige familierondreis!

Op vakantie wil je natuurlijk zelf wat zien en tegelijkertijd de kids wat bijbrengen. Tenslotte hoort het klassieke Italië bij hun opvoeding. Maar het moet wel voor iederéén leuk blijven! We willen niet van kerk tot kapel en weer door naar het volgende museum hollen. Je kroost heeft tenslotte ook vakantie! En die geven we in deze rondreis dus ook voldoende aandacht! En bovendien komen papa en mama ook aan hun welverdiende rust toe!

Deze rondreis heeft dus de perfecte afwisseling en bovendien is er op alle locaties altijd de keus voor cultuur, natuur of strand. Kop of munt?

Highlights van midden en zuid Italië

Deze Italië rondreis voert je eerst langs de highlights van het iets statiger midden van Italië om vervolgens de richting van het hartstochtelijke zuiden in te slaan.
En helemaal uitgekiend dus geen dágen in de auto maar op een reisdag slechts enkele uurtjes zodat jullie daarna weer volop verder kunnen gaan met vakantie vieren!  

Het midden van Italië heeft statige pleinen waaraan de mooiste duomo sieren, musea van wereldklasse en vooral de alom bekende Tuscan drive welke je langs ansichtkaart uitzichten voert met de statige cipressen, zonnebloemen, wijnranken en je over kronkelige wegen leidt.
En het is al helemaal genieten als je al dit moois aanschouwt vanuit je gehuurde Fiatje-500…what else!

Verder naar het zuiden wordt het chaotischer, woeliger en mogen we buiten de lijntjes gaan kleuren. De zuiderlingen maken nog drukkere gebaren die hun poëtische Italiaanse taal ondersteunen en leven hartstochtelijk. Ze staan open voor nieuwe ervaringen en spontane ontmoetingen en ze worden helemaal vrolijk van een leuk gezin met energieke kids!

Maak samen supergezellige excursies

Ga lekker fietsen door Napels waar de oorsprong van de pizza ligt als ook de onvervalste gelato napoletano!
Een enthousiaste lokale gids vertelt je honderduit over alle geheimen van het plaatsje Matera, de sassi, de steegjes én over de James Bond film “No time to Die” die hier voor een groot deel is opgenomen!

En heb je lastig te beantwoorden vragen als; wat is nou de ideale verblijfsplaats in die steden, waar in het natuurgebied vinden we de beste uitvalsbasis en wat is de leukste strandplaats voor jong en oud?
No worries; alle antwoorden hebben wij al voor je ingevuld.

Júllie mogen zorgeloos gaan genieten van een heerlijke gezinsvakantie in waanzinnig leuk Italië dus verheug je op enkele weken pure quality time!

 

Highlights
  • Het klassieke Florence.
  • Onderaards gangenstelsel Orvieto.
  • Resten van Pompeii en Herculaneum.
  • Pizza in Napels!
  • Natuurschoon van Cilento NP.
  • De sassi van Matera!
  • De trulli van Alberobello!
  • De stranden bij Gallipoli.

Dagprogramma

Florence, een romantische start van je Italië rondreis

Dag 1 – 2 Florence

Florence is de aftrap van de tijd van het jaar voor het hele gezin. Want wie heeft verzonnen dat we het mooiste voor het laatste moeten bewaren? Florence biedt de top of the bill verzameling musei, piazze, palazzi, chiese en natuurlijk, het heeft de oogverblindende Duomo! En net als iedere hippe stad heeft ook Florence een markthal voor snelle maar zeer smakelijk fingerfoods.
 
Zet je voet in deze hoofdstad van de Italiaanse Renaissance, dan komen de bezienswaardigheden naar je toe. Letterlijk! Want heb je de één nog maar net binnen je gezichtsveld, word je alweer afgeleid door de volgende!
Slenterend langs de brede winkelstraten, loop je vanzelf tegen de Duomo op. Vanuit hier is het even moeilijk kiezen: wordt het Uffizi, Bargello of de Santa Croce. Door de oudste straatjes van Firenze bereik je de Ponte Vecchio. Bijzonder om na al die jaren oog in oog te staan met deze opmerkelijke brug over de Arno rivier. Steek je de brug over, dan kom je in ´nieuw Florence´ Oltrarno. We moeten toch iets goed gedaan hebben om van al dit moois te mogen genieten. Laat je overrompelen door de pracht die Florence te bieden heeft!
 

Historisch Orvieto, cultuur snuiven tijdens je fly & drive Italië

Dag 3 – 4 Orvieto

De vakantiesfeer zit er al goed in als je op dag drie de auto ophaalt waarmee je de statige lanen van Toscane gaat doorkruisen. Op weg naar Umbrië pakken we Middeleeuwse parel Siena ook nog even mee. Het aflopende plein aan de Piazza del Campo of de Duomo van Siena zijn het toonbeeld van klassiek Italië.
 
Het Toscaanse landschap gaat vloeiend over in dat van Umbrië. Eén van de mooiste stadjes vinden we Orvieto. Deze stad is gebouwd op een tufstenen plateau waardoor de stad zich theatraal naar boven oprijst. Het schouwspel dat Orvieto heet is ongedwongen charmant. Een pittoresk stadje, waar toch voldoende vertier is! Ook kinderen zijn niet ongevoelig voor de fijne sfeer die in dit stadje hangt. De ideale combinatie van dwalen, prachtige uitzichten en een comfortabel onderkomen.

De pizza is in Napels geboren en die ga je zeker proeven tijdens onze Italië rondreizen

Dag 5 – 6 Ercolano

Zo´n 300 kilometer zuidelijk van Orvieto vergapen we ons aan natuurverschijnselen zoals de Vesuvius. Maar Pompeï en Herculaneum laten zien wat zo´n stratovulkaan ook kan aanrichten. Er zijn rondom Napels ook bloedstollende geisers, warmwaterbronnen en kratermeren te zien.

Daarnaast is een dagje Napels altijd een goed idee! En het mooie van deze rauwe, chaotische stad is dat eigenlijk alles goed is wat je doet! Geen ´moet-jes´! Met de hele familie lekker struinen door de leuke wijkjes, onder de waslijnen van de wijk Spaccanapoli doorstuiven en wegdromen langs kastelen. In het archeologisch museum liggen beelden en voorwerpen die gevonden zijn bij de in de as gelegde oude Romeinse steden Pomeï en Herculaneum.

Napels is natuurlijk ook de bakermat van de pizza en we gokken dat jullie wel een aantal liefhebbertjes van pizza kennen! Ook de andere Italiaanse specialiteit, gelato, is in Napoli uit de kunst!
 

Blauwer water bestaat niet dan in Cilento NP, wat een heerlijk moment op je rondreis door Italië

Dag 7 – 9 Cilento NP

Even een paar dagen op adem komen in het Cilento park! Een rustig, authentiek natuurgebied met ongekend mooie panoramische kustroute. De achterbank is ineens muisstil! Middeleeuwse burchten met prijkende kastelen omringen authentieke dorpjes waar ze hun fantasie op los kunnen laten.
 
We hebben een ideale uitvalsbasis voor jullie gevonden in het Cilento park. Dichtbij ongerepte strandjes en tal van mooie baaitjes. Er zijn imponerende grotten te zien waar je met een bootje door kunt varen. De grotten zijn vernoemd naar wat we binnen aantreffen. Zo is er de grot van zwavel, de grot van de biddende monniken (want daar lijken deze stalagmieten op) en de grot van fossiele beenderen. Maar de mooiste is toch wel de grot van het azuurblauwe water, te danken aan de schitterende inval van zonlicht.
 
De dorpjes van het Cilento park worden geregeerd door traditie en gewoontes. De marktjes vinden al sinds mensenheugenis op dezelfde dag plaats en de buren kennen de vaste tijden voor een praatje. Indrukwekkend om te zien hoe eenvoudig mooi het leven kan zijn. Kan het nog mooier?
 

Matera, een indrukwekkend hoogtepunt van je reis door Italië

Dag 10 – 11 Matera

Het zou zomaar kunnen! Op naar één van de zuidelijke verrassingen. Matera is een stad die je raakt! Is het niet op het eerste moment, dan is het wel tijdens een ongedwongen avond passegiatta. De stad van de sassi; oftewel grotwoningen gehakt uit tufsteen! Een stoere beleving voor het kroost en een bijzonder indrukwekkende ervaring voor de ouders! Tot in de vijftiger jaren leefden de inwoners van Matera in dergelijke grotwoningen. Er is louter één essentieel verschil met de comfortabele grothotels van tegenwoordig: watertoevoer en elektriciteit zijn aangelegd. Of misschien twee essentiële verschillen, want in plaats van een onderkomen voor de hele familie, is deze kamer in de sassi alleen voor jullie gezinnetje gereserveerd.

De hele stad is een aaneenschakeling van sassiwoningen, grothotels, sassikerken en grotrestaurants. Bijzondere crypten, kloosters en kapellen bevinden zich op de route. Wees gewaarschuwd: het is een labyrint van trappetjes, hoogteverschillen, fijne pleintjes en doorgangetjes.

Gallipoli, relaxmomentje aan het einde van je rondreis door Italië

Dag 12 – 14 Gallipoli

We eindigen deze twee weken in stijl langs de kleurrijke kustlijn van het vissersdorpje Gallipoli. Gallipoli is genieten voor jong en oud! De kerkklok geeft hier het tempo van het dagelijkse leven aan. En de geur van vers bereide vis in de straten geeft aan dat het etenstijd is. Er zijn tal van mooie strandjes in Gallipoli en ook ten zuiden en noorden is de lijst van bijzondere baaitjes lang! Na iedere kilometer doemt er weer een nieuw azuurblauw paradijs op voor jullie waterratjes! En ook aan de ouders is gedacht, want hier zijn strandbarretjes te over!
 
Huur een kano in een inham van de kustweg, toeter de Italianen van de weg of zie op weg naar huis de zon in de zee weg zakken.
Vanuit de eigentijdse variant van de agriturismo ontdek je het boerenleven of kies voor een statig pand in het centrum van een Italiaans dorpje!
 

Italiaans ijs, de kids willen niet anders op hun rondreis door Italië

Dag 15 Naar huis..

De wereld zit vol verrassingen. En die ontdek je via Las Perlas.

In Italië ontpopt zich één groot spektakel. Daarnaast is Italië een kindvriendelijke bestemming bij uitstek. Dit zie je in de liefde en passie die de Italianen voor kinderen hebben. Kinderen in Italië hebben altijd aanspraak, zoals het liefkozende ´aah che bello´ in het voorbijgaan. De familiebanden in Italië zijn hecht en zowel jong als oud wordt overal bij betrokken. Alles is heerlijk op elkaar afgestemd: op het terras voor je kind een ijsje en voor jullie een wijntje (jullie verblijven in uitstekende wijngebieden).

En ook aan het diner verschijnen met kinderen is geen enkel probleem! Heb deze kleine momenten lief! Want als je aan deze vakantie terugdenkt, zijn deze momenten groots!

Meer inspiratie nodig voor een heerlijke Italië rondreis? Bekijk ze allemaal!
 

Reisschema

Dag 1          Aankomst in Florence

Dag 2          Florence

Dag 3          Florence – Orvieto (170 km; circa 2 uur rijden)

Dag 4          Orvieto

Dag 5          Orvieto – Ercolano (320 km; ruim 3 uur rijden)

Dag 6          Ercolano

Dag 7          Ercolano – Cilento NP (170 km; circa 2,5 uur rijden)

Dag 8          Cilento NP

Dag 9          Cilento NP

Dag 10        Cilento NP – Matera (230 km; circa 3 uur rijden)

Dag 11        Matera

Dag 12        Matera – Gallipoli (circa 210 km; circa 2,5 uur rijden)

Dag 13        Gallipoli

Dag 14        Gallipoli

Dag 15        Naar huis..

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.