Vragen over het Coronavirus en je reis?

Lees meer
Hoogtepunt na hoogtepunt tijdens deze rondreis door betoverend Toscane

Rondreis De Toscaanse Droom

Italië
Omschrijving

Toscane, een regio welke alles in zich heeft.
Het Toscaanse land wat we allemaal kennen van de ansichtkaarten is in het echt net zo mooi, zo niet mooier. De groene en glooiende heuvels met hier en daar de statige cipressen strekken zich weids voor je uit. De historische steden en dorpen ademen geschiedenis. Het heerlijke eten en de beroemde smakelijke kwaliteitswijnen.
 
Dit alles gecombineerd met de pareltjes van de hotels én de allerleukste excursies om samen te ondernemen maakt van deze rondreis een topreis waar je nog jaren met enorm veel plezier op zal terugkijken.
Een echte Toscaanse Droom!

Highlights
  • Het openluchtmuseum Florence.
  • De stadsmuur van Lucca.
  • De toren van Pisa.
  • Middeleeuws Volterra en Montepulciano.
  • De middeleeuwse torens van San Gimignano.
  • Piazza del Campo in Siena.
  • De San Francescokerk in Arezzo.

 

Dagprogramma

Florence, startpunt van je Toscane rondreis en hoofdstad van de renaissance
Dag 1 – 3 Florence

Je begint je Toscane rondreis direct goed, het startpunt ligt in de hoofdstad van de Renaissance! Florence (of Firenze op zijn Italiaans) is tevens de hoofdstad van Toscane en telt ongeveer 380.000 inwoners. Florence heeft altijd een grote aantrekkingskracht gehad als één van de bekendste cultuursteden van Europa, Leonardo da Vinci, Michelangelo en Catharina de Medici zijn beroemde inwoners geweest.
Natuurlijk mag je de Duomo (de Dom) alsmede de Piazza del Duomo niet missen. Het andere hoogtepunt van Florence is ongetwijfeld de Galleria degli Uffizi, met zijn indrukwekkende kunstverzameling van renaissanceschilderijen. Naast een overzicht van de Florentijnse schilderkunst zijn hier meer wereldberoemde meesterwerken te vinden van o.a. Botticelli, Rembrandt, Caravaggio en Rubens.
Andere grote bezienswaardigheden zijn de sculpturen in het Bargello, Michelangelo´s David in de Galleria dell´Accademia en een bezoekje aan de kerk Santa Croce.
 
Om een bezoek aan deze overweldigende stad helemaal compleet te maken kunnen we entreekaartjes voor het Uffizi voor je regelen of een Florence Card met entrees voor diverse musea, reuze makkelijk en niet in de lange rijen voor de kassa staan! Een aanrader is een fietstocht langs de high-lights. Laat ons even weten wat je leuk vind en Las Perlas kan het voor je regelen! Genoeg te doen dus om het bezoek aan Firenze tot een ware belevenis te maken!
 
Qua verblijf kun je kiezen voor één van de kleinschalige logeeradresjes in de stad maar tevens heb je de mogelijkheid om te logeren in een prachtig hotel even ten zuiden van Florence, in de Chianti streek.
 

Lucca, het middeleeuwse stadje moet je zeker bezoeken tijdens je Toscane rondreis
Dag 4 – 5 Lucca

Vanuit Florence is het een korte rit naar Lucca waar je 2 nachten gaat verblijven in een statig voormalig jachthuis, een landhuis in het Toscaanse landschap of in een kleine B&B welke net buiten de stadsmuren is gelegen.

Deze stadsmuur is beroemd en één van de trekpleisters van dit Toscaanse stadje. De muur of de wallen stamt uit de 16e eeuw en is nog in uitstekende staat. Een bijzondere belevenis is een giro della mura te maken, een rondje over de muur wat een afstand is van zo´n 4 kilometer. Dit kan lopend maar je kunt ook een fiets huren.
Lucca kwam tot bloei in de middeleeuwen dankzij de zijdehandel. In het historisch oude centrum, binnen de oude stadswallen, zijn alle bezienswaardigheden van Lucca te vinden. Slenter door gezellige straatjes en pleinen langs de highlights, zoals de Duomo di San Martino, met zijn prachtige façade. Of de Casa Guinigi, het stadshuis van de familie Guinigi, de belangrijkste adellijke familie van Lucca.
Even buiten Lucca kun je ook een route rijden langs de ´Villas van Lucca´. Deze statige 17e-/18e- eeuwse villas waren vroeger eigendom van rijke families uit Lucca.
 
Heel leuk om te doen is een fietstocht van Lucca naar Pisa! Deze is natuurlijk via ons te regelen, het is een one-way fietstocht waarbij je je fiets niet zelf mee terug hoeft te nemen!

San Gimignano, alweer een hoogtepunt op je rondreis door Toscane, beroemd om zijn vele middeleeuwse torens
Dag 6 – 7 Volterra of San Gimignano

Vanuit Lucca is het ongeveer anderhalf uur rijden naar de volgende stop, Volterra. Onderweg heb je echter een goede gelegenheid om even een tussenstop in Pisa te maken. De scheve toren behoeft geen toelichting natuurlijk, wereldberoemd en nog altijd niet omgevallen. Dagelijks mag een aantal bezoekers de toren beklimmen, wil je dat ook dan kun je via Las Perlas de tickets regelen. Aan te raden want de plaatsen zijn beperkt.
Wij zien graag een foto van je tegemoet waarop je visueel de toren behoedt voor omvallen!
 
Volterra, een middeleeuwse dorp dat boven op de gele tufsteenrotsen van de Balze is gelegen, kwam tot bloei als hoofdstad van de albast (gips). Tegenwoordig zijn er nog altijd voorwerpen van dit materiaal te verkrijgen in de vele winkeltjes.
Neem lekker de tijd om door de middeleeuwse straatjes en pleinen te slenteren! Bezienswaardigheden zijn het Museo Etrusco Guarnacci (wellicht het mooiste Etruskenmuseum van Italië), het middeleeuwse plein de Piazza dei Priori en de dom Santa Maria Assunta.
 
Volterra is tevens een prima uitvalsbasis om het stadje San Gimignano te bezoeken, een toeristische trekpleister en beroemd om zijn bijzondere middeleeuwse architectuur en zijn 14 torens.
 
Als verblijfsadres in Volterra hebben we enkele nachten in een oude olijvenmolen of een waanzinnig mooi en uitgestrekt domein voor je in gedachten.
Maar ook kun je voor een verblijf bij San Gimignano kiezen waar we tevens heerlijke logeeradresjes hebben gevonden!
 

Het middeleeuwse Siena mag niet ontbreken op je Toscane rondreis
Dag 8 – 9 Siena

Op naar het hart van Toscane, Siena. Eén van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Italië mede vanwege zijn bijzondere middeleeuwse stadsbeeld. Hier kun je met gemak een volle dag besteden om bezienswaardigheden te bezoeken zoals het Piazza del Campo, volgens velen één van de mooiste pleinen ter wereld en het plein waar de 3 stadsdelen van Siena samenkomen.
Rond de Piazza del Campo werden diverse paleizen gebouwd o.a. het Palazzo Pubblico of Comunale, welke tegenwoordig dienst doet als stadhuis.
En natuurlijk de Torre del Mangia, een toren van 90 meter hoog. Om van het mooie uitzicht te genieten moet je wél even de 505 treden beklimmen!
 
In Siena hebben wij tevens een leuke kookworkshop gevonden waar je met je enthousiaste leraar een typisch Toscaanse 3-gangen menu gaat maken, voorafgegaan door heerlijke antipasti en begeleidt door 3 streekwijnen, geen straf!
 
Even buiten Siena hebben wij een landelijke B&B van Nederlanders, heel bijzonder gelegen tussen de druivenvelden van de Chianti, als één van de mogelijkheden om te verblijven.

Het historische en hoog gelegen Montepulciano
Dag 10 – 11 Montepulciano

Vandaag reis je door naar Montepulciano, één van de hoogst gelegen dorpjes in Toscane.
Ook hier wordt het dorp beschermd door imposante stadsmuren en de uitzichten vanaf veel plekken is ronduit betoverend. Dit is het Toscane wat we allemaal kennen van de ansichtkaarten, glooiende groene heuvels, statige cipressen en oude domeinen die willekeurig lijken te zijn uitgestrooid over het land.
Loop langs de diverse Renaissancepaleizen in de hoofdstraat welke uiteindelijk leidt naar de Piazza Grande, het juweeltje van Montepulciano.
In de straatjes rondom het plein kan je in een ´cantine´ de plaatselijke wijn, de beroemde Vino Nobile di Montepulciano proeven.
 
In de omgeving van het dorp zijn ook andere prachtige dorpen met al even prachtige namen te bezoeken, Pienza, Chiusi en Montalcino, welke mede bekend staat om zijn grote wijn, de Brunello di Montalcino.
 
We kunnen hier een wijnproeverij voor je regelen en ook hier hebben we een fantastische kookcursus gevonden! Deze wordt trouwens gegeven in het al even fantastische hotel welke even buiten het dorp is gelegen en waar je voor kunt kiezen om te verblijven.
Maar we hebben natuurlijk meer pareltjes in de omgeving!

Arezzo, een welkome afwisseling tijdens je veelzijdige rondreis door Toscane
Dag 12 – 13 Arezzo

Vandaag zet je koers richting Umbrië maar net voor de provinciegrens stop je in de Etruskische stad Arezzo, in het oosten van Toscane gelegen.
Deze oude historische stad leent zich prima om door heen te slenteren, mis niet de gezellige Piazza Grande waar meteen de arcade galerijen je opvallen.
En natuurlijk de grootste bezienswaardigheid, de frescoreeks van de kunstenaar Piero della Francesca in de San Francescokerk. De fresco´s zijn indrukwekkend! Ook kun je uitstapjes maken naar historische stadjes zoals Castiglion Fiorentino, Cortona of het Castello Montecchio Vesponi.
 
De hotels die wij hier aanbieden zijn pure droomplekken!

De rondreis door Toscane loopt ten einde, afscheid nemen van een prachtig stukje Italië
Dag 14 Naar huis..

…is niet voor niets de 14e, je Toscaanse droom is voorbij, tijd om weer huiswaarts te keren. Maar mocht je meer tijd hebben om in dit overweldigende stukje Italië te blijven, of wellicht te combineren met een bezoek aan het al even mooie Umbrië, raadpleeg ons en we stellen jouw persoonlijke rondreis voor je samen!

Reisschema

Dag 1          Aankomst in Florence

Dag 2          Florence

Dag 3          Florence

Dag 4          Florence – Lucca (80 km; circa 1 uur rijden)

Dag 5          Lucca

Dag 6          Lucca – Volterra (100 km; circa 1,5 uur rijden)

Dag 7          Volterra

Dag 8          Volterra – Siena (60 km; ruim 1 uur rijden)

Dag 9          Siena

Dag 10        Siena – Montepulciano (70 km; circa 1 uur rijden)

Dag 11        Montepulciano

Dag 12        Montepulciano – Arezza (55 km; circa 1 uur rijden)

Dag 13        Arezzo

Dag 14        Huiswaarts

Heb je vragen?
Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.