Tropea is een rustpunt op je rondreis door zuid Italië

Rondreis Van Vesuvius tot Etna!

Een magnifieke rondreis over het zuidelijke vaste land naar het juweeltje Sicilië

Omschrijving

Reis langs de kustjuweeltjes

Een reis langs de kustjuweeltjes van het levenslustige, zonnige Zuiden pur sang!
Vanaf de landtong van Sorrento reis je over de wreef naar het puntje van ´de laars´. De horizon zal niet snel uit je gezichtsveld verdwijnen want deze rondreis brengt je naar alle highlights langs de kust. Je hoeft niet per definitie een zonaanbidder of fervent strandganger te zijn om van deze rondreis te genieten. Maar het helpt wél als je een bewonderaar bent van mooie panorama´s, sfeervolle zomeravonden of zonsondergangen die in zee wegzakken.

Eeuwenoude ruïnes

Op weg naar ´de neus´ zijn schitterende natuurverschijnselen te bewonderen en eeuwenoude ruïnes. Een hang naar het verleden, gecombineerd met de tradities en standvastige gebruiken die het huidige leven bepalen.
Op smaak gebracht met dolci, limoncello en andere lokale specialiteiten.
 
Een samensmelting van authenticiteit en het genieten van elk moment; in het Zuiden spreekt de oudheid de taal van tegenwoordig. En hoe kun je dit beter ontdekken dan vanuit de meeste gastvrije oases die wij voor je hebben gevonden. Een klein feestje in Italië! Alhoewel, een klein feestje bestaat hier eigenlijk niet.

Highlights
  • Resten van Pompeii en Herculaneum.
  • Tempels van Paestum.
  • Natuurschoon van Cilento NP.
  • Christusbeeld van Maratea.
  • Heerlijke badplaats Tropea.
  • Beklim de Etna.
  • Tempels van Agrigento.
  • Mooie oude binnenstad Siracusa.

 

Dagprogramma

Sorrento is een heerlijke start van je Italië rondreis

Dag 1 – 2 Sorrento

 

Op de luchthaven van Napels stap je in je bolide voor deze avontuurlijke dagen. Al snel verschijnt de beroemde Vesuvius aan de horizon, bekend van de beruchte uitbarsting. Onderweg naar Sorrento is deze historische bezienswaardigheid een must-see. Aan de zuidkant van Sorrento wacht een natuurlijk paradijs met moderne juweeltjes van stadjes. 

De Amalfikust, ook wel de Goddelijke kust genoemd, is de moeite waard, maar gelukkig bereikbaar per boot vanuit Sorrento. De autoweg is namelijk nogal druk dus die drukte omzeil je dan mooi! Sorrento zelf is levendig en charmant, met citroenbomen, terrasjes, en Italiaanse gezelligheid. Het moge duidelijk zijn dat de landtong van Sorrento de ideale uitvalsbasis is. Wat een energiek volk, wat een ervaring! Win-win!

Laat je tijdens je Italië rondreis verrassen in Agropoli

Dag 3 Agropoli of Paestum

 

Na de eerste heerlijke dagen in Italië dalen we af naar Agropoli en Paestum, stadjes doordrenkt van Griekse geschiedenis en beroemd om hun goed bewaarde tempels. Weg van de drukte van de Amalfikust, kun je hier in alle rust de historische pracht ervaren. In Agropoli verblijf je in een vrolijk hotel aan zee, waar je in de zomer ontbijt op het strand. 

Het is een stad die zich op toeristen richt, maar niet de hele stad is doordrongen van vakantiegedruis. Hier kun je de lokale sfeer opsnuiven. Vooral in de weekenden, wanneer de Italianen zich koesteren in de warmte van hun huishouden en gezamenlijk genieten van heerlijke maaltijden, geserveerd door di mamma. Het is een gezellige chaos van geluid en familie, la famiglia italiana!

Geniet van de schoonheid van het Cilento NP tijdens je Italië fly and drive

Dag 4 Cilento

 

Onze reis langs de Cilento-kustweg gaat verder met adembenemende panorama's die ons voortdurend verbazen met 'ooh's' en ‘kijk eens!’. Verwacht wat luid getoeter in de bochten, aangezien Italianen hier graag rijden zonder te remmen.

Het officiële nationale park, Parco Nazionale del Cilento e Vallo di Diana, biedt een betoverend en ongerept kustlandschap, authentieker dan de drukke Amalfikust. Heuvels, valleien, beekjes en landwegen worden afgewisseld met middeleeuwse dorpjes, waardoor Cilento het best bewaarde geheim van het zuiden is. We verblijven hier één dagje voordat we Capo Palinuro bereiken. Hier moet je zijn: met een boot kun je prachtige grotten verkennen. Of kies voor de rustige stranden in Scario. Een pareltje in het zuiden!

Maratea is een hoogtepunt op je Italië rondreis

Dag 5 Maratea

 

Eén dag in het ongerepte Basilicata, met Maratea als middelpunt langs de 30 kilometer lange Tyrreense kustlijn. Het Christusbeeld boven op de berg verwelkomt je met open armen. Een wandeling hiernaartoe is een avontuur, net als het centrum van Maratea.

Als je een rij ziet bij de tabakswinkel vlak voor sluitingstijd, dan is het voor een fanatiek potje 'Toto'. Nog niet volledig overgenomen voor toeristen, is de infrastructuur niet overal uitgebreid. Maratea begint echter steeds toeristischer te worden. Er valt hier zoveel te zien, dat niet alles op een camera past. Italianen communiceren vaak met handgebaren, waardoor je op afstand kunt begrijpen wat er gezegd wordt. Of vind je het Italiaanse ´poëtische gezang´ fijn om naar te luisteren, dan zitten er altijd wel Italianen naast je op dat gezellige terrasje. 

Tropea is tijdens de Italië rondreizen een moment van relaxen

Dag 6 – 7 Tropea

 

Na 200 kilometer zuidwaarts kom je aan in Tropea, een heerlijke Italiaanse badplaats. Hier heb je alles voor een geslaagde vakantie binnen handbereik. En al helemaal wanneer je logeert in een heerlijk Las Perlas hotel!

Het centrum is bereikbaar met de benenwagen, en daar zie je de prachtige kerk Santa Maria dell´Isola op een rots schitteren. Het hoger gelegen stadscentrum biedt spectaculaire uitzichten op de beneden gelegen stranden. Na een dag aan het strand is het Italiaanse ritueel van een aperitief op een piazza een must, vergezeld van heerlijke hapjes. Hier kun je gemakkelijk je zorgen vergeten. 

Sluit af met een café en keer terug naar onze parels. Morgen vroeg uit de veren, want de ferry van Villa San Giovanni wacht niet!

Rondreizen door zuid Italië betekent ook de Etna bezoeken

Dag 8 – 9 Etna

 

Na een ferrytocht van het uiterste puntje van Calabrië naar Sicilië, kom je aan op dit ruige maar charmante eiland. Het gebied rond de Etna biedt lieflijke dorpjes met lokale cantina's, waar bewoners elkaar met twee kussen begroeten. Even een espresso naar binnen slurpen met snel fingerfood of een broodje. En weer afsluiten met twee kussen.

En laten wij nou geweldige accommodaties hebben in zo'n lieflijk dorpje, met talloze cantina's op loopafstand. Onze favoriete gids neemt je een dagje mee naar de Etna, een van 's werelds actiefste vulkanen en tevens de hoogste berg van Sicilië, 3329 meter hoog!

Het is toch echt een rondreis door Italië, de tempels van Agrigento

Dag 10 Agrigento

 

Onderweg naar Agrigento verlaat je kort de kust, maar na drie uur rijden komt deze alweer in zicht. Agrigento, gebouwd op een heuvel, is beroemd om de imponerende archeologische schat 'de Vallei van de Tempels'.

Ondanks de naam liggen de tempels op een heuvel. De vallei herbergt zeven prachtige tempels in harmonieuze bruinrode tinten, sinds 1997 UNESCO-werelderfgoed. Oorspronkelijk door de Grieken gebouwd in de 5e eeuw voor Christus, zijn ze later door de Romeinen in ere hersteld. Bezoek de tempels bij zonsondergang voor een magisch gouden schouwspel.

Als je je dag liever op het strand afsluit, kies dan voor Torre Salsa, een rustiger natuurreservaat dan het toeristische San Leone met heerlijke stranden.

Bella Italia in Siracusa

Dag 11 – 12 Siracusa

 

Siracusa, aan de zuidoostkant van Sicilië, is doordrenkt met Griekse invloeden. Laat je betoveren door het oude stadscentrum Ortygia. Wandel op je gemak langs de Duomo, elegante palazzi en de charmante promenade Passeggio Adorno. Ontdek de mythe achter de fontein 'di Diana', een foto-waardig juweeltje.

De voormalige wijk Neapolis is omgedoopt tot Parco Archeologico della Neapolis. Sluit je ogen en waan je in de 5e eeuw voor Christus, wachtend op het volgende Griekse theaterstuk in het oude theater. Met één been in een ander tijdperk, brengen zowel het Griekse als het Romeinse amfitheater het verleden tot leven. 

Laatste avond dineren tijdens je Italië fly and drive, dan naar huis

Dag 13 Huiswaarts..

 

Je zomerroesje zit erop, maar wat een geweldige twee weken in Italië waren het! Wandelend door de straten van Italië voelde het alsof je maanden hebt beleefd in slechts veertien dagen. Het is een groot openluchtmuseum waar vriendelijkheid de sleutel is.

Italianen waarderen vriendelijkheid, ongeacht leeftijd, en zorgen goed voor elkaar. Hun geheim? Ze koesteren de lucht, de zon en hebben een goed hart. Misschien is het een scheutje Italiaanse olijfolie of gewoon de kunst van het leven vieren. Wij genieten met ze mee, en van de eeuwenlange geschiedenis, majestueuze vulkanen, betoverende stranden en adembenemende natuurlijke panorama's - alle eer gaat naar Moeder Aarde. Het was een onvergetelijke reis!

Bekijk al onze Italië rondreizen!

Reisschema

Dag 1          Aankomst in Napels – Sorrento (55 km; circa 1 uur rijden)

Dag 2          Sorrento

Dag 3          Sorrento – Agropoli of Paestum (110 km; circa 2 uur rijden)

Dag 4          Agropoli of Paestum – Cilento NP (85 km; circa 1,5 uur rijden)

Dag 5          Cilento NP – Maratea (55 km; circa 1,5 uur rijden)

Dag 6          Maratea – Tropea (200 km; circa 3,5 uur rijden)

Dag 7          Tropea

Dag 8          Tropea – Etna op Sicilië (220 km; circa 4,5 uur rijden incl. ferry)

Dag 9          Omgeving Etna

Dag 10        Omgeving Etna – Agrigento (200 km; circa 3 uur rijden)

Dag 11        Agrigento – Siracusa (215 km; circa 2,5 uur rijden)

Dag 12        Siracusa

Dag 13        Siracusa – luchthaven Catania (65 km; 45 minuten rijden)

 

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.