Haventje in Istrië

Al het moois van Istrië in 11 dagen

Ook ideaal als rondreis met eigen auto!

Omschrijving

Spectaculaire kusten

Het schiereiland Istrië is een geliefde bestemming in Europa. En terecht! 
Istrië biedt spectaculaire kusten en fascinerende steden met duidelijk aanwezige Italiaanse invloeden. En de afstand leent zich er ook toe om met eigen auto te reizen! 
Besluit je er een autoreis Istrië van te maken dan passen we de route voor je aan.

Historisch Rovinj

Deze Istrië rondreis start in het romantische Rovinj. De oude stad bevindt zich op een landtong waardoor het lijkt alsof de historische gebouwen in het water staan. 
Bezoek vanuit Rovinj tevens Pula met haar Romeinse monumenten en de betoverende omgeving!

Motovun en Opatija

Via een nachtje binnenland in het middeleeuwse vestingstadje Motovun reis je door naar Opatija. Gelegen aan de voet van de 1400 meter hoge berg Ucka en door de beschutte ligging in de Kvarnerbocht is het een geliefde badplaats. 

Krk 

De reis eindigt op het grootste eiland in de Kvarnerbaai, Krk, waar je volop kunt wandelen of je kiest voor een ontspannen stranddagje gecombineerd met een goed glas van de lokale wijnen! 

Logeren doe je in één van de hotelparels waar wij erg enthousiast over zijn.  
 

Highlights
  • Het Amfitheater van Pula
  • De spectaculaire kust van Istrië
  • Bezoek het fraai Brijuni NP
  • De oude middeleeuwse binnenstad van Rovinj
  • Villa´s van Opatija
  • De strandjes, leuke dorpjes en mooie natuur van het eiland Krk

Dagprogramma

De oude binnenstad van Rovinj op landtong

Dag 1 – 2 Rovinj

 

Rovinj werd als een havenplaats gebouwd door de Romeinen op een eilandje vlak voor de kust. In 1763 werd de vaargeul tussen het eiland en het vasteland gedempt en ontstond er een schiereiland.
De oude binnenstad met nog resten van de middeleeuwse stadsmuur herbergt nog een oude stadspoort, het paleis van de kaliefen (nu Erfgoedmuseum). De prachtige kathedraal is duidelijk aanwezig.

Daarnaast heeft Rovinj de charme weten te bewaren als vissershaven.
Het is erg prettig om door de smalle steile straatjes te wandelen, langs kleine en grote piazza´s en te genieten van de sfeer van de oude stadskern.

Wil je er op uit dan kun je met de boot naar de eilanden Crveni Otok of Sveta Katarina om te gaan zwemmen of te snorkelen in het heldere water.

De middeleeuwse vestingstad Motovun is strategisch gelegen op een heuvel

Dag 3 – 4 Motovun

 

Na heerlijke dagen aan de kust trekken we landinwaarts, weg van de vakantiedrukte. De route leidt jullie langs pittoreske bergdorpjes in het groene heuvellandschap, omringd door bossen, olijfgaarden en wijngaarden. Deze rit gaat levert prachtige foto's op.
Je eindbestemming voor vandaag is Motovun, een middeleeuwse vestingstadje op een heuvel naast de Mirna-rivier, en staat bekend om de Istrische truffels. In Motovun is zelfs de grootste witte truffel ooit ontdekt in 1999!

We hebben een geweldige logeerplek aan de voet van de heuvel gevonden. De klim naar het autovrije centrum is uitdagend maar wordt beloond met drankjes op het terras en een prachtig uitzicht. De oude stadsmuren, het historisch centrum met haar souvenirwinkeltjes, de St. Stefanuskerk en de leuke restaurants wachten op jullie komst.

Opatija, een rustpunt tijdens je Kroatië fly and drive

Dag 5 – 6 Opatija

 

Door het bosrijke heuvelland reizen we de kust weer tegemoet. 
De toeristische plaats Opatija ontleent zijn naam aan een 14de-eeuwse benedictijner abdij waaromheen een dorp werd gebouwd. Het dorp kreeg grandeur rond 1937 toen Opatija als vakantieoord bijzonder populair werd bij de Habsburgse adel. Er werden villa´s omgeven door grote tuinen gebouwd en deze dienden als hotel. Deze villa´s en paleizen dragen bij aan het speciale karakter van de stad. Omdat Opatija heerlijk beschut ligt in de Kvarnerbocht, trekt het bijna het hele jaar door toeristen.

Leuk is om een wandeling te maken langs de lange promenade (Lungomare), door parkjes en langs baaitjes, je passeert mooie oude villa´s, heel afwisselend! Verwacht geen stranden, maar je kunt zeker een duik nemen in een van de rotsachtige baaitjes (overal zijn ook trappen de zee in).

Krk is een welkome afwisseling op je Kroatië rondreis

Dag 7 – 9 Eiland Krk

 

Vandaag vertrek je naar je laatste bestemming op deze rondreis: het eiland Krk. Dit levendige eiland is via een tolbrug verbonden met het vasteland, zodoende ben je niet aan ferrytijden gebonden.
Krk trekt in de zomer veel toeristen vanwege zijn prachtige natuur, stranden en sfeervolle kustplaatsjes. Het eiland kenmerkt zich door het contrast tussen het ruige, kale berglandschap in het zuidoosten, en het weelderige groen in het noordwesten.

Bezoek de ommuurde stad Krk, het middeleeuwse Vrbnik boven op een klif, en het badplaatsje Malinska. De frisse lokale Vrbnička zlahtina wijn drinke je in gezellige tavernes van Vrbnik. Ook gaan jullie een panoramische boottocht maken langs 4 eilanden!
Daarna is het ontspannen geblazen op het beroemde Vela Plaža kiezelstrand in Baška. 

Tijdens je Istrië rondreis ga je enkele dagen heerlijk relaxen in het vissersplaatsje Rabac

Dag 9 – 10 Rabac

 

We verlaten Krk en reizen langs de kust naar Rabac, een voormalig vissersstadje aan een prachtige baai omgeven door bossen, rotsplateaus en mooie kiezelstranden.
Aan cafeetjes en restaurants geen gebrek en logeren doe je op een mooie plek met uitzicht over de prachtige baai. Ook kun je hier zeilen, duiken, waterskiën, fietsen en wandelen.

Zo leidt er een mooi wandelpad naar het middeleeuwde dorp Labin met haar kronkelende steegjes en op slechts op 4 kilometer afstand ligt.  
In de zomer biedt Rabac diverse evenementen zoals muziekfestivals, concerten, theatervoorstellingen en streekmarkten, volop reuring dus!

Vertrek vanuit Pula, Kroatië

Dag 11 Vertrek

 

Helaas, de mooie rondreis door Istrië zit erop! Wanneer je vliegt dan vertrek je naar het vliegveld van Pula. Ben je met de eigen auto gekomen dan gaat de GPS aan en zet je koers naar Nederland. Onderweg in Duitsland weten we nog enkele superleuke accommodaties als afsluiter van deze vakantie.

Mocht je niet genoeg krijgen van Kroatië en willen verlengen dan kun je op onze Kroatië bestemmingspagina heel veel inspiratie opdoen! 
 

Reisschema

Dag 1           Aankomst in Pula

Dag 2           Rovinj

Dag 3           Rovinj – Motovun (50 km; circa 1 uur rijden)

Dag 4           Motovun

Dag 5           Motovun - Opatija (65 km; circa 1 uur rijden)

Dag 6           Opatija

Dag 7           Opatija – Krk (65 km; ruim 1 uur rijden)

Dag 8           Krk (65 km; ruim 1 uur rijden)

Dag 9           Krk

Dag 10         Krk – Rabac (115 km; circa 2 uur rijden)

Dag 11         Rabac - luchthaven Pula (45 km; circa 1 uur rijden)

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.