Betoverend uitzicht Zagorje

Betoverend Kroatië; een onvergetelijke natuur rondreis

Omschrijving

Indrukwekkende Natuurrondreis door betoverend mooi Kroatië!

Laat je meevoeren op deze reis die je in veel opzichten zal verbazen.

Kroatië heeft nu eenmaal enorm veel te bieden voor de verwachtingsvolle reiziger en die daarin niet teleurgesteld zal worden. Integendeel!

Het indrukwekkende en afwisselende natuurschoon zal op deze reis de boventoon voeren met een bezoek aan maar liefst 3 natuurparken, maar ook een bezoek aan het verrassend hippe Zagreb en een nacht aan zee maken deze mooie trip helemaal compleet.

Alle overnachtingsadresjes zijn in de stijl van deze reis geselecteerd, accommodaties die wij persoonlijk hebben bezocht en waar je na aankomst direct blij van wordt.

Houd je van iets meer actie tijdens je vakantie, werp even een blik op het overzicht van excursies welke tijdens deze reis zijn te maken!

Highlights
  • Geniet van het veelzijdige Zagreb
  • De groene vruchtbare valleien van de Zagorje
  • Wandel uren langs de turquoise meren van Plitvice
  • Slenter vlak boven het water over de bijzondere boardwalk van Krka National Park

Dagprogramma

Prachtig monumentaal gebouw in Zagreb

Dag 1 – 2 Zagreb

Na aankomst in deze levendige en verrassend hippe stad check je in in je eerste hotelpareltje van deze rondreis waarna je vervolgens op verkenning gaat.
Dat is prima te voet te doen, ondanks dat er meer dan een miljoen mensen wonen is het centrum redelijk compact.

Zagreb is een stad waar historie, cultuur en moderne tijden vloeiend in elkaar overlopen. Tientallen musea zijn te bezoeken als ook eeuwenoude kerken wat weer wordt afgewisseld door moderne winkelstraten en hippe cafés en restaurants waar het meer dan uitstekend vertoeven is. Even uitrusten? Ook dat is geen probleem in de uitgestrekte en groene parken van de Green Horseshoe waar je vanaf een schaduwrijk terrasje ongehinderd mensen kunt kijken of een goed gesprek voeren.  

Kasteel Trakoscan in de Zagorje

Dag 3 – 4 Hrvatsko Zagorje

Vandaag ga je echt op pad. Met je huurauto stuur je naar het noordoosten en na ongeveer een uurtje rijden arriveer je al in het Zagorje natuurgebied.

De Zagorje, officieel de Hrvatsko Zagorje is een lieflijk natuurgebied wat enigszins Oostenrijks aandoet. Groene valleien, bergdorpjes, uitgestrekte bossen zijn de sfeer bepalers in dit gebied. Maar er is meer, prachtige kerken, middeleeuwse kastelen, wijngaarden en warmwaterbronnen vragen je aandacht. En daar is ruimte voor, het gebied wordt nog altijd niet overstelpt met toeristen. Daarnaast geeft dit bosrijke gebied verkoeling tijdens warme zomers.

De watervallen van Plitvice

Dag 5 – 7 Plitvice National Park

Het Nationale Park van de Plitvice meren is één van de high-lights van het Kroatische achterland. Verdeeld over een hoger- en lagergelegen deel liggen maar liefst 16 turquoise meren verspreid die middels prachtige watervallen met elkaar zijn verbonden. Wil je het hele gebied te voet bezoeken dan kan dat over de uitgezette paden en boardwalks en betekent een wandeling van een uur of 6. Gedeeltelijk bezoeken kan ook en je kan gebruik maken van gratis pendelbussen. Tevens is het mogelijk een deel per boot te bezoeken, o.a. de hoogste waterval van Kroatië, de Veliki Slap, kun je hier aanschouwen. Zwemmen in de meren is niet toegestaan evenals het gebruik van drones.

Bij de boardwalk van Zadar bij zonsondergang

Dag 8 Zadar

Zadar is een boeiende stad, een dynamische stad met een rijk verleden wat blijkt uit de vele historische sites die de stad rijk is. Romeinse ruïnes, eeuwenoude kerken en musea welke bijna allemaal zijn gevestigd op het schiereiland van de stad. Maar Zadar is ook een hele moderne en levendige stad. Vele promenades en gezellig bevolkte caféterrassen wisselen de uitstekende restaurants af. De boulevard is een populaire plek bij de locals, vooral ook omdat van hier de zonsondergang magistraal te bewonderen is. Maar het is ook de plek waar het bijzondere zee-orgel is gebouwd, deze is zo geconstrueerd dat hij altijd muziek maakt door de luchtdrukverschillen veroorzaakt door de deinende golven.

Wij hebben hier in een fantastische accommodatie gelogeerd waar we uiteraard ook gebruik van zullen maken om onze klanten te huisvesten!

Prachtige watervallen van Krika NP

Dag 9 – 11 Krka Nationaal Park

Krka is een Nationaal Park wat diverse gezichten heeft. Zo is er de canyon welke door de Krka rivier is gevormd en je per boot een tocht doorheen kan maken. De wanden rijzen tot wel 200 meter hoog, indrukwekkend!
Daarnaast kun je in een ander deel van het park prachtig wandelen langs romantische watervallen en stroomversnellingen. Men heeft enkele heerlijke wandelingen uitgezet welke je deels via houten boardwalks voert en vlak boven het water lopen. Per boot wordt je het park in gevaren en daar krijg je de gelegenheid deze prachtige wandeling te maken. Onderweg is het zelfs mogelijk een dip te nemen in een ansichtkaartmeertje mét waterval!

In de directe omgeving zijn tevens enkele eeuwenoude kloosters te bezichtigen dus je zal je allesbehalve vervelen in dit interessante deel van Kroatië.

Vliegtuig terug naar huis

Dag 12 Vertrek

Helaas, de reis is alweer afgelopen! Vandaag vertrek je naar het vliegveld van …. waar de terugvlucht onverbiddelijk naar huis vertrekt. 

Reisschema

Dag 1          Aankomst in Zagreb

Dag 2          Zagreb

Dag 3          Zagreb – Hrvatsko Zagorje (80 km; 1 uur rijden)

Dag 4          Hrvatsko Zagorje

Dag 5          Hrvatsko Zagorje - Plitvice (170 km; ruim 2 uur rijden)

Dag 6          Plitvice

Dag 7          Plitvice

Dag 8          Plitvice – Zadar (150 km; ruim 2 uur rijden)

Dag 9          Zadar – Krka (78 km; 1 uur rijden)

Dag 10        Krka

Dag 11        Krka

Dag 12        Krka – Luchthaven Split (65 km; 1 uur rijden)

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.