Haven van Dubrovnik

Cultuur rondreis door Kroatië vol afwisseling en verrassingen

Omschrijving

Cultureel Kroatië, een enerverende en afwisselende rondreis!

Kroatië heeft een nogal tumultueuze alsmede culturele geschiedenis wat resulteert in een groot aantal bezienswaardigheden welke, ondanks diverse (recente) oorlogen gelukkig merendeels bewaard zijn gebleven.

Je bezoekt op deze reis de belangrijkste steden van dit verbluffend mooie en interessante land. Tijdens deze bezoeken zal de verscheidenheid en steeds wisselende sfeer je lang bijblijven evenals de onuitwisbare indruk die het land op je zal maken.

Kroatië is een land in ontwikkeling, na turbulente tijden heeft het land zich opnieuw opgericht en is het een populaire vakantiebestemming geworden. Niet in de laatste plaats door zijn verscheidenheid aan bezienswaardigheden waarvan je er tijdens deze reis veel van gaat bezoeken.

Maar ook is gedacht aan niet onbelangrijke zaken die je van een vakantie mag verwachten, mooie plekken waar je verblijft en voldoende ruimte voor de nodige ontspanning en tijd om te chillen.

Daarom is dit een reis die een aantal ingrediënten soepel laat samenkomen en je bij thuiskomst het gevoel geeft Kroatië beter te hebben leren kennen evenals een fijne en ontspannen vakantie te hebben gehad op een hele bijzondere bestemming.

Highlights
  • Geniet van het veelzijdige, hippe en relaxte Zagreb
  • De groene ongerepte valleien van de Zagorje
  • Flaneer langs de boulevard van Zadar, mede bekend om zijn middeleeuwse architectuur, en geniet van een spectaculaire zonsondergang
  • De vele kerken en kloosters van Šibenik
  • Bezoek de vele musea van Split en geniet van de Venetiaanse invloeden
  • Het zeer fascinerende historische centrum van Dubrovnik

Dagprogramma

De culturele rondreis Kroatië gaat van start in het bruisende Zagreb

Dag 1 – 2 Zagreb

Na aankomst in deze levendige en verrassend hippe stad check je in in je eerste hotelpareltje van deze rondreis waarna je vervolgens op verkenning gaat.
Dat is prima te voet te doen, ondanks dat er meer dan een miljoen mensen wonen is het centrum redelijk compact.

Zagreb is een stad waar historie, cultuur en moderne tijden vloeiend in elkaar overlopen. Tientallen musea zijn te bezoeken als ook eeuwenoude kerken wat weer wordt afgewisseld door moderne winkelstraten en hippe cafés en restaurants waar het meer dan uitstekend vertoeven is. Even uitrusten? Ook dat is geen probleem in de uitgestrekte en groene parken van de Green Horseshoe waar je vanaf een schaduwrijk terrasje ongehinderd mensen kunt kijken of een goed gesprek voeren. 

Een van de vele sprookjesachtige kastelen in de Zagorje in Kroatië

Dag 3 Hrvatsko Zagorje

Vandaag ga je echt op pad. Met je huurauto stuur je naar het noordoosten en na ongeveer een uurtje rijden arriveer je al in het Zagorje natuurgebied.

De Zagorje, officieel de Hrvatsko Zagorje is een lieflijk natuurgebied wat enigszins Oostenrijks aandoet. Groene en glooiende valleien, bergdorpjes, uitgestrekte bossen zijn de sfeerbepalers in dit gebied. Maar er is meer, prachtige kerken, middeleeuwse kastelen, wijngaarden en warmwaterbronnen strijden om je aandacht. En daar is ruimte voor, het gebied wordt nog altijd niet overstelpt met toeristen. Daarnaast geeft dit bosrijke gebied verkoeling tijdens warme zomers.

Promenade Zadar by night

Dag 4 – 5 Zadar

Zadar is een boeiende stad, een dynamische stad met een rijk verleden wat blijkt uit de vele historische sites die de stad rijk is. Romeinse ruïnes, eeuwenoude kerken en musea welke bijna allemaal zijn gevestigd op het schiereiland van de stad. Maar Zadar is ook een hele moderne en levendige stad. Vele promenades en gezellig bevolkte caféterrassen wisselen de uitstekende restaurants af. De boulevard is een populaire plek bij de locals, vooral ook omdat van hier de zonsondergang magistraal te bewonderen is. Maar het is ook de plek waar het bijzondere zee-orgel is gebouwd, deze is zo geconstrueerd dat hij altijd muziek maakt door de luchtdrukverschillen veroorzaakt door de deinende golven.
Wij hebben hier in een fantastische accommodatie gelogeerd waar we uiteraard ook gebruik van zullen maken om onze klanten te huisvesten!

Sibenik kerkje

Dag 6 Šibenik

Wees er maar vast op voorbereid, vandaag ga je verdwalen! Verdwalen in het labyrinth van straatjes welke je gaat bezoeken in het historische hart van Šibenik. Het goede nieuws is echter dat je ook altijd weer ergens uitkomt dus maak je niet al teveel zorgen. Šibenik is een indrukwekkende stad welke langs de Adriatische kust is gelegen en van hieruit varen de ferry´s dan ook alle kanten uit, ondermeer naar de vele eilandjes welke zich hier voor de kust bevinden. Maar ook is het een uitvalsbasis voor Krka Nationale Park.
Maar bovenal bezoek je Šibenik vanwege Šibenik, een prachtige middelgrote stad met een uitgebreid historisch hart en de aanwezigheid van 24 (!) kerken en 6 kloosters. De beroemdste kathedraal is de St. James kathedraal, het kroonjuweel van de architectuur aan de Dalmatische kust.

Na al dit moois bezocht en bekeken te hebben kun je alles nog eens rustig de revue laten passeren op één van de ontelbare terrassen, zowel in de oude stad als langs de zonnige boulevard. 

Promenade van Split

Dag 7 – 8 Split

Na een uurtje rijden arriveer je in Split. De werven, fabrieken en drukke haven bepalen het beeld van het moderne Split. De oude stad is echter nog vol charme, en doet qua sfeer nog het meest denken aan een Mediterrane stad zoals bijvoorbeeld Málaga.
Het oude centrum van Split ontstond in en rond het enorme Paleis van Diocletianus, een klein dorp op zich! De must-see van Split, onvergetelijk mooi!
Andere bezienswaardigheden zijn de Domniuskathedraal, en musea zoals het Nationaal Museum en het Archeologisch Museum.

Of je gaat wandelen in het groene hart van de stad, genaamd Marjan. Een serie trappen voert je naar het beboste schiereiland, waar je eenmaal boven gekomen, kunt genieten van een weids uitzicht over zee. Vanaf hier zie je o.a. de eilanden Brač en Hvar liggen vanwaar hier tevens ferry´s vertrekken uit de drukke haven.

Uitrusten doe je vervolgens op één (of twee!) van de vele levendige terrassen aan de met palmbomen omzoomde boulevard van Split.

Uitzicht over Dubrovnik

Dag 9 – 10 Dubrovnik

Dubrovnik, één van de mooiste steden aan de Adriatische kust. De historische, ommuurde en uitstekend geconserveerde (deels gerestaureerde) binnenstad is fantastisch mooi en een ware beleving. Eén van de dingen die je er zeker moet doen is een wandeling maken over de stadsmuren welke het centrum vele eeuwen geleden beschermde voor aanvallen van buitenaf. Overal op de muur heb je fantastische uitzichten over de rode daken van de huizen met daarachter de felblauwe zee, kippenvel!

Helaas was Dubrovnik zwaar getroffen door de oorlog in 1991-1992, een groot deel van de binnenstad is destijds door bombardementen verwoest. Vanaf 1995 heeft de stad echter in opmerkelijk korte tijd een reconstructie ondergaan en werd een groot deel van de schade hersteld. Inmiddels heeft Dubrovnik veel van zijn oude glorie terug en is zo mooi dat het met enige regelmaat als decor geldt voor grote Hollywood producties zoals Star Wars en The Game of Thrones.
In Dubrovnik ben je nooit alleen, vele toeristen weten deze bijzondere stad te vinden en terecht, op iedere hoek zal je vol verbazing om je heen kijken naar de betoverende schoonheid die je hier gaat vinden.

Terug naar huis met vliegtuid

Dag 11 Vertrek

Voorbij gevlogen, dat is deze reis. Gelukkig hoef je niet ver meer te reizen naar het vliegveld aangezien je vanuit Dubrovnik zal vertrekken. Samen met een hele hoop foto´s en onuitwisbare herinneringen. 

Reisschema

Dag 1          Aankomst in Zagreb

Dag 2          Zagreb

Dag 3          Zagreb – Hrvatsko Zagorje (80 km; 1 uur rijden)

Dag 4          Hrvatsko Zagorje – Zadar (320 km; 4½ uur rijden)

Dag 5          Zadar

Dag 6          Zadar – Šibenik (90 km; 1 uur rijden)

Dag 7          Šibenik – Split (90 km; 1 uur rijden)

Dag 8          Split

Dag 9          Split - Dubrovnik (230 km; 3 uur rijden)

Dag 10        Dubrovnik

Dag 11        Dubrovnik - Luchthaven

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.