Op de ferry

Dalmatië Eilanden Trip

Omschrijving

Eén mediterrane stad, twee waanzinnig mooie eilanden, negen dagen genieten!

Kroatië telt maar liefst bijna 1.200 eilanden! Uiteraard verschillen ze enorm in afmeting, zijn ze ook niet allemaal bewoond en qua sfeer zijn er ook grote verschillen.
Dus is een eilandentrip in Kroatië een erg goed idee!

Deze redelijk korte Dalmatië Eilanden Trip is ideaal om met twee van de bekendere en grotere eilanden kennis te maken, Brač en Hvar. En dat gecombineerd met een start in het mediterrane Split gaat je gegarandeerd een heel erg zonnig vakantiegevoel bezorgen! Dus perfect voor een korte vakantie of als verlenging van je Kroatië fly-drive rondreis!

Split is de tweede stad van Kroatië en altijd in beweging. Het klimaat is er bijzonder prettig, mede veroorzaakt door de bergen die achter de stad liggen.
Flaneer over de nieuwe Riva boulevard en bezoek het paleis van Diocletianus!

En op de derde dag zie je de schoonheid van Split van een afstandje vanaf zee want dan vertrek je per ferry naar het eiland Brač om van daaruit enkele dagen later hetzelfde naar imponerend Hvar te doen.

Kortom, een reis met een hoog vakantiegevoel, en al helemaal door de knetterleuke hotels die we voor je in petto hebben!

Mocht je deze reis willen uitbreiden met een aantal dagen of als afsluiter van een langere reis door Kroatië wensen dan maken wij zonder probleem een uitgebreidere versie helemaal voor je op maat! 

Highlights
  • Geniet van het mediterrane Split en bezoek de haven alsmede het Paleis van Diocletianus!
  • Breng een dag door op het beroemdste strand van Kroatië, Zlatni Rat, op Brač.
  • Geniet van de schoonheid van de lavendelvelden en prachtige stranden op Hvar.

Dagprogramma

Split zicht over haven en stad

Dag 1 – 2 Split

Split, de tweede stad van Kroatië is een stad die leeft! Dat zie je al gelijk als je heerlijk een terrasje pikt of flaneert over de Riva, de gerestaureerde boulevard vanwaar je ook goed zicht hebt op de bedrijvige haven.

Split heeft veel te bieden aangezien het de perfecte mix heeft van traditie en moderne tijden.
Een must is het paleis van Diocletianus bezoeken, een puur Romeins monument welke ook op de UNESCO werelderfgoed staat genoteerd. Binnen de muren maak je kennis met het leven in Split zoals dat al eeuwen geleefd wordt.

Maar geniet ook van het mediterrane gezicht van Split! Achter de stad doemen de bergen op die ervoor zorgen dat er een prettig klimaat heerst. De vele barretjes, terrasjes, restaurantjes en palmbomen doen de rest nl. je een heel fijn vakantiegevoel bezorgen!

Haventje op Brac

Dag 3 – 5 Eiland Brač

Brač is het grootste eiland van Dalmatië en biedt erg veel afwisseling voor haar vele bezoekers. Beroemd is het eiland vanwege het bijzondere en zeer aantrekkelijke strand Zlatni Rat en vanwege de witte steensoort die hier gewonnen wordt. Van deze steensoort zijn o.a. het Paleis van Diocletianus in Split van gebouwd en, jawel, het Witte Huis in Washington!

De natuur is echt zuid Europees, steile groene hellingen die uitmonden in een diepblauwe zee. Maak een tocht over het eiland en op vele plekken word je beloond met magistrale vergezichten over de zee, bootjes die er varen, Hvar of het vaste land met Split in de verte, wow!
De bergen in het binnenland zijn overigens behoorlijk hoog met hier en daar slaperige dorpen waar het leven al eeuwenlang zijn gangetje gaat.

De plaatsen meer aan de kust hebben allemaal hun eigen identiteit wat de afwisseling van een dergelijke prachtige tocht alleen maar onderstreept.

Hvar

Dag 6 – 8 Eiland Hvar

Vandaag stap je weer op de boot en zet je koers naar dat andere grote eiland, Hvar. Hvar is een opsomming van superlatieven. Zo is het de plek met de meeste zonneschijn van Kroatië. Maar ook ontvangt het samen met Dubrovnik jaarlijks de meeste toeristen. En je vindt er meer luxe dan op het buureiland Brac bijvoorbeeld. Zo draait het in Hvar stad met name om zien en gezien worden maar zijn er legio rustiger plekken op het eiland waar een serene rust hangt. Je hebt dus de keus en dat geldt ook voor de vele prachtige stranden waar je uit kunt kiezen.

Een dagtocht is ook hier zeer aan te bevelen, meer naar het zuiden en het binnenland in is er van het toerisme helemaal niets meer te vinden, de weidsheid en spectaculaire uitzichten lijken alleen gemaakt te zijn voor jou.
En dan hebben we de uitgestrekte lavendelvelden nog niet eens genoemd!

Het zonnige Split is een mooie afsluiting van je Dalmatië reis

Dag 9 Split

Om dat fijne mediterrane vakantiegevoel nog even vast te houden, verblijven we nog een laatste dag in de heerlijke stad Split.

Nog een keer slenteren binnen de muren van het Paleis van Diocletianus en flaneren door het groene parkhart van de stad Marjan. Mocht je het St. Domnius Kathedraal nog niet beklommen hebben, is dit je kans! Om vervolgens voldaan aan te schuiven op een van de vele terrassen langs de bruisende haven. Een lichte weemoed van heimwee begint te overheersen. Maar met een goed glas wijn weet je toch nog stevig te genieten van het langs passerende toneel, het opsnuiven van de zilte zee geur en laat je de zonnestralen haar werk doen. Relaxen tot de max!

Vertrek met vliegtuig

Dag 10 Vertrek

Ja, dat is even slikken als je ´s ochtends wakker wordt, vandaag staat het vertrek gepland dus back to reality. Spullen in de koffer en op naar Split waar het vliegtuig gereed staat voor boarden.

Reisschema

Dag 1           Aankomst in Split

Dag 2           Split

Dag 3           Split – Brač (oversteek met ferry)

Dag 4           Brač

Dag 5           Brač

Dag 6           Brač – Hvar (oversteek met ferry)

Dag 7           Hvar

Dag 8           Hvar

Dag 9           Hvar – Split (oversteek met ferry)

Dag 10         Huiswaarts vanaf luchthaven Split

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.