Bedevaartskerk in Marija Bistrica

Verrassende Noord- en Midden-Kroatië rondreis

Een 9-daagse Kroatië rondreis langs betoverend mooie plekken

Omschrijving

Ongerepte natuur

Het noordelijke deel van Kroatië is doordrenkt met tradities en ongerepte natuurlijke schoonheid. Dit deel wordt niet zo vaak meegenomen in een Kroatië rondreis en dat is niet terecht. Als je dit gebied wilt verkennen, met zijn glooiende groene heuvels van Zagorje en het barokke Varaždin, vertrek je vanuit Zagreb in een andere richting dan de meeste toeristen.

Je zult echter beloond worden, want de vriendelijke lokale bevolking staat te popelen om je te verwelkomen in hun trotsvolle regio. Hier wordt hoogwaardige wijn geproduceerd en je zult genieten van adembenemende vergezichten over de heuvels die zich kilometers ver uitstrekken.

Trendy Zagreb

Tijdens deze Kroatië reis zul je ook de bruisende en trendy stad Zagreb verkennen, en je zult versteld staan van de schoonheid van Varazdin, ooit de hoofdstad van Kroatië, met zijn overvloed aan barokke architectuur.

De beroemde Plitvice watervallen

De reis wordt bekroond met hét hoogtepunt in het midden van Kroatië: de talloze watervallen en turquoise meren van Plitvice zullen een onuitwisbare indruk op je achterlaten.

Voeg daarbij de charmante accommodaties die we voor je hebben geselecteerd, en je begrijpt dat deze relatief korte reis door het noorden en midden van Kroatië een buitengewone ervaring zal zijn. 

Wil je de reis verlengen of doorreizen naar een ander deel van Kroatië, dan stellen we graag een uitgebreidere versie op maat voor je samen.

Highlights
  • Geniet van het veelzijdige, hippe en relaxte Zagreb
  • De groene ongerepte valleien van de Zagorje
  • De barokke architectuur van Varazdin
  • De tientallen indrukwekkende watervallen van Plitvice

Dagprogramma

Fontein in Zagreb

Dag 1 – 3 Zagreb

 

Na aankomst in deze levendige en verrassend hippe stad check je in in je eerste hotelpareltje van deze rondreis waarna je vervolgens op verkenning gaat.
Dat is prima te voet te doen, ondanks dat er meer dan een miljoen mensen wonen is het centrum redelijk compact.

Zagreb is een stad waar historie, cultuur en moderne tijden vloeiend in elkaar overlopen. Tientallen musea zijn te bezoeken als ook eeuwenoude kerken wat weer wordt afgewisseld door moderne winkelstraten en hippe cafés en restaurants waar het meer dan uitstekend vertoeven is. Even uitrusten? Ook dat is geen probleem in de uitgestrekte en groene parken van de Green Horseshoe waar je vanaf een schaduwrijk terrasje ongehinderd mensen kunt kijken of een goed gesprek voeren. 

De bedevaartskerk in de Zagorje

Dag 4 – 5 Hrvatsko Zagorje

 

Vandaag ga je echt op pad. Met je huurauto stuur je naar het noordoosten en na ongeveer een uurtje rijden arriveer je al in het Zagorje natuurgebied.

De Zagorje, officieel de Hrvatsko Zagorje is een lieflijk natuurgebied wat enigszins Oostenrijks aandoet. Groene en glooiende valleien, bergdorpjes, uitgestrekte bossen zijn de sfeerbepalers in dit gebied. Maar er is meer, prachtige kerken, middeleeuwse kastelen, wijngaarden en warmwaterbronnen strijden om je aandacht. En daar is ruimte voor, het gebied wordt nog altijd niet overstelpt met toeristen. Daarnaast geeft dit bosrijke gebied verkoeling tijdens warme zomers.

Kasteel van Tracoscan

Dag 6 Varaždin

 

Vandaag ga je kennismaken met de stad Varaždin, eens de hoofdstad van Kroatië!

Je gaat er veel barokke architectuur zien, parken en tuinen en het Kasteel en Gemeentemuseum in het oude centrum (Stari Grad) is een aanrader. Maar er zijn veel meer musea, over het algemeen gevestigd achter elegante façades en welke je een goed beeld geven van de rijke historie van de stad.

Het centrum van de stad is overigens in alle rust goed te bekijken, het is volledig voetgangersgebied.

Het azulblauw van Plitvice

Dag 7 - 8 Plitvice meren

 

Vanaf Varaždin is het ongeveer 3 uur naar het zuiden rijden om te arriveren in het Nationaal Park Plitvicemeren, in het hart van Kroatië. Het park staat sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst van Unesco en is 300 km2 groot. Het park telt 16 meren en staat vooral bekend om de mooie turquoise kleuren en zijn spectaculaire watervallen. Bezoekers kunnen gebruikmaken van de paden langs de oevers alsmede loopbruggen. Ook rijden er bussen om je naar beginpunten van de wandelpaden te brengen en varen er boten.

Gevolg van op de Werelderfgoedlijst staan is dat het erg druk kan zijn in dit gebied, maar toch moet je je hierdoor niet af laten schrikken, een bezoek is zeker de moeite waard!

Je verblijft op ongeveer 10 km van de ingang van het nationaal park in één van de gezellige guest-houses welke we voor je hebben gevonden, deze worden bestierd door enthousiaste families.

Zagreb International Airport

Dag 9 Vertrek

 

Jammer, de reis zit erop. Of vind je 9 dagen wat aan de korte kant? Dat is geen probleem, wij kunnen op maat een verlenging aan deze mooie trip vastknopen zodat je nog helemaal niet naar huis moet!

Of je kijkt even naar onze andere Kroatië rondreizen voor inspiratie!

 

Reisschema

Dag 1          Aankomst in Zagreb

Dag 2          Zagreb

Dag 3          Zagreb

Dag 4          Zagreb – Zagorje (60 km; bijna 1 uur rijden)

Dag 5          Zagorje

Dag 6          Zagorje – Varaždin (55 km; 1 uur rijden)

Dag 7          Varaždin – Plitvice (240 km; 3 uur rijden)

Dag 8          Plitvice

Dag 9          Plitvice – Luchthaven Zagreb (155 km; circa 2,5 uur rijden)

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.