De Sagrada Familia in Barcelona, het eindpunt van deze Spanje rondreis

De Madrid - Pyreneeën - Barcelona Rondreis

Omschrijving

Dit is een zeer afwisselende rondreis welke je leidt langs de twee grootste steden van Spanje met als tegenhanger uitgestrekte woeste natuur.

Reis naar het culturele hart en tevens de hoofdstad van Spanje; Madrid gevolgd door een bezoek aan de prachtige landschappen van de Aragonese Pyreneeën. Hier wisselen de besneeuwde bergtoppen elkaar af met diepe ravijnen, fonkelende blauwe meren en pittoreske middeleeuwse stadjes.

Aansluitend zoek je weer het stadse leven op maar nu die andere wereldstad, Barcelona. Hier kun je hemels relaxen op het strand afgewisseld met het ontdekken en beleven van de Catalaanse cultuur.

Ook met deze reis logeer je in geweldige pareltjes van hotels, die door ons persoonlijk voor je zijn uitgezocht en qua karakter zeer goed passen bij de omgeving waar je op dat moment verblijft. 
 

Highlights
  • Heerlijk slenteren over de Gran Via.
  • Topmuseum Museo del Prado.
  • Bezoek aan het levendige plein Plaza Mayor.
  • Prachtige wandelingen en vergezichten in de Pyreneeën.
  • Gaudi’s onvoltooide meesterwerk: La Sagrada Familia.
  • Toerist uithangen op Las Ramblas.
  • Relaxen aan het strand.
  • Fietsen langs de highlights van Barcelona.

Dagprogramma

Voor de start van je rondreis door Spanje is de start in het stijlvolle Madrid

Dag 1 – 3 Madrid

Met beroemde internationale kunstmusea, paleizen van wereldklasse en de vele authentieke wijken snappen we heel goed waarom Madrid het culture hart van Spanje wordt genoemd.

Vandaag word je hartelijk verwelkomd in de stad die nooit slaapt, een stad waar je al snel mee zal gaan in de sterke Spaanse cultuur van het straatleven en waar de Madrileños vaak tot s’ avonds laat te vinden zijn op één van de vele intieme pleinen en ontelbare knusse barretjes, cafés of restaurants.
Slenter heerlijk over de Gran Via, de Broadway of Oxford Street van Spanje of ding lekker af op het gezellige en authentieke El Rastro, de vlooienmarkt van Madrid. Elke zondag komen hier duizenden mensen samen om hun kunst of kitsch voor een prikkie op de kop te tikken.

Bezoek één van die topmusea, zoals het Museo del Prado, waar echte internationale topstukken te bewonderen zijn of neem een kijkje bij het Palacio Real; het koninklijke paleis wat samen met de kathedraal en het operagebouw een Majestueus ensemble vormt.
Jullie verblijf in Madrid is zeker niet compleet zonder een bezoek te brengen aan de Plaza Mayor, een belangrijke locatie waar al sinds de middeleeuwen vele uiteenlopende activiteiten hebben plaatsgevonden. Denk aan stierengevechten, ruitertoernooien, toneelopvoeringen, maar ook de minder gezellige executies bijvoorbeeld. Even staan op een stukje historie!

Moe geshopt of cultureel uitgekeken voor de dag (wat we ons haast niet voor kunnen stellen)? Dan is het heerlijk vertoeven in het El Retiro park. Al snoepend van zo’n heerlijke zoete gefrituurde Churro knikken we gezellig mee met de vele straatmuzikanten hier. Wat een feestje!

Het rustpunt tijdens deze fly drive Spanje ligt in de Aragonese Pyreneeën

Dag 4 – 6 Aragonese Pyreneeën

Vandaag laten we de stad achter ons en ruilen we die in voor een van de meest woeste landschappen van Spanje. Na een rit van ongeveer 5 uur door het Spaanse ongerepte binnenland, worden we rijkelijk beloond met prachtige vergezichten van hoge besneeuwde bergtoppen, diepe kloven en fonkelende blauwe meren van de Aragonese Pyreneeën.  

De prachtige landschappen hier zijn van prachtig groen in de zomer tot een warme roodachtige kleur in de herfst te bewonderen.
Verblijf in het prachtige landelijke Boltaña in een charmant 16-eeuws klooster of in een traditioneel landhuis ten midden van het knusse middeleeuwse stadje Ainsa. Beide pareltjes van accommodaties en unieke uitvalsbasissen om het oude Koninkrijk van Aragon te gaan ontdekken.
Op korte afstand vind je het mooie Nationale Park Ordesa en de Monte Perdido. Een overvloed aan bergen, valleien, bomen, meren en rivieren wordt afgewisseld met de vele soorten kleurrijke bloemen en rondfladderende vogels.

Deze omgeving leent zich uitstekend voor diverse wandelingen of avontuurlijkere activiteiten zoals bergklimmen, raften, paardrijden, kanoën en mountainbiken.
Maar een prachtige autotocht is meer dan een goed alternatief!
Na ons bezoek aan een aantal middeleeuwse dorpjes, zoals Bielsa, Broto of bijvoorbeeld Jaca, zijn we er over uit: deze onontdekte regio herbergt de mooiste Romaanse bouwwerken van Spanje!

 

Tevens bezoek je het romantische Barcelona op deze rondreis door avontuurlijk Spanje

Dag 7 – 9 Barcelona

De Eiffel toren in Barcelona? Als het aan Gustav Eifel had gelegen wel, maar wat de Barcelonezen en ons betreft heeft de op een na grootste stad van Spanje dit helemaal niet nodig!
Barcelona is diversiteit alom en biedt voor zowel jong als oud alles voor een onvergetelijk verblijf.

Dwaal door de romantische middeleeuwse steegjes van de gotische wijk Barri Gòtic en vergaap je aan de vele archeologische opgravingen uit de Romeinse tijd en imposante gotische bouwwerken uit latere eeuwen. Vanuit hier kan je zo de wereldberoemde Las Ramblas op, de zeer toeristische promenade waar een overvloed aan restaurants, terrasjes, winkels, mensen, kiosken, kraampjes en levende standbeelden het straatbeeld vormen, een gezellige chaotische bedoeling dus!
Barcelona en Gaudi zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en dat is ook zeker te merken als we op verschillende plaatsen in de stad op zijn kunstwerken stuiten, met als voorbeeld Park Güell of als ongetwijfeld het meest bekend het onvoltooide meesterwerk La Sagrada Familia.
Met een langgerekt zandstrand, weliswaar kunstmatig aangelegd speciaal voor de Olympische Spelen van 1992, mag Barcelona met trots zichzelf strandstad van de wereld noemen en laat steden als Miami en Sydney ver achter zich.

Verblijf in pareltjes van accommodaties en geniet net als ons van de prachtige uitkijkpunten over de stad, de verscheidenheid aan winkels, de leerzame musea, het heerlijke mediterrane eten of zo’n lekkere fruitige cocktail in een van de hippe strandtenten van Barcelona. Tevens is dit een van de meest fietsvriendelijke steden van Europa en kunnen we zo’n leuke fietstocht langs alle highlights in een oogwenk voor je regelen!

 

Je verlaat Spanje weer via het vliegveld van Barcelona

Dag 10 Vertrek

"Time flies when you’re having fun!"
De tijd is werkelijk omgevlogen en het is helaas alweer tijd om zelf te gaan vliegen, op huis aan!

Reisschema

Dag 1          Aankomst in Madrid

Dag 2          Madrid

Dag 3          Madrid

Dag 4          Madrid – Aragonese Pyreneeën (585 km; circa 6,5 uur rijden)

Dag 5          Aragonese Pyreneeën

Dag 6          Aragonese Pyreneeën

Dag 7          Aragonese Pyreneeën - Barcelona (280km; circa 4 uur rijden)

Dag 8          Barcelona

Dag 9          Barcelona

Dag 10        Vertrek uit Barcelona

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.