In een rustig tempo deze rondreis door Spanje maken

Klassieke Stedenrondreis Midden-Spanje

Omschrijving

Ga eeuwen terug in de tijd in midden Spanje!

Madrid, Toledo, Trujillo, Salamanca en Segovia, historie en eeuwenoude cultuur staat centraal in deze interessante rondreis langs bloedstollend mooie steden.

Grandeur, historische plaza´s, gebouwen van vele eeuwen geleden, klassieke aquaducten, kastelen en de oudste universiteit van het land, laat je onderdompelen in de boeiende geschiedenis van Spanje.

Volg de geschiedenis, maak deze indrukwekkende reis en sta versteld van de schoonheid van deze steden! Maar geniet ook van Spanje en haar Spanjaarden, de gebruiken, de cultuur, het heerlijke eten en het ongecompliceerde leven waar het sociale aspect een grote rol in speelt.

Uiteraard zijn je karaktervolle overnachtingsadressen helemaal in de sfeer van deze reis.
 

Highlights
  • Madrid!
  • Historische centrum Toledo.
  • Plein van Trujillo.
  • Natuurschoon van Sierra de Gredos.
  • Studentenstad Salamanca.
  • Aquaduct van Segovia.

 

Dagprogramma

De start van deze Klassieke stedentrip Spanje begint in stijl in Madrid

Dag 1 – 3 Madrid

Je verblijft 3 nachten in de hoofdstad van Spanje, Madrid.
Madrid is een stad met veel grandeur en prachtige pleinen, waaronder het Plaza Mayor, Plaza de Cibeles, Plaza de España en Plaza Puerta del Sol.
Andere beroemde bezienswaardigheden die een bezoek verdienen zijn het statige Palacio Real, oftewel het Koninklijk Paleis, en het Museo del Prado met zijn vele topschilderijen. Verdere bekende kunstmusea zijn het Museo Thyssen Bornemisza en het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía.
 
Moe geworden dan is het prima relaxen in de uitgestrekte Madrileense versie van het Vondelpark, het Retiropark! Op zondag komen de Madrileños in grote getale naar het park, de hele vijver ligt dan vol met gehuurde roeibootjes!
Leuke moderne eettentjes en barretjes vind je volop aan de Cava Baja. Of slenter door de volkswijken Huertas en La Latina. De Plaza Santa Ana is het kloppend hart van de wijk Huertas met veel tapasbarretjes en gezellige live muziek.
 

Toledo, volop historie en cultuur

Dag 4 – 5 Toledo

Vandaag vertrek je voor 2 nachtjes naar interessant Toledo, waar je in het historische centrum zal gaan verblijven.
Toledo is één van de oudste steden van Spanje, het was vroeger tijdens de tijden van de Carpetanen en vervolgens de Visigoten zelfs een hoofdstad.

Tijdens de Moorse overheersing (712–1085) zetelde een Emir hier onder het opperbevel van de kalief van Córdoba. Daarna beleefde Toledo als zelfstandig koninkrijk (Taifa de Toledo) een bloeitijd door o.a. de wapenfabricage en de wolindustrie.

Door zijn geschiedenis staat de stad bekend als de stad van de drie culturen (Moslims, Joden en Christenen welke eeuwenlang vreedzaam met elkaar hebben geleefd). In de oude binnenstad vind je dan ook Moskeeën, Synagogen en kerken.
De kathedraal is één van Spanje´s meest indrukwekkende.
De stad staat op de Werelderfgoedlijst van het UNESCO en je kijkt dan ook inderdaad je ogen uit!

Het bijzondere Trujillo ontbreekt niet op deze rondreis op maat door Spanje

Dag 6 – 7 Trujillo

Vandaag een beetje bijtijds vertrekken naar Trujillo zodat er ´s middags flink wat tijd overblijft om deze bijzondere stad te bezoeken.
Trujillo is gebouwd bovenop een granieten heuvel, hét ontmoetingscentrum van de stad is de grote Plaza Mayor.
Hier is ook een groot deel van de lokale horeca gevestigd. Aan het plein staan opmerkelijk veel paleizen. Ook staat er een standbeeld van Francisco Pizarro, een bekende ´conquistador´ (veroveraar), in zijn geval van o.a. Peru.
Andere bezienswaardigheden zijn de Iglesia de San Martín, Palacio de los Duques de San Carlos, Iglesia de Santa María la Mayor, de Alcazaba en de dikke stadsmuur stammend uit de Moorse tijden.
 
Op dag 6 kun je een dagtocht naar de Sierra de Gredos maken, en desgewenst ook hier verblijven. De Sierra de Gredos is een schitterend natuurgebied met meertjes en granieten bergen. Of bijv. Mérida bezoeken.

Universiteitsstad Salamanca, één van de hoogtepunten op je Spanje rondreis

Dag 8 – 9 Salamanca

Op weg naar Universiteits stad Salamanca, gewéldige stad waar wij ons hart hebben verloren.
Het heeft één van de oudste universiteiten van Europa en mede daarom heeft het een enorme aantrekkingskracht op studenten uit allerlei Europese landen.
Één van de hoogtepunten van Salamanca is wel de Plaza Mayor, een levendig plein in het oude centrum. Voor s´avonds is het magisch door de prachtige verlichting van het plein!
 
In het oude centrum bevinden zich ook de Universiteit, de Casa de las Conchas (het huis met de schelpen; deze zie je in de facade), de Iglesia de San Martín, de Catedral Nueva, de Catedral Vieja.
Vanaf de Puerta de la Torre bij de Catedral Nueva heb je een prachtig uitzicht over de stad.
En bij de universiteit moet je zoals iedereen natuurlijk op zoek naar de verborgen kikker! Vind je hem dan zal je dat geluk in je verdere leven brengen!

Het sprookjesachtige Segovia

Dag 10 – 11 Segovia

Even een lekker kasteel ontbijtje scoren en op naar Segovia waar je je 2 dagen uitstekend gaat vermaken!
Segovia is één van de mooiste middelgrote steden van Spanje de vele bezienswaardigheden bevinden zich op een compact oppervlak. Het meest bekend is Segovia om zijn Acueducto Romana. Het Acueducto (aquaduct) loopt over maar liefst 163 bogen en is op zijn hoogste punt 28 meter!
 
Maar wat niet veel mensen weten is dat de Alcazár van Segovia model heeft gestaan voor Walt Disney´s kasteel! De liefhebbers (vooral uit Madrid) komen ook naar Segovia voor dé culinaire specialiteit, het gebraden speenvarken (cochinillo asado). Veel restaurants bieden deze specialiteit, het zijn biggetjes die niet ouder mogen worden dan een week of drie, en worden in hun geheel gebraden. Per persoon wordt een kwart of achtste varkentje opgediend.
Het is voor ons Nederlanders wel even wennen maar het is zeker voor de vleesliefhebbers onder ons absoluut de moeite waard een keertje te proberen.

Ook aan deze rondreis door Spanje komt een eind, vliegen naar huis

Dag 12 Thuisreis

Vertrek naar Madrid om vanuit hier terug te vliegen naar Nederland.
 

Reisschema

Dag 1          Aankomst in Madrid

Dag 2          Madrid

Dag 3          Madrid

Dag 4          Madrid – Toledo (75 km; circa 1 uur rijden)

Dag 5          Toledo

Dag 6          Toledo – Trujillo (215 km; circa 2 uur rijden)

Dag 7          Trujillo

Dag 8          Trujillo – Salamanca (250 km; circa 2,5 uur rijden)

Dag 9          Salamanca

Dag 10        Salamanca – Segovia (165 km; circa 2 uur rijden)

Dag 11        Segovia

Dag 12        Segovia – luchthaven Madrid (110 km; ruim 1 uur rijden)

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.