Een rondreis door Noord Spanje is veelzijdig en verrassend

Noord-Spanje rondreis met Picos én strand!

Omschrijving

Op zoek naar een Spanje rondreis met schitterende natuur, prachtige historische steden, adembenemende zandstranden en culinaire hoogtepunten? Deze Noord-Spanje rondreis heeft het allemaal! Ga met ons mee op dit 10-daags avontuur en laat je verrassen door de veelzijdigheid van het groene deel van Spanje.

En dat het groen is, valt direct op tijdens een bezoek aan het wandelparadijs dat de Picos de Europa heet. Een gebied waar fonkelende meren en watervallen schitterend afsteken tegen de hoge besneeuwde bergtoppen van de Pieken van Europa. Ook de Costa Verde, letterlijk vertaald de groene kust, maakt zeker zijn naam waar. Hier sieren de vele naald- en loofbossen de groene heuvels van de kleine baaitjes en prachtige fijne zandstranden die nog niet ontdekt zijn door de massa.  

De culturele pitstops ontbreken natuurlijk niet aan deze reis. Wat vind je van Bilbao met het prestigieuze Guggenheim museum. Of de gezellige pleinen en mooie kathedralen van de historische steden Leon & Burgos.
De kers op de taart is natuurlijk het niet te missen Santiago de Compostela. In plaats dat alle wegen naar Rome leiden, leiden hier alle wegen naar de imposante kathedraal van dit eeuwenoude pelgrimsoord, eindpunt voor duizenden pelgrims die het gehele jaar de barre en lange voettocht ondernemen.  

Maar ook wat betreft de innerlijke mens staat het noorden van Spanje zijn mannetje. De beroemde Pintxos zijn kleine kunstwerkjes en is de strijd tussen alle bars wie de mooiste en lekkerste kan presenteren. Volop verse ingrediënten worden verwerkt en afrekenen is supersimpel, je bewaart de stokjes die in de Pintxos staan en wanneer je verder wilt reken je in één keer al je stokjes af.

Kortom: veelzijdigheid alom! Rest alleen nog de vraag…wanneer wil je gaan?

Highlights
  • Guggenheim Museum Bilbao.
  • Natuurschoon van de Picos de Europa.
  • Wondermooie stranden aan de Costa Verde.
  • Kathedraal van Santiago de Compostela.
  • Culinair San Sebastian.

Dagprogramma

Het Guggenheim museum in Bilbao, een mooie start van je rondreis door Spanje

Dag 1 Bilbao

Na aankomst in Bilbao verblijf je 1 nachtje in het ´nieuwe´ hart van Bilbao, nl. vlakbij het Guggenheim museum.
Dit museum is een dependance van het wereldberoemde gelijknamige museum in New York en een bezoek meer dan waard!

Je verblijft aan de rand van het oude centrum wat zich letterlijk om de hoek bevindt. De volgende dag ga je uiteraard het museum bezoeken, dé toeristenattractie van Bilbao.

De Picos de Europa is een prachtig onderdeel van je Spanje rondreis

Dag 2 – 3 Picos de Europa

Vervolgens vertrek je voor 2 nachten naar de Picos de Europa (Cangas de Onís). De bergen van deze indrukwekkende keten zijn bijna allemaal van kalksteen en vele toppen halen met gemak een hoogte van ruim 2400 meter. Het gebied is een paradijs voor wandelaars welke niet terugdeinzen voor een wat pittiger helling.

Een hele bekende wandeling bijvoorbeeld is de wandeling in de Garganta del Cares (de Cares gorge) welke je door werkelijk adembenemende natuur leidt. Maar ook kun je met een kabelbaan naar boven naar het bergdorp Bulnes en op hoogte prachtige en relatief lichtere wandelingen maken. Vanuit Cangas de Onís kun je prachtige tochten per kano maken.

Een verlaten uitnodigend strand aan de Costa Verde

Dag 4 – 5 Costa Verde

Na de prachtige natuur vertrek je naar de fantastische stranden van de Costa Verde.

Deze kust biedt enkele van de mooiste landschappen met stranden gelegen in schitterende natuurgebieden.
De Costa Verde strekt zich uit vanaf Santander in Baskenland tot Ribadeo in Asturias.

Je verblijft 2 nachtjes in een kleinschalig en gezellig hotelletje vlakbij de mooie kust.
 

Santiago de Compostela is een bezoek waard tijdens je fly and drive Spanje

Dag 6 – 7 Santiago de Compostela

Na de stranddagen zet je koers naar de pelgrimsstad Santiago de Compostela.
Wereldberoemd natuurlijk, pelgrims uit heel Europa en daar buiten eindigen hier hun voettocht, je ziet ze onderweg wel gaan. De Camino en de wandelaars zijn herkenbaar aan de Sint-Jacobsschelp, het teken van de heilige Jacob. Alle wegen in Santiago leiden naar de kathedraal, welke je uiteraard gaat bezoeken!
 
Je verblijft hier 2 nachten in een prachtig designhotel, natuurlijk midden in de stad. Ook is het mogelijk in één van de meest bijzondere Paradores van Spanje te verblijven, welke pal tegenover de kathedraal is gelegen, maar daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan.
 

Burgos is in alle opzichten een bijzonder aantrekkelijke stad

Dag 8 Burgos

Op dag 8 reis je via León door naar Burgos.
León is een gezellige provinciehoofdstad waar het leven zich vooral afspeelt in en om de Plaza San Martín in de Barrio Húmedo (even ten zuiden van de kathedraal). Hier bevinden zich talloze barretjes waar de Spaanse tapas traditie volop leeft. Bij de bestelling van elk drankje ontvang je gratis een pincho (in León de naam voor tapa). Dé bezienswaardigheid van León is de kathedraal, vergeet deze niet te bezoeken!
 
Na een lekkere spaanse lunch door naar Burgos, een gezellige stad met veel groen en tevens een belangrijke etappeplaats voor de vele pelgrims die de Camino de Santiago lopen. De stad heeft een prachtige lange boulevard welke langs de rivier loopt en omgeven is met mooie platanen. Iedere namiddag is het een gezellige drukte want dan is het grote flaneren aangebroken voor de lokalen, lekker slenteren langs de rivier, ergens een boekje lezen, een terrasje pikken of gewoon wat kletsen, heel leuk om mee te maken en er onderdeel van te zijn. Ook in Burgos is het belangrijkste gebouw van de stad en dé trekpleister de kathedraal welke in gotische stijl is.

San Sebastian staat synoniem voor pintxos, genieten tijdens je rondreis door Spanje

Dag 9 San Sebastian

De tijd vliegt voorbij, alweer op naar de laatste stop van deze culturele rondreis, de stad San Sebastian.
Hier ga je 1 nacht verblijven ofwel in de stad ofwel aan het strand bij Getaria, op ongeveer een kwartiertje buiten de stad.
Het hotel in de stad is bijzonder. Het was ooit een bioscoop, nu is er een modern hotel gevestigd welke helemaal op het thema Film is ingericht, erg origineel. Kies je voor het hotel buiten de stad dan verblijf je in een pareltje welke wij hebben gevonden in het culinaire dorpje Getaria, ook een hele prettige afsluiter!
 
San Sebastian zelf ligt aan de mooiste baai van de Atlantische Oceaan, Bahía de la Concha waar je ook een waanzinnig mooi strand gaat vinden, één van de mooiste van Spanje.
Daarnaast staat San Sebastian garant voor een culinaire belevenis, uitstekende restaurants te kust en te keur in alle prijsklassen. Maar ook is het de stad van de pinxto´s. Dit zijn kleine hapjes, beter gezegd, kleine kunstwerkjes, welke je in iedere bar op de toog ziet uitgestald. Heerlijk met verse vis, je zit tenslotte pal aan zee, maar er is ook veel keus uit andere producten of verrassende variaties. Je wijst gewoon aan wat je lekker lijkt en wanneer je genoeg hebt worden het aantal prikkers geteld en die reken je vervolgens af, superleuk en een meer dan een prima afsluiter van je culturele rondreis!

De dag van vertrek na een heerlijke Spanje rondreis, naar huis

Dag 10 Naar huis..

Helaas, de reis is afgelopen! Naar het vliegveld van Bilbao waar de terugvlucht onverbiddelijk naar huis vertrekt.

Reisschema

Dag 1          Aankomst in Bilbao

Dag 2          Bilbao – Cangas de Onís (Picos) (230 km; circa 2,5 uur rijden)

Dag 3          Cangas de Onís

Dag 4          Cangas de Onís – Cadavedo (140 km; circa 1,5 uur rijden)

Dag 5          Cadavedo (Costa Verde)

Dag 6          Cadavedo – Santiago de Compostela (230 km; circa 2,5 uur rijden)

Dag 7          Santiago de Compostela

Dag 8          Santiago de Compostela – Burgos (525 km; circa 5 uur rijden)

Dag 9          Burgos – San Sebastian (210 km; circa 2,5 uur rijden)

Dag 10        San Sebastian – luchthaven Bilbao (100 km; ruim 1 uur rijden)

 

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.