Deze rondreis door Spanje start in het geweldige Madrid

Van Madrid tot Málaga Rondreis

Omschrijving

Maak uitgebreid kennis met Spanje

Deze verrassende Spanje rondreis biedt je een uitgebreide kennismaking met de vele aspecten van dit uitgestrekte en boeiende land. 
De reis begint in het statige Madrid met haar ontelbaar aantal bezienswaardigheden. Vervolgens reis je naar de historische steden Toledo en Trujillo

Andalusië

Na deze culturele hoogtepunten gaat de reis zuidwaarts naar Andalusië met haar romantische hoofdstad Sevilla, waar je kunt genieten van de levendige sfeer en prachtige pleinen, en een bezoek brengt aan de indrukwekkende kathedraal. 

Vervolgens ontdek je de andere Koningssteden, waaronder Córdoba met haar beroemde Mezquita en Granada met het iconische Alhambra. 

Afsluiten doe je helemaal in de stijl van deze zonnige rondreis, het mediterrane Málaga! De populariteit van deze relaxte stad stijgt snel momenteel maar de sfeer is er nog zó Spaans, een heerlijke plek om in stijl af te sluiten en op één van de ontelbare zonnige terrassen, of op het ruime strand, de vele indrukken nog eens rustig de revue te laten passeren.

Logeer op geweldige plekken

Tijdens deze fantastische reis logeer je op geweldige plekken wat je ervaring nog rijker maakt. 
Beleven kun je deze reis door de keur aan afwisselende excursies welke door onze lokale partners met veel enthousiasme worden begeleid.

Een met recht heerlijke rondreis waarmee je de diverse kanten van het prachtige Spanje beter leert kennen, maar waar de ontspanning ook hoog in het vaandel staat. Want het is natuurlijk wél vakantie!

Highlights
  • Het imponerende Madrid!
  • Het historische hart én de kathedraal van Toledo.
  • Plaza Mayor in Trujillo.
  • Sevilla, de hoofdstad van Andalusië.
  • De Mezquita in Córdoba.
  • Het Alhambra in Granada.
  • Proef de flamboyante en mediterrane sfeer van Málaga.   

Dagprogramma

Deze Spanje rondreis start in het statige Madrid

Dag 1-4 Madrid

 

De eerste drie nachten van je rondreis spendeer je in Madrid, een stad vol grandeur met uitgestrekte pleinen als Plaza Mayor en Puerta del Sol, het logistieke nulpunt van Spanje. 

Verken het Koninklijk Paleis en het kunstparadijs Museo del Prado, naast het beroemde Museo Thyssen Bornemisza (óók in Málaga). 
Het Retiropark biedt ontspanning, waar Spaanse families in het weekend gezellig samen roeien. 

Overal vind je eetgelegenheden, maar Plaza Santa Ana met zijn gezellige bars en live muziek is een must-visit. 
Madrid, waar grootsheid en ontspanning hand in hand gaan. 

Wat een aftrap van je rondreis door Noord-Spanje! 

De beroemde kathedraal van Toledo

Dag 4-6 Toledo

 

Toledo bezoek je om haar beroemde kathedraal, een van Spanje's meest indrukwekkende. De stad, gelegen aan de bocht van de Taag, staat bekend als de stad van de drie culturen, waar moslims, joden en christenen eeuwenlang vreedzaam samenleefden. 

De oude binnenstad, een UNESCO-werelderfgoed, is een visueel feest met moskeeën, synagogen en kerken. Je camera maakt overuren! 

Het middeleeuwse labyrint van steegjes en pleinen laat je gegarandeerd verdwalen (gelukkig kom je altijd ergens uit!). Vergeet niet Plaza de Zocodover te bezoeken, het levendige plein voor een ontspannen café con leche of iets sterkers! 

Toledo, waar geschiedenis en charme samenkomen.

Trujillo moet je zeker bezoeken tijdens deze Spanje rondreis

Dag 6-7 Trujillo

 

In Trujillo, gebouwd op een granieten heuvel, is weinig te vrezen, maar veel te ontdekken! 

De stad van de conquistadores, waaronder de stoere Pizarro, belicht zijn welvarende verleden dankzij handel en bezoeken aan verre landen. Het kasteel moet je zeker verkennen, oprijzend boven de stad en oorspronkelijk gebouwd door de Moren in de negende eeuw. Wandel door de historische binnenstad, omringd door eeuwenoude stadsmuren en waan je in de zestiende eeuw. Paleizen, kerken, smalle steegjes - een indrukwekkend schouwspel. 

En jouw verblijf? Helemaal in stijl kun je gaan voor een 16e-eeuws Palacio of de statige Parador aan de rand van het historische centrum!

Sevilla is de bakermat van de flamenco

Dag 7-9 Sevilla

 

Vandaag betreed je het passievolle Andalusië, bekend om haar vrolijke bewoners. Sevilla, de flamencohoofdstad en de plek waar ons koningspaar elkaar ontmoette, verwelkomt je met romantiek en levendigheid. 

Tijd tekortkomen is gegarandeerd, want historische bouwwerken en charmante parken wachten. De indrukwekkende kathedraal, de Giralda, het Koninklijk Paleis, Plaza de España en de intieme wijk Barrio de Santa Cruz roepen om ontdekking. Vergeet ook het rustige Parque Maria Luisa niet. Voor ontspanning en uitzicht rust je uit op Metropol Parasol. 

Vrees je de afstanden? Geen zorgen, een fiets met gids staat voor je klaar om Sevilla's geheimen te onthullen met levendige verhalen!

Córdoba kun je vanuit je Spanje fly en drive ook bezichtigen vanuit een paardenkoets

Dag 9-10 Córdoba

 

Córdoba staat op het programma, een compacte stad met een niet te missen highlight: de Mezquita
Deze Moorse moskee, later omgebouwd tot kathedraal, met haar ontelbare rood-witte bogen. 

Het Alcazar de los Reyes Cristianos is eveneens het bezoeken waard: het paleis van de christelijke vorsten. Slenter door de schilderachtige straatjes van de Judería, de Joodse wijk, bewonder verborgen patio's en geniet van tapas in de zon. De Puente Romano, toegangsbrug tot de historische stad en UNESCO Werelderfgoed, is een must-see. Bovendien 's avonds betoverend verlicht! 

Een compact avontuur vol historie en culinaire geneugten wacht op je in Córdoba!

Het Alhambra hoort thuis in iedere Spanje rondreis

Dag 10-12 Granada

 

Granada, aan de voet van de imposante Sierra Nevada, is een bruisende stad met zo'n 250.000 inwoners. Er wonen veel jongeren vanwege de vele universiteiten. De stad ademt een levendige sfeer en heeft een rijke geschiedenis. 

Het Alhambra, door de Moren gesticht, is dé toeristische trekpleister van Spanje. Bestel je toegangskaartjes vooraf via Las Perlas en lachend loop je langs de wachtende rijen. 
Verken ook de Albayzin-wijk, een authentieke Arabische buurt tegenover het Alhambra, met kronkelende steegjes en behoud van de originele sfeer. 

Geniet van de Andalusische cultuur, betaalbaar eten, een gratis tapa in de meeste bars en overweeg een bezoek aan een flamencoshow. 
Granada staat garant voor puur Zuid-Spaans levensgenot!

Plaza de la Merced in Malaga, de geboorteplaats van Picasso

Dag 12-14 Málaga

 

Málaga, het Barcelona van het zuiden, behoudt ondanks de groeiende populariteit zijn heerlijke Spaanse ambiance.

Maak een paseo over de kilometerslange boulevard La Farola, geniet van tapas bij de chiringuitos aan het strand of ontspan op een strandstoel. Shop in het centrum, vooral in de luxe Calle Larios. 

Málaga biedt diverse bezienswaardigheden, waaronder de kathedraal en ongeveer 40 musea, waaronder het beroemde Picasso Museum. Bezoek de Alcazaba voor een Alhambra-ervaring in het klein met een adembenemend uitzicht over de stad en de haven. 

Málaga, een waardige afsluiting van deze Spanje rondreis!

De terugvlucht van deze Spanje rondreis is vanaf Malaga

Dag 14 Naar huis

 

Spanje, wát een heerlijk land om in rond te reizen. De uitgestrektheid van midden Spanje gecombineerd met de prachtige bergachtige omgeving in het zuiden. De beroemde steden, het eten, het weer, de Spanjaarden en natuurlijk de heerlijke plekken waar je hebt gelogeerd.

Vandaag vertrek je voldaan weer naar huis, in je koffer de gekochte souvenirs en in je hoofd de vele herinneringen aan een indrukwekkend en afwisselend land.

Reisschema

Dag 1          Aankomst in Madrid

Dag 2          Madrid

Dag 3          Madrid

Dag 4          Madrid – Toledo (75 km; 1 uur rijden)

Dag 5          Toledo

Dag 6          Toledo – Trujillo (215 km; 2 uur rijden)

Dag 7          Trujillo – Sevilla (280 km; 2,5 uur rijden)

Dag 8          Sevilla

Dag 9          Sevilla – Córdoba (140 km; 2 uur rijden)

Dag 10        Córdoba – Granada (210 km; ruim 2 uur rijden)

Dag 11        Granada

Dag 12        Granada – Málaga (125 km; 1,5 uur rijden)

Dag 13        Málaga

Dag 14        Huiswaarts vanaf luchthaven Málaga

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.