Deze rondreis door Spanje start in het geweldige Madrid

Van Madrid tot Málaga Rondreis

Omschrijving

Geniet van de boeiende afwisseling die machtig Spanje voor je in petto heeft!

 

Het leuke van deze verrassende rondreis is dat je heel veel verschillende kanten van Spanje te zien krijgt!

Deze boeiende reis start in het midden van Spanje en neemt je mee naar enkele beroemde en historische steden zoals het statige Madrid met haar ontelbaar aantal bezienswaardigheden, Toledo beroemd om zijn kathedraal en Trujillo met de Plaza Mayor als publiekstrekker alsmede de vele kerken én haar vele uitmuntende eetgelegenheden.

Na deze culturele start verplaatst deze Spanje rondreis je naar het zuiden; Sevilla, de hoofdstad van Andalusië, staat op het programma. Een stad met een indrukwekkend aantal interessante plekken om te bezoeken maar welke ook direct het Andalusisch temperament ademt.

Vele magistrale pleinen trekken aan je voorbij (met als koploper Plaza de España) en een bezoek aan de kathedraal is een absolute must, ook omdat het de grootste gotische kerk is ter wereld. Maar ook het genieten van overheerlijke zuidspaanse tapas op een zonnig terras begint hier op gang te komen!

Uiteraard volgen na Sevilla de andere Koningssteden, Córdoba met haar Mezquita en Granada waar je natuurlijk het Alhambra gaat bezoeken, de grootste toeristische trekpleister van Spanje.

Afsluiten doe je helemaal in de stijl van deze zonnige rondreis, het mediterrane Málaga! De populariteit van deze relaxte stad stijgt snel momenteel maar de sfeer is er nog zó Spaans, een heerlijke plek om in stijl af te sluiten en op één van de ontelbare zonnige terrassen, of op het ruime strand, de indrukken nog eens rustig de revue te laten passeren.

Wat deze rondreis door het midden en zuiden van Spanje nog meer bijzonder maakt zijn de heerlijke hotels waar je gaat overnachten, stuk voor stuk in de sfeer van de omgeving waar je op dat moment verblijft en allemaal persoonlijk door ons bezocht.

Beleven kun je deze reis door de keur aan afwisselende excursies welke door onze lokale partners met veel enthousiasme worden begeleid.

Een met recht heerlijke rondreis waarmee je de diverse kanten van het prachtige Spanje beter leert kennen, maar waar de ontspanning ook hoog in het vaandel staat. Het is natuurlijk wél vakantie!!

Highlights
  • Het imponerende Madrid!
  • Het historische hart én de kathedraal van Toledo.
  • Plaza Mayor in Trujillo.
  • Sevilla, de hoofdstad van Andalusië.
  • De Mezquita in Córdoba.
  • Het Alhambra in Granada.
  • Proef de flamboyante en mediterrane sfeer van Málaga.   

Dagprogramma

Deze Spanje rondreis start in het statige Madrid

Dag 1-4 Madrid

De eerste 3 nachten zal je logeren in deze altijd levende stad met haar grandeur, de uitgestrekte pleinen zoals de Plaza Mayor, Plaza de Cibeles, Plaza de España en de Plaza Puerto del Sol welke logistiek als het nulpunt van Spanje fungeert en waar altijd het nationale oud en nieuwfeest wordt gevierd!

Maar bezoek zeker ook het Koninklijk Paleis (Palacio Real) en het Museo del Prado met haar vele topstukken. Ook vind je er het beroemde Museo Thyssen Bornemisza waarvan je een dependance in Málaga kunt vinden.

Het Retiropark is een leuke plek om wat rond te hangen en naar de Spaanse families te kijken welke hier, zeker in de weekenden, naartoe komen om er met een gehuurd roeibootje rond te varen.

Eetgelegenheden vind je natuurlijk overal volop in de stad maar waar je zeker even langs moet is de Plaza Santa Ana, synoniem van gezellige barretjes en veel live muziek!

De beroemde kathedraal van Toledo

Dag 4-6 Toledo

Toledo bezoek je vooral om haar beroemde kathedraal welke één van de meest indrukwekkende van Spanje is. De stad, welke is gelegen aan een bocht van de rivier de Taag, staat echter ook bekend als de stad van de drie culturen. Moslims, Joden en Christenen hebben hier eeuwenlang vreedzaam met elkaar geleefd. In de oude binnenstad vind je dan ook moskeeën, synagogen en kerken.
De binnenstad staat op de Werelderfgoedlijst van het UNESCO en je komt inderdaad ogen tekort. Je fotocamera maakt overuren!

Het middeleeuwse centrum is overigens een labyrinth van steegjes, straatjes, pleintjes en je gaat er dan ook gegarandeerd verdwalen (het goede nieuws is dat je ook altijd weer ergens uitkomt!). Maar waar je zeker even uit moet zien te komen is de Plaza de Zocodover, het belangrijkste en drukste plein van de stad en waar je gegarandeerd een leuk terrasje gaat vinden voor een café con leche of misschien wel iets sterkers!

Trujillo moet je zeker bezoeken tijdens deze Spanje rondreis

Dag 6-7 Trujillo

In Trujillo kan je niet zoveel gebeuren want het is gebouwd op een granieten heuvel! Het is de stad van de conquistadores zoals Pizarro en andere lieden welke door hun bezoeken en handel met andere werelddelen zorgden voor welvaart in hun stad.

Het kasteel, dat boven de stad uittorent en is gebouwd door de Moren in de negende eeuw, is wel een must om mee te nemen in je bezoek. Je wandeltocht ga je een vervolg geven in de historische binnenstad welke door een oude stadswal is omringd. Door één van de toegangspoorten betreed je een andere wereld, de wereld zoals die er in de zestiende eeuw uit heeft gezien. Paleizen, kerken, steegjes, het is een indrukwekkend geheel.

Net buiten het historisch centrum vind je de Plaza Mayor van Trujillo waar de eerder genoemde stoere conquistador Pizarro op zijn bronzen paard het overzicht houdt.

Uiteraard hebben wij ervoor gezorgd dat je logeeradres in Trujillo helemaal in de stijl is van dit bezoek, een Palacio dat stamt uit 1570 is een mogelijkheid, maar tevens kun je kiezen voor een logeerpartijtje in de statige Parador van de stad welke aan de rand van het historische centrum is gelegen.

Sevilla is de bakermat van de flamenco

Dag 7-9 Sevilla

Vandaag trek je door naar de autonome regio Andalusië, het passievolle deel van Spanje met zijn altijd vrolijke en open bewoners.

En we doen het meteen goed want Sevilla is de hoofdstad van Andalusië en de bakermat van de flamencodans. Sevilla staat tevens bekend om haar romantische sfeer, iets waar ons koningspaar over mee kan praten aangezien zij elkaar hier hebben ontmoet.

In Sevilla ga je je geen seconde vervelen, je komt eerder tijd tekort. Veel historische bouwwerken worden afgewisseld met romantische parken en ruime pleinen en tussendoor ga je uitgebreid kennismaken met de uitnodigende culinaire kant van de stad.

De kathedraal is een must met daarnaast de Giralda, de onafscheidelijke klokkentoren. De kathedraal is de op twee na grootste van Europa maar de grootste Gotische kerk van de wereld. Bezoeken dus!
Evenals het Koninklijk paleis (Alcazar), de Plaza de España, de wijk Barrio de Santa Cruz moet je zeker niet links laten liggen (goede restaurants ook!), maar slenter ook door het minder bekende maar erg leuke en opvallend rustige Parque Maria Luisa.

Een bijzondere plek om iets te gaan drinken en de vermoeide benen wat rust te gunnen is bovenop het moderne houten kunstwerk Metropol Parasol.

Zie je wat op tegen de te lopen afstanden in Sevilla? Geen nood, we kunnen ook een fietstocht met een gids voor je regelen die de stad op z’n duimpje kent en je bovendien van levendige verhalen voorziet!

Córdoba kun je vanuit je Spanje fly en drive ook bezichtigen vanuit een paardenkoets

Dag 9-10 Córdoba

Córdoba staat op het programma! Niet een heel lange rit vanaf Sevilla en ook de stad zelf is compacter. Echter niet minder interessant mede vanwege één van de topbezienswaardigheden, de Mezquita.
Deze van origine Moorse moskee welke later is omgebouwd tot kathedraal is dé bezienswaardigheid van de stad. Vooral de ontelbare rood-witte bogen zijn zeer speciaal om te aanschouwen.

Maar ook het Alcazar de los Reyes Cristianos (paleis van de Christelijke vorsten) is een bezoek waard. Slenter door de schilderachtige straatjes van de Judería, de Joodse wijk van Córdoba, gluur stiekem door de poortjes naar al die prachtige patio’s en geniet van een onvervalste tapasmaaltijd in de zon.

De Puente Romano, de toegangsbrug tot de historische stad (welke op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat), is ook niet te missen.
Vergeet niet er ’s avonds ook een keertje naar toe te lopen, de brug is dan romantisch verlicht.

Het Alhambra hoort thuis in iedere Spanje rondreis

Dag 10-12 Granada

Aan de voet van de hoogste berg van Spanje, de Sierra Nevada, ligt Granada, een stad van zo’n 250.000 inwoners. Een groot deel daarvan zijn jongeren aangezien er veel universiteiten zijn gevestigd. Dat geeft dan ook een levendige sfeer in de stad die ook over een rijke geschiedenis beschikt.

En dat begint al bij de grootste toeristische trekpleister van Spanje, het door de Moren gestichte Alhambra en de bijbehorende Generalife waar tevens prachtige tuinen te bewonderen zijn. Trek er flink wat tijd voor uit want het is een gigantisch complex. De toegangskaartjes zijn vooraf uiteraard te regelen via Las Perlas Reizen en met deze tickets in de hand loop je lachend langs de lange rijen wachtenden!

Wat ook een grote aanrader is, is om de Albayzin wijk te bezoeken welke pal tegenover het Alhambra is gelegen. Van oorsprong is het een Arabische wijk, inclusief kruip door sluip door steegjes. Ook leuk is dat de oorspronkelijke sfeer er zo goed bewaard is gebleven, je vindt er relatief weinig souvenirwinkeltjes.

En verder? Slenter op je gemak door deze heerlijke stad en laat je verrassen door de Andalusische cultuur welke je hier omarmt, ga uit eten in één van de vele restaurantjes waar de prijzen zeer betaalbaar zijn of bestel een koel drankje in een lokale bar. Bij de meesten krijg je er zelfs een gratis tapa bij! Of bezoek een authentieke flamencoshow! Kortom, genieten van het zuid Spaanse leven kan hier volop.

Plaza de la Merced in Malaga, de geboorteplaats van Picasso

Dag 12-14 Málaga

Het Barcelona van het zuiden, dat is misschien wel de beste omschrijving van de sfeer die je in Málaga gaat aantreffen. De groeiende populariteit weerhoudt de stad er echter niet van die heerlijke Spaanse ambiance vast te houden.

Maak net als de Malagueños een paseo over de kilometerslange boulevard La Farola, ga tapearen (Spaans voor tapas eten) bij één van de vele chiringuitos aan het strand, pak een terrasje bij de moderne Muelle Uno of ga om de hoek op een strandstoel liggen. Shoppen doe je in het centrum dat zich op loopafstand bevindt en dan met name in de Calle Larios. Restaurantjes te kust en te keur.

Maar ook qua bezienswaardigheden spreekt Málaga een woordje mee! Bezoek de kathedraal of wanneer je van musea houdt, je kan uit een stuk of 40 kiezen! De bekendste is het Picasso museum aangezien Málaga de geboorteplaats is van Pablo Picasso.

Zie je niet op tegen een pittig klimmetje? Loop dan vanuit het centrum naar de Alcazaba, het Alhambra in het klein en van waar je bovendien een overweldigend uitzicht hebt over de stad en de grote schepen in de haven.

Een waardige afsluiter van deze Spanje reis dus!

De terugvlucht van deze Spanje rondreis is vanaf Malaga

Dag 14 Naar huis

Spanje, wát een heerlijk land om in rond te reizen. De uitgestrektheid van midden Spanje gecombineerd met de prachtige bergachtige omgeving in het zuiden. De beroemde steden, het eten, het weer, de Spanjaarden en natuurlijk de heerlijke plekken waar je hebt gelogeerd.

Vandaag vertrek je voldaan weer naar huis, in je koffer de gekochte souvenirs en in je hoofd de vele herinneringen aan een indrukwekkend en afwisselend land.

Reisschema

Dag 1          Aankomst in Madrid

Dag 2          Madrid

Dag 3          Madrid

Dag 4          Madrid – Toledo (75 km; 1 uur rijden)

Dag 5          Toledo

Dag 6          Toledo – Trujillo (215 km; 2 uur rijden)

Dag 7          Trujillo – Sevilla (280 km; 2,5 uur rijden)

Dag 8          Sevilla

Dag 9          Sevilla – Córdoba (140 km; 2 uur rijden)

Dag 10        Córdoba – Granada (210 km; ruim 2 uur rijden)

Dag 11        Granada

Dag 12        Granada – Málaga (125 km; 1,5 uur rijden)

Dag 13        Málaga

Dag 14        Huiswaarts vanaf luchthaven Málaga

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.