Algarve, de niet-alleen-maar-strand Rondreis!

Omschrijving

De Algarve alleen maar strand? Na deze reis weet je wel beter!

Naast de vele stranden heeft de Algarve natuurlijk veel meer te bieden. In het westen ontdek je ruige kusten, ongerepte natuur en de zeevaartgeschiedenis. In het oosten ontmoet je authentieke dorpjes, brede zandstranden en vogelreservaten. En dan hebben we het nog niet over het ongerepte achterland van de Algarve! Deze rondreis voert je langs de leukste plekken en dat geldt ook voor de kleinschalige en persoonlijke adresjes die we hebben gevonden en waar je gaat logeren!

Highlights
  • Strand!
  • Het ´Vila adentro´ binnen de stadsmuren van Faro.
  • Eilandjes bij Tavira in Parque Natural da Ria Formosa.
  • De tuin van de Algarve.
  • De grillige rotsformaties in zee: Ponte da Piedade.

Dagprogramma

In Faro gaat je rondreis Portugal van start

Dag 1 Faro

Na aankomst in Faro check je eerst in in een gloednieuw en klein boetiek hotel of je kiest voor een nachtje in de bijzonder fraaie pousada even buiten Faro, de hoofdstad van de Algarve. Een goed begin is het halve werk!

De stad ligt verscholen achter het Parque Natural de Ria Formosa. Bezoek het stadshart ´Vila Adentro´, met prachtige smalle steegjes achter metersdikke vestingsmuren. In Faro kun je met een boot het Formosa park bezoeken (birdwatching), maar dit kan ook per fiets!

In Tavira bezoek je tijdens je Portugal rondreis de mooiste stranden

Dag 2 - 4 Tavira

Vandaag vertrek je voor 3 nachten naar de omgeving van Tavira in het oosten van de Algarve. Tavira is een prachtig vissersstadje met voordeuren in Moorse stijl en gebouwen uit de renaissance tijd, welke duidelijk herinneren aan gouden tijden.
Natuurlijk bezoek je hier een van de vele eilandjes voor de kust, waar je heerlijk op het strand kunt liggen. Boten varen af en aan naar de diverse eilandjes, waaronder het Ilha de Tavira. Wanneer je geïnteresseerd bent in mooie vogels dan kun je ook prachtige exemplaren gaan spotten in het Parque Natural da Ria Formosa.
 
Verder raden we zeker aan een autotocht te gaan maken door het verrassend mooie achterland (met onderweg een lekkere wandeling of je bezoekt een waterval). Of stadjes bezoeken zoals Olhão, waar je nog steeds de grootste vismarkt van de Algarve vind, intrigerende bedrijvigheid hier.

Je verblijfsadres zit helemaal goed en we bieden je een ruime keus! Een gezellig kleine B&B van een architect in Tavira zelf, een eenvoudige maar midden in de natuur gelegen herdade, een heerlijke quinta of een plaatje van een luxe hacienda even buiten Tavira en waar de relaxte sfeer ons direct opviel.

Deze Portugal fly and drive brengt je ook naar het mooie Loulé

Dag 5 - 6 Omgeving Loulé

Loulé ligt ongeveer 15 km het binnenland in en is een van de oudste stadjes in het binnenland van de Algarve. En tevens een goede uitvalsbasis om de stranden bij Vilamoura of The Golden Triangle te ontdekken. Maar ook een bezoekje aan het grootste, drukste en bekendste vakantieoord van de Algarve, Albufeira hoort tot de mogelijkheden.

Het gebied landinwaarts van Loulé kenmerkt zich door ongerepte natuur en leuke Algarviaanse dorpjes. Maar je kunt er ook voor kiezen om lekker te chillen bij het zwembad van deze leuke quinta van enthousiaste Nederlanders die bovendien erg lekker koken!
 

Ook watervallen kun je bewonderen op de Portugal rondreizen zoals hier in Monchique

Dag 7 - 8 Monchique

De volgende dag zet je koers naar Monchique, in de Serra de Monchique. Er groeien palmen, rododendrons, eucalyptusbomen en heel veel bloemen, het gebied wordt dan ook wel de tuin van de Algarve genoemd. Monchique is het centrum van de kunstnijverheid, men maakt o.a. potten en tegels. Andere lokale producten zijn honing, olijfolie en de likeur medronho.

Even ten zuiden ligt Caldas de Monchique, bekend om zijn thermale bronnen. Leuk om te doen is om naar het hoogste punt van de Algarve te rijden, naar Foía. Het uitzicht vanaf ruim 900 meter is adembenemend maar dat geldt ook voor het hotel waar je een nachtje verblijft!
Vanaf hier kun je prachtige wandelingen maken in de omgeving.

Ook tijdens deze Portugal rondreis genieten van de mooiste stranden zoals deze in Lagos

Dag 9 - 10 Lagos

Op dag 9 reis je vervolgens door richting het westen van de Algarve, je verblijft in de buurt van Lagos in een luxe boetiekhotel te midden van romantische tuinen of een ongecompliceerd maar reuze gezellig complex met allerlei diverse appartementen en een ontbijt waar je je vingers bij opeet.
 
Lagos heeft een mooie historische binnenstad (in tegenstelling tot de betonnen buitenwijken) waar een relaxt sfeertje hangt. Ook een aantal prachtige en wereldberoemde stranden zoals Praia Dona Ana en Praia do Camilo vind je hier.
Maar een must-see is toch ook de Ponta da Piedade, een prachtige rotsformatie in zee. Andere leuke activiteiten zijn om boottochtjes te maken, waaronder dolfijnen safaris. Of je gaat leren surfen!

Op deze rondreis door Portugal verblijf je in heerlijk kleinschalige hotels

Dag 11 - 12 Aljezur

Aljezur heeft nog veel van zijn authenticiteit kunnen behouden. Het is een dorp van een kleine 3000 inwoners en ook in de omgeving heerst een relatieve rust, zeker in vergelijking met de iets zuidelijker gelegen Algarvekust.
De markante smalle en steile straatjes en het oude kasteel boven op de bergtop, het zijn prachtige details.
 
Het dorp zelf is maar 10 km van het dichtstbijzijnde strand gelegen en de weg er naartoe loopt door de heerlijke natuur, op een gegeven ogenblik zijn de uitzichten op de Atlantische kust spectaculair.
Maar ook andere, indrukwekkende stranden zijn op acceptabele afstand te vinden. In dit gebied werken we samen met een aantal heerlijke kleinschalige hotels, een fijne combi met de overrompelende omgeving en meer dan waard in deze rondreis op te nemen!
 

En ook deze Portugal fly and drive eindigt op het vliegveld van Faro

Dag 13 Naar huis..

Met tegenzin terug naar Faro luchthaven, en helaas alweer het einde van je rondreis door de Algarve!
 

Reisschema

Dag 1          Aankomst in Faro

Dag 2          Faro – Tavira (40 km; circa 35 minuten rijden)

Dag 3          Tavira

Dag 4          Tavira

Dag 5          Tavira – Loulé (45 km; circa 35 minuten rijden)

Dag 6          Loulé

Dag 7          Loulé – Monchique (75 km; circa 1 uur rijden)

Dag 8          Monchique

Dag 9          Monchique – Lagos (55 km; bijna 1 uur rijden)

Dag 10        Lagos

Dag 11        Lagos – Aljezur (35 km; circa 45 minuten rijden)

Dag 12        Aljezur

Dag 13        Aljezur – Faro luchthaven (105 km; ruim 1 uur rijden)

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.