Deze rondreis door Portugal leidt je langs de mooiste plekjes

Rondreis - van Lissabon tot relaxte quinta!

Afwisselende fly-drive langs de mooiste plekjes en heerlijke hotelpareltjes

Omschrijving

Ontdek Midden en Zuid Portugal vanuit heerlijke adresjes!

Deze rondreis vol afwisseling voert je van het levendige Lissabon naar de relatief onbekende streek Alentejo, van oudsher de graanschuur van Portugal genoemd.

Een prachtig glooiend gebied met kurkeiken, wijnranken en graanvelden. Vervolgens reis je door naar de ruige westkust met zijn loodrechte kliffen en hoge golven, waarna je weer in zuidelijke richting gaat naar de Algarve waar je rondreis eindigt in een heerlijk relaxte quinta in de buurt van Loulé.

Logeren doe je in zorgvuldig en persoonlijk door ons bezochte kleinschalige adresjes, helemaal in de stijl van deze authentieke fly-drive.

Highlights
  • Ritje op Tram 28.
  • Dolmens van Évora.
  • Ongerepte stranden bij Cercal.
  • Bezoek het Fortaleza de Sagres.

 

Dagprogramma

In Lissabon start je je rondreis door Portugal

Dag 1 – 3 Lissabon

Na aankomst in Lissabon verblijf je 3 nachten in deze bruisende stad. Inchecken in één van onze hotelpareltjes; een klein maar fijn kleurrijk hotelletje, een romantisch boetiekhotel, een piepkleine B&B of een wat groter designhotel mét zwembad op het dak! Keus genoeg dus als goede start van een fijne tijd.
 
Het hart van de stad is de wijk Baixa, dat tussen 2 heuveltoppen ligt, met veel winkeltjes. Maar ook de wijk Alfama mag je niet missen. Bij de Castelo-vesting ligt deze wijk welke wordt gekenmerkt door nauwe straatjes en smalle trappetjes. Oude huizen worden hier afgewisseld met hotels, restaurantjes en cafeetjes. Optioneel kunnen we een fietstocht voor je regelen of wat te denken van een boottochtje over de Taag?
Uiteraard zijn er in Lissabon ook de nodige musea en de kathedraal te bezoeken.
 
En o ja, een tramritje op Tram 28 is absoluut een must-do! Kortom, Lissabon zal een onuitwisbare indruk op je maken.

Evora is een indrukwekkend bezoekje waard tijdens je Portugal fly and drive

Dag 4 – 5 Évora

Vandaag vertrek je voor 2 nachten naar Évora, de grootste stad van de Alentejo streek. Het gebied is prachtig, het authentieke Portugese leven gaat al eeuwenlang onveranderd door in de kleine witte dorpjes. De oude vrouwtjes in het zwart schuifelen hier al sinds mensenheugenis door de smalle straatjes, of ze nooit zijn weggeweest.

Het glooiende landschap kenmerkt zich door heuvels, bossen en koele meren (bij Monsaraz). Évora is met name bekend door de ommuurde binnenstad en het aquaduct.
Even buiten de stad zijn de dolmens ´Cromleque dos Almendres´ te bewonderen of je kunt de grotten van Escoural bezoeken.

Tevens staat de Alentejo goed bekend om zijn heerlijke kwaliteitswijnen, proberen dus!

Je logeert in heerlijke hotels tijdens onze Portugal rondreizen

Dag 6 – 7 Cercal

De volgende dag zet je koers richting de westkust. We hebben prachtige accommodaties gevonden in de buurt van Cercal. Kleinschalige familiaire accommodaties waar in een relaxte sfeer helemaal in de watten wordt gelegd.

Een prima uitvalsbasis dus bijvoorbeeld om naar het strand te gaan en wanneer je wilt kun je hier een spannende surfles nemen zodat je de perfecte golf aankunt. Maar laat tijdens je verblijf ook gezellige stadjes als Sines en Santiago do Cacém vooral niet links liggen!

Het zuidwestelijke puntje Sagres is ook opgenomen tijdens je Portugal rondreis

Dag 8 – 9 Sagres

Op dag 8 reis je door langs de indrukwekkende ruige westkust naar de Algarve. Je weg voert je langs spectaculaire stranden zoals Odeceixe, Amoreira, Arrifana en Bordeira waar je prima even een dip kan nemen om af te koelen.
Sagres heeft een rijke zeevaarthistorie, je mag zeker het Fortaleza de Sagres niet overslaan, welke op de meest westelijke punt van de Algarve én van Europa ligt.
 
Een ander opmerkelijk punt is op de Cabo São Vicente de vuurtoren, dit is de grootste vuurtoren van Europa. Je hebt hier een adembenemend uitzicht, aan de oostkant zie je de Atlantische kust met zijn loodrechte kliffen en woeste branding, aan de zuidkant kijk je kilometers ver richting de Algarve. Qua onderdak kan je kiezen uit een verblijf in een knus huisje in een eeuwenoud en piepklein Portugees dorpje of een luxe en romantisch boetiekhotel met een ontzettend enthousiaste en gastvriendelijke eigenaresse!

In Loulé verblijf je in een zalig hotel tijdens je Portugal fly and drive

Dag 10 – 11 Omgeving Loulé

De tijd vliegt voorbij, alweer op naar de laatste stop van deze rondreis, richting het vliegveld van Faro. Maar voordat je op het vliegtuig stapt breng je nog een paar nachtjes door in de omgeving van het gezellige Loulé in één van de twee heerlijke quinta´s die we hier hebben gevonden en heel graag met je willen delen! Prachtige authentieke boerderijen waar het je helemaal aan niets zal ontbreken en waar bovendien met passie voor je wordt gekookt.
 
Vanaf hier kun je een prachtig uitstapje maken naar Monchique in de Serra de Monchique. Dit dorpje staat vooral bekend om zijn honing en kunstnijverheid (tegels, potten etc.). Daarnaast kun je de thermale bronnen Caldas de Monchique bezoeken.
Mocht je liever een stad bezoeken, dan zijn Faro of Portimão goede mogelijkheden en wanneer je voor strand kiest, de mooiste stranden van Europa zijn hier te vinden!

En vanaf Faro sluit je je rondreis Portugal alweer af

Dag 12 Naar huis..

En vandaag is de vertrekdatum alweer aangebroken, je kunt echter terugkijken op een heerlijke fly and drive in Portugal.

Reisschema

Dag 1          Aankomst in Lissabon

Dag 2          Lissabon

Dag 3          Lissabon

Dag 4          Lissabon – Évora (135 km; circa 1,5 uur rijden)

Dag 5          Évora

Dag 6          Évora – Cercal (145 km; bijna 2 uur rijden)

Dag 7          Cercal

Dag 8          Cercal – Sagres (115 km; bijna 2 uur rijden)

Dag 9          Sagres

Dag 10        Sagres - Omgeving Loulé (105 km; ruim 1 uur rijden)

Dag 11        Omgeving Loulé

Dag 12        Huiswaarts vanaf luchthaven Faro (25 km; circa 0,5 uur rijden)

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.