Culinaire Andalusië Rondreis
Andalusië; een waar paradijs voor de Bourgondische levensgenieters!
In Andalusië kun je als culinaire levensgenieter en smulpaap helemaal aan je trekken komen. De Spanjaarden weten kwaliteit van eten en drinken erg goed op hun waarde te schatten en te waarderen wat inhoudt dat er op het culinaire vlak enorm veel te ontdekken valt. Deze heerlijke reis biedt je een uitgekiende combinatie van het bezoeken van een aantal high-lights, het proeven van het pure Andalusië en verblijven op fantastische plekken waar je je vingers bij af kunt likken.
We beginnen de reis direct met het neusje van de zalm. Tal van wijngaarden en olijfbomen glijden langs ons heen richting ons eerste fijne verblijfadresje. Snel de koffers in de kamer, want een heerlijk diner en wijnarrangement staat op je te wachten. De volgende dag staat er een wijnproeverij op het menu.
Na 2 heerlijke verwen dagen reizen we door naar de bakermat van.. de Sherry! Op naar Jerez de la Frontera. Het kan natuurlijk dit missen dat je deze hier gaat proeven. Nu kun je langs de grote bekende sherry-bodega’s gaan, maar natuurlijk hebben wij de kleinste én leukste bodega van de stad voor jullie hebben gevonden!
De geur van sinaasappelbloesem baant zich langzaamaan een weg naar de neus. We reizen verder naar het met ruim 40.000 sinaasappelbomen versierde Sevilla, waar we de kneepjes van het Spaanse koken leren tijdens een leuke workshop en vervolgens de tapas barretjes in duiken. We hoeven enkel het ritmisch getik van klakkende schoenen te volgen en een spontane flamencoshow krijgen we cadeau.
De volgende stop is bij Granada, de streek met miljoenen olijfbomen, zo ver als het oog reikt. De mannen op tractoren wijzen je de we richting een typische olijfolieboerderij om je alles over de olijf te leren, én natuurlijk te proeven! Verder staat er een afspraak bij een ham proeverij op de planning.
Teruggekomen in het hotel word je een heerlijk 3-gangen diner voorgeschoteld, terwijl je glas wijn nogmaals bijgevuld wordt en de open haard heerlijk wordt opgestookt. Of kies voor een gevulde avond met een flamencoshow met bijbehorende tapas hapjes!
De geur van sardientjes lokken je naar een zilte afsluiter bij een van de chiringuitos op het strand van Málaga. Een goed gevuld glas Sangría mag zeker niet achterblijven.
En tijdens de gehele reis verblijf je op de beste adresjes, waar wij uiteraard wel eerst persoonlijk hebben voorgeproefd, en dat was allesbehalve een straf!
Kortom; een leuke en gevarieerde culinaire rondreis met vele verschillende heerlijkheden als voornaamste ingrediënt!
- Proeverijen! Wijnbodega Ronda; Sherrybodega Jerez; Hamproeverij Trevelez
- Kookworkshop in Sevilla
- Kloof van Ronda
- Koningsstad Sevilla
Dagprogramma
Dag 1 Aankomst in Málaga, per huurauto naar Guaro (50 km; circa 45 min rijden)
Dag 2 Guaro – bezoek wijnbodega Ronda (60 km; circa 1 uur rijden)
Dag 3 Guaro – Jerez de la Frontera (190 km; circa 2 uur rijden)
Dag 4 Bezoek sherrybodega Jerez
Dag 4 Jerez de la Frontera – Sevilla (95 km; circa 1 uur rijden)
Dag 5 Sevilla – kookworkhop
Dag 6 Sevilla – Alpujarras (300 km; circa 3,5 uur rijden)
Dag 7 Alpujarras – hamproeverij
Dag 8 Alpujarras – Málaga (135 km; circa 2 uur rijden)
Dag 9 Vertrek Málaga