De Karakteristieke Witte Dorpen Rondreis!

Andalusië
Omschrijving

De gezellige en beroemde witte dorpjes in Andalusië: bovenop een bergtop, middenin een natuurgebied of langs de mooiste routes.
Eén ding hebben ze gemeen: ze liggen allen in een schitterende omgeving en hebben allen hun eigen charme en persoonlijkheid.
 
Deze rondreis laat je het dorpsleven en de mooiste natuurgebieden beleven vanuit die leuke karakteristieke dorpjes.
Beleef de zwoele avonden langs de Spaanse Atlantische kust. Proef de verschillende invloeden in de tapas, van het Moorse tintje in de Alpujarras, tot de lichte vismaaltijden aan het einde van je trip dichtbij de kust. Rijd één van de mooiste autoroutes van het binnenland. Geniet van het karakter van de Spaanse witte dorpjes en haar gastvrije inwoners. Laat je verleiden een tapasbarretje binnen te stappen om de verhitte temperamentvolle discussies of het ritmisch geklap met eigen ogen gade te slaan. Hoor je klikkende hakken en knippende vingers; snel gaan kijken want ze dansen de Flamenco!
 
Het vurige Spaanse temperament beleef je vanuit de kleinschalige dorpjes. Een ontdekkingsreis naar de Spaanse harmonie tussen mens en natuur in optima forma!

Highlights
  • Hamproeverij in de Alpujarras.
  • Olijfboomgaarden (en olijfolie) Zuheros.
  • Caminito del Rey.
  • Fraai wit dorp Vejer de la Frontera.
  • Stranden bij Monda en Ojén in de buurt.

Dagprogramma

Deze fly & drive brengt je ook naar Capileira in de Alpujarras
Dag 1 – 2 Capileira (Alpujarras)

Schilderachtige dorpjes geplakt tegen het ongerepte landschap van één van Andalusië’s mooiste natuurgebieden, de Alpujarras.
Het woord pittoresk is ervoor uitgevonden.
Capileira, Trevelez, Ferreirola, Pampaneira en Laranjón... de namen van dit wandelparadijs alleen al!
 
Naast adembenemende uitzichten bieden de dorpjes van de Poquierakloof veel knusse kleine winkeltjes met aardewerk uit de regio en staan ze bekend vanwege de heerlijke streekproducten.
Leer de geschiedenis van deze streekproducten beter kennen tijdens één van onze interessante excursies, optioneel te boeken bij deze rondreis. Volg de reis van de productie van olijfolie of bezoek een hamproeverij in hét hammen-dorp bij uitstek; Trevelez.
 
Een trektocht tussen twee dorpjes kan in dit wandelgebied bij uitstek eigenlijk niet ontbreken en is een echte aanrader. Niet zoveel zin om te wandelen? Kies er dan bijvoorbeeld voor om meerdere witte bergdorpjes te bezoeken met een autoritje! Heerlijk op je gemak door het wonderschone gebied rijden en van een lunch genieten in een lokale “venta”.
Tijdens deze dagen ervaar je het zuid Spaanse leven in de bergen!

Logeren tijdens je Andalusië rondreis doe je in een cortijo in Zuheros
Dag 3 – 4 Zuheros

Duik in het verleden door de Kaliefenroute te doorkruisen, één van de meest gebruikte routes uit de Middeleeuwen. Forten en kastelen doemen op langs de route om voor 2 dagen je thuis te vinden in één van de mooiste dorpjes van Andalusië halverwege die befaamde Ruta del Califato.
Niet alleen burchten, monumenten en kleine nederzettingen kenmerken dit gebied, ook strekken de velden met olijfbomen zich zo ver uit als je kunt kijken. Je bevindt je dan ook in één van de belangrijkste olijfolie productiestreken van Spanje. Je verkent het olijvengebied vanuit Zuheros, een spectaculair tegen de berg aangeplakt wit dorp. Je verblijft hier in typisch Andalusische stijl, inclusief het bijbehorende adembenemende uitzicht.

De prachtige natuur van El Chorro bij Ardales, zo afwisselend is je Andalusië rondreis
Dag 5 – 6 Ardales of Montellano

Er zijn van die dorpjes waar de buurvrouw een schone stoep aanveegt. Niet vanwege de noodzaak, maar omdat het op straat zo gezellig is! De allerlaatste dorpsroddels worden dan ook met veel lichaamstaal besproken.
Is het witte plastic stoeltje wat voor het huisje staat echter verlaten, dan is het óf tijd om te eten óf het is tijd om de siësta te houden!
 
Stap vanuit de voordeur van je verblijf, zo het Spaanse dorpsleven in. Een uitstapje in het uitgestrekte natuurgebied verzoent het samenspel tussen cultuur en natuur. Zoek op een hete dag verkoeling bij de azuurblauwe meren van El Chorro of wandel één van de meest bekende (voorheen gevreesde) wandelroutes: de spectaculaire Caminito del Rey! Je verblijft in een modern appartementje in het centrum van Ardales, om de hoek bij het bakkertje.
Het is ook een optie om te verblijven in een heerlijk landhuis in Montellano, waar de sfeervolle patio de spil is van je ontspannen Spaanse logeeradresje.

Vejer de la Frontera kan worden opgenomen in je rondreis op maat
Dag 7 – 8 Vejer de la Frontera

Wuivende palmen! Goudgele poederzachte stranden! Op naar de parel van de Costa de la Luz: Vejer de la Frontera. Het witte dorp is op een heuvel gelegen en biedt daardoor een weids uitzicht over de omgeving. Een historisch centrum met pleintjes, overwelfde doorgangen, zigzaggende straatjes, sinaasappelbomen en tal van miradores; Spaanser gaan we het niet vinden. Tevreden kijk je links uit over de zee in de verte en rechts over het groene binnenland. Brede zandstranden kenmerken deze kuststrook.
Onder het genot van een lokale en verkoelende tinto de verano even tijd voor een boek, want ook dat is vakantie! Of neem uitgebreid de tijd voor die langverwachte kilometerslange strandwandeling. Het warme gevoel van de Spaanse zon op je huid en de liefde voor het Spaanse leven in je hart.

Het witte dorp Ojén is een prima uitvalsbasis voor vele Andalusië rondreizen
Dag 9 – 10 Monda of Ojén

Heerlijk slenteren en verdwalen in de kleine straatjes van Monda of Ojén, dorpen waar al eeuwen het dorpsplein het middelpunt vormt en dat nog steeds doet. Tijd om je opgedane kennis van de Spaanse taal in de praktijk te brengen, want de buurman op je bankje zit duidelijk verlegen om een praatje.
Vrolijke bloemrijke patio’s, terracotta potten en rode dakpannen vormen een mooi contrast bij de witgekalkte huizen en de diepblauwe lucht.
Het achterland van Málaga vormt de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Ronda of Málaga. Of houd een luilekker-dag aan het strand van de Costa del Sol. Maar ook het wandel- en fietsgebied van de uitgestrekte Sierra de las Nieves leent zich uitstekend voor een uitstapje!

Het dorp Alozaina is één van de witte dorpen op deze Andalusië rondreis
Dag 11 Terug naar huis..

Dít is het zuiden van Spanje. Reizen met een lokaal tintje. Steile hellingen, vruchtbare heuvels en schoorstenen die fier boven de wit gekalkte huisjes uit toornen. Vanuit onze adresjes is het optimaal genieten van de passie, pure natuur, cultuur en gastronomie. Dit is Spanje voor fijnproevers! Vol van smaak. Andalusië op z’n aller, állermooist.

Reisschema

Dag 1          Aankomst in Málaga – Capileira (145 km; circa 2 uur rijden)

Dag 2          Capileira

Dag 3          Capileira – Zuheros (175 km; bijna 3 uur rijden)

Dag 4          Zuheros

Dag 5          Zuheros – Ardales of Montellano (resp. 120km-1,5uur; 155km-2uur)

Dag 6          Ardales of Montellano

Dag 7          Ardales of Montellano – Vejer (resp. 225km-3uur; 145km-1,5uur)

Dag 8          Vejer de la Frontera

Dag 9          Vejer de la Frontera – Monda of Ojén (160 km; circa 2 uur rijden)

Dag 10        Monda of Ojén

Dag 11        Monda of Ojén – luchthaven Málaga (50 km; circa 45 minuten rijden)

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.