Alozaina, één van de witte dorpen op je rondreis door Andalusië

De Karakteristieke Witte Dorpen Rondreis

Maak kennis met het echte Spaanse leven in het prachtige bergachtige achterland

Omschrijving

Authentieke Spaanse witte dorpen

De gezellige en beroemde witte dorpjes in Andalusië: bovenop een bergtop, middenin een natuurgebied of langs de mooiste routes.
Eén ding hebben ze gemeen: ze liggen allen in een schitterende omgeving en hebben allen hun eigen charme en persoonlijkheid.

Ervaar het echte Andalusische leven

Ontdek het echte Spanje tijdens deze onvergetelijke rondreis vol avontuur, cultuur en natuur! Je verblijft in karakteristieke dorpjes waar je kunt genieten van zwoele avonden en de smaken van verschillende tapas kunt proeven.

Verken een van de mooiste autoroutes van het binnenland terwijl je de gastvrije inwoners en witte dorpjes ontdekt. Beleef het temperamentvolle Andalusische leven en geniet van de Flamenco terwijl je een tapasbarretje binnenstapt.
En als kers op de taart, maak je deel uit van het dorpsleven wanneer je logeert in authentieke Spaanse hotelletjes. Dus waar wacht je nog op? Pak je koffers en maak je klaar voor deze unieke ervaring!

Highlights
  • Hamproeverij in de Alpujarras.
  • Olijfboomgaarden (en olijfolie) Zuheros.
  • Caminito del Rey.
  • Fraai wit dorp Vejer de la Frontera.
  • Stranden bij Monda en Ojén in de buurt.

Dagprogramma

Deze fly & drive brengt je ook naar Capileira in de Alpujarras

Dag 1 – 2 Capileira (Alpujarras)

 

Ontdek de schilderachtige dorpjes van de Alpujarras in Andalusië. Namen zoals Capileira, Trevelez, Ferreirola, Pampaneira en Laranjón maken dit wandelparadijs compleet. Naast adembenemende uitzichten bieden de dorpjes ook knusse kleine winkeltjes en heerlijke streekproducten.
Leer meer over de geschiedenis van de streekproducten tijdens een interessante excursie, zoals de productie van olijfolie of een hamproeverij in Trevelez.

Een trektocht tussen twee dorpjes is een echte aanrader, maar als wandelen niet jouw ding is, kun je ook meerdere witte bergdorpjes bezoeken met een autoritje en genieten van een lunch in een lokale "venta". Ervaar het zuid Spaanse leven in de bergen tijdens deze onvergetelijke dagen!

Logeren tijdens je Andalusië rondreis doe je in een cortijo in Zuheros

Dag 3 – 4 Zuheros

 

Duik in het verleden door de Kaliefenroute te doorkruisen, één van de meest gebruikte routes uit de Middeleeuwen. Forten en kastelen doemen op langs de route om voor 2 dagen je thuis te vinden in één van de mooiste dorpjes van Andalusië halverwege die befaamde Ruta del Califato.

Niet alleen burchten, monumenten en kleine nederzettingen kenmerken dit gebied, ook strekken de velden met olijfbomen zich zo ver uit als je kunt kijken. Je bevindt je dan ook in één van de belangrijkste olijfolie productiestreken van Spanje. Je verkent het olijvengebied vanuit Zuheros, een spectaculair tegen de berg aangeplakt wit dorp. Je verblijft hier in typisch Andalusische stijl, inclusief het bijbehorende adembenemende uitzicht.

De prachtige natuur van El Chorro bij Ardales, zo afwisselend is je Andalusië rondreis

Dag 5 – 6 Ardales of Montellano

 

Ervaar het Spaanse dorpsleven in een van die gezellige dorpjes waar de buurvrouw de stoep aanveegt. Hier worden de laatste dorpsroddels besproken en wordt een verlaten wit plastic stoeltje gebruikt om of te eten of om de siësta te houden.
Verken het uitgestrekte natuurgebied en bezoek de azuurblauwe meren van El Chorro of de spectaculaire Caminito del Rey.

Je logeert in een modern appartementje in het centrum van Ardales of een sfeervol landhuis in Montellano, waar de patio het hart van je Spaanse logeeradresje vormt.

Vejer de la Frontera kan worden opgenomen in je rondreis op maat

Dag 7 – 8 Vejer de la Frontera

 

Ontdek Vejer de la Frontera, de parel van de Costa de la Luz, met zijn historische centrum, pleintjes, overwelfde doorgangen, zigzaggende straatjes, sinaasappelbomen en tal van miradores met een weids uitzicht over de omgeving.

Brede zandstranden kenmerken deze kuststrook, perfect voor een verkoelende tinto de verano en een langverwachte kilometerslange strandwandeling.
Ervaar het warme gevoel van de Spaanse zon op je huid en de liefde voor het Spaanse leven in je hart!

Het witte dorp Ojén is een prima uitvalsbasis voor vele Andalusië rondreizen

Dag 9 – 10 Monda of Ojén

 

Heerlijk slenteren en verdwalen in de kleine straatjes van Monda of Ojén, dorpen waar al eeuwen het dorpsplein het middelpunt vormt en dat nog steeds doet. Tijd om je opgedane kennis van de Spaanse taal in de praktijk te brengen, want de buurman op je bankje zit duidelijk verlegen om een praatje.
Vrolijke bloemrijke patio’s, terracotta potten en rode dakpannen vormen een mooi contrast bij de witgekalkte huizen en de diepblauwe lucht.

Het achterland van Málaga vormt de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Ronda of Málaga. Of houd een luilekker-dag aan het strand van de Costa del Sol. Maar ook het wandel- en fietsgebied van de uitgestrekte Sierra de las Nieves leent zich uitstekend voor een uitstapje!

Het dorp Alozaina is één van de witte dorpen op deze Andalusië rondreis

Dag 11 Terug naar huis..

 

Dít is het zuiden van Spanje. Reizen met een lokaal tintje. Steile hellingen, vruchtbare heuvels en schoorstenen die fier boven de wit gekalkte huisjes uit toornen.

Vanuit onze unieke logeeradresjes is het optimaal genieten van de passie, pure natuur, cultuur en gastronomie. Dit is Spanje voor fijnproevers! Vol van smaak. Andalusië op z’n aller, állermooist.

Nog meer Andalusië rondreizen bekijken?

Reisschema

Dag 1          Aankomst in Málaga – Capileira (145 km; circa 2 uur rijden)

Dag 2          Capileira

Dag 3          Capileira – Zuheros (175 km; bijna 3 uur rijden)

Dag 4          Zuheros

Dag 5          Zuheros – Ardales of Montellano (resp. 120km-1,5uur; 155km-2uur)

Dag 6          Ardales of Montellano

Dag 7          Ardales of Montellano – Vejer (resp. 225km-3uur; 145km-1,5uur)

Dag 8          Vejer de la Frontera

Dag 9          Vejer de la Frontera – Monda of Ojén (160 km; circa 2 uur rijden)

Dag 10        Monda of Ojén

Dag 11        Monda of Ojén – luchthaven Málaga (50 km; circa 45 minuten rijden)

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.