Italië is een perfect land voor een roadtrip voor twee!

Drie ideeën voor de perfecte roadtrip door Italië

Een roadtrip door Italië is iets wat je gedaan moet hebben! Het land is ontzettend divers en beschikt over historische steden, heerlijk eten en een fantastisch gezellige sfeer. Het land is te groot en heeft te veel te bieden om alles in een keer te kunnen bekijken, daarom hebben wij 3 ideeën voor de perfecte roadtrip door Italië voor je op een rijtje gezet!

De reis

Italië is het hele jaar door een prachtig land, maar de beste tijd om er naar toe te reizen is van mei tot en met september, waarvan juli en augustus het drukst zullen zijn. 
Het is zo’n 1300 kilometer rijden naar Italië vanaf Nederland, een flink stuk dus, maar met een leuke overnachting in Duitsland prima te doen met de eigen auto. Wil je liever niet zo’n lang stuk rijden met de eigen auto, dan kun je ook vliegen op Milaan en regelen wij ter plekke de auto voor je en begint daar jouw Italië roadtrip!

1. Lago Maggiore

Lago Maggiore is een prachtig meer in het noorden van Italië. Ga je met eigen auto rondreizen door Italië, dan is dit de perfecte plek om te beginnen met het ontdekken van dit prachtige land. De Noord-Italië Dolce Vita Rondreis die je kunt vinden op onze website begint ook bij dit meer. Het is omringd door gezellige, sfeervolle dorpjes en bijzonder mooie natuur. Ga bijvoorbeeld met de kabelbaan de Mottarone op of wandel in het Nationaal Park Val Grand. Het is ook een aanrader om tijdens je Italië roadtrip de dichtbijgelegen steden Baveno of Verbania te bezoeken. Genoeg te doen in het gebied van Lago Maggiore dus!

Het Lago Maggiore met haar idyllische kustdorpen

2. Florence 

Tijdens de Rondreis De Toscaanse Droom kom je natuurlijk door het prachtige Florence. De stad is gevuld met cultuur, historie en kunst, eentje om niet te vergeten dus. Wandel tijdens je Italië roadtrip langs de fotogenieke Ponte Vecchio en speur naar de street art of een van de vele bekende beelden in de straten van Florence. Kom je voor de cultuur, bezoek dan een van deze vele musea in de stad zoals het Museo Nazionale dell’Italiano, het museum voor de Italiaanse taal. Uiteraard kan een bezoek aan de eeuwige klokkentoren van de Santa Maria Maggiore niet ontbreken. En je dag kun je perfect afsluiten op een van de gezellige terrasjes in de bruisende binnenstad!

Florence is de hoofdstad van de Renaissance

3. Pescara

Een gebied wat je echt niet kunt overslaan tijdens je roadtrip route door Italië is de Abruzzen, Abruzzo in het Italiaans. En je rondreis met eigen auto afsluiten met een paar dagen aan het water is natuurlijk de beste manier, daarom is Pescara, een stad aan de kust van Abruzzo, de plek om je rondreis af te sluiten! Aan de relatief toeristvrije kust heb je prachtig uitzicht op de historische Trabocchi die in het water liggen. De houten hutjes werden vroeger gebruikt om vanaf te vissen maar hedendaags zijn sommige omgebouwd tot restaurants waar je heerlijk kunt eten. Wil je liever niet al je laatste dagen in dit prachtige land besteden op het strand, bezoek dan een van de dichtbij gelegen steden Vasto of Chieti of een van de vele historische dorpjes in de omgeving. En met een heerlijk lokaal wijntje en een vers bord pasta kun je je autorondreis perfect afsluiten op deze plek!

In Pescara vind je de beroemde Trabocchi

Benieuwd of jij ook verliefd wordt tijdens je bezoek aan dit prachtige land? Neem dan snel contact op met een van onze reisadviseurs om samen met ons de perfecte roadtrip naar Italië te creëren!

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.