Puglia is een ideale bestemming voor september

Reis in september door Puglia voor het beste weer!

In het hoogseizoen kunnen de temperaturen hier behoorlijk oplopen, maar in september is het er aangenaam vertoeven. Waar we het over hebben? Over Puglia natuurlijk! Het Zuidoostelijke deel van Italië waar het verkeer wat ingetogener is, de mensen met overgave over ´hun Puglia´ praten en het eten altijd met een snufje amore wordt bereid. Deze regio in de hak van de laars is in veel opzichten de ideale bestemming voor een heerlijke nazomer.

Heerlijk genieten van een mediterraan klimaat

Het klimaat in Puglia is typisch mediterraan. De zomers zijn er warm en droog, de winters mild en regenachtig. De meeste regen valt van november tot en met maart, met temperaturen tussen de 10 en 15 graden. In het hoogseizoen valt er daarentegen amper regen en zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering. Het voor- en najaar, en dan met name juni en september, zijn daarom ideale maanden voor een rondreis door Puglia.

Naar het strand in september

De kustlijn van Puglia is langer dan die van welke andere Italiaanse regio dan ook. Prachtige uitgestrekte stranden, idyllische baaitjes, charmante dorpjes en gezellige havens waar je bungelend met je voeten in het water een vers gevangen visje verorberd. Reis in september naar deze regio en je bent verzekerd van temperaturen die aangenaam genoeg zijn voor een duik in het azuurblauwe water, terwijl je niet voor de voeten gelopen wordt door toeristen. Toch is het er ook zeker niet uitgestorven en kun je rekenen op gezellige bedrijvigheid als je op het terras zit en uitkijkt over de baai.

Puglia heeft de mooiste stranden

Overnachten in een Trullo

De vallei tussen Bari en Brindisi wordt ook wel de valle dei Trulli genoemd. De vallei van de Trulli. Bijzondere witte kegelvormige huisjes met spitse daken. Het verhaal gaat dat de landarbeiders deze huisjes vroeger afbraken als de belastinginspecteurs kwamen. Het was dan simpelweg een hoopje stenen, waar je geen belasting over hoefde te betalen. In het hart van de vallei van de Trulli ligt de plaats Alberobello die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Hier vind je zo’n 1.500 trulli. Als je hier rondloopt heb je het gevoel alsof je in een sprookje bent beland. In sommige van deze trulli kun je zelfs via Las Perlas overnachten! Wil je echter je huisje niet hoeven delen met massa’s nieuwsgierige toeristen, ga dan in het rustigere voor- of naseizoen. In september bijvoorbeeld!

Trulli moeten zeker een onderdeel van je rondreis door Puglia zijn

Beleef Lecce tijdens rondreis door Puglia

In de goudkleurige nazomerzon rijd je tijdens je fly-drive door Puglia over de oude Romeinse Via Appia richting de barokke stad Lecce. Olijfbomen te midden van rode aarde, een tapijt van bloemen, vijgencactussen en wijngaarden domineren het uitzicht. Eenmaal aangekomen in de stad, kijk je je ogen uit bij de aanblik van rijkelijk versierde façades, sierlijke ornamenten, balustrades en zuilen. Terwijl je neerstrijkt op een gezellig terras en een espresso voor 90 cent bestelt, trekt het typische Zuid-Italiaanse leven aan je voorbij in deze stad die ook wel het Florence van het Zuiden wordt genoemd.

Lecce is een barokke stad in Puglia die een bezichtiging meer dan waard is

Vertrek in september en ontdek het échte Italië in de hak van de laars, weg van de toeristenmassa’s. Laat je tijdens je rondreis door Puglia betoveren door de Zuid-Italiaanse charme van deze bijzondere streek en stel je eigen droomreis samen. Wij voorzien je graag van tips en adviezen om je reis onvergetelijk te maken. Neem dus gerust contact met ons op!

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.