Athene is de start van vele van onze Griekenland rondreizen

Rondreis op het vasteland in Griekenland; 4 bezienswaardigheden die je gezien moet hebben

Bij een vakantie naar Griekenland denken veel mensen aan de Griekse eilanden, maar wist je dat het vasteland van Griekenland ook heel veel te bieden heeft op het gebied van mooie stranden, eeuwenoude cultuur en authentieke schoonheid? Van de bruisende metropool Athene tot de indrukwekkende kloosters van Meteora; het vaste land van Griekenland heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke rondreis. Wij zetten 4 hoogtepunten voor je op een rij.

1. De Akropolis van Athene

De hoofdstad van Griekenland is de ideale mix tussen heden en verleden. Trendy cafés, hippe restaurants en een bijzondere historie gaan hier hand in hand. Athene wordt ook wel gezien als de bakermat van de Westerse beschaving. Met als absoluut hoogtepunt de iconische Akropolis. Akropolis betekent in het Grieks letterlijk ‘hoogste punt van de stad’ en met 156 meter is het dat nog altijd. Hier vind je de indrukwekkende overblijfselen van een aantal van de belangrijkste tempels en gebouwen van Griekenland, waaronder het wereldberoemde Parthenon.

Akropolis is een must op je Griekenland rondreis

2. Het Orakel van Delphi

Mensen kwamen vroeger van heinde en verre om het Orakel van Delphi om raad te vragen. Deze mystieke archeologische vindplaats mag je zeker niet overslaan als je gaat rondreizen door Griekenland. Ontdek het magische landschap met tegen de helling van de berg diverse tempels, theaters, monumenten en beelden. Centraal op de archeologische vindplaats staat het heiligdom van Apollo. De God aan wie het Orakel van Delphi gewijd was. Volg het heilige pad naar het Orakel, terwijl je geniet van het prachtige uitzicht over de vallei van cipressen en olijfbomen.

Het orakel van Delphi

3. Breng een bezoek aan de kloosters van Meteora

Het landschap in Centraal Griekenland wordt gekenmerkt door fraaie rotsformaties die hun unieke uiterlijk te danken hebben aan het feit dat hier in vroegere tijden een binnenzee was. Wind en water hebben in de loop der tijd de rotsen uitgesleten. Bovenop deze rotsplateaus bevinden zich de eeuwenoude kloosters van Meteora. Ooit waren het er vierentwintig, nu staan er nog zes die allemaal te bezoeken zijn. Als je graag buiten de gebaande paden treedt en geïnteresseerd bent in geschiedenis, dan is een tocht met een gids langs deze kloosters absoluut een aanrader.

Cultuur snuiven, de kloosters van Meteora

4. Sla ook Thessaloniki niet over tijdens je rondreis Griekenland 

Thessaloniki is de tweede stad van Griekenland. Het is een levendige studentenstad en dat merk je meteen! Hier weet men wat genieten is. De sfeer is bruisend, vol levensverwachting en vrijheid. En ook de innerlijke mens komt hier helemaal aan z’n trekken. Op iedere hoek van de straat tref je de meest goddelijke lekkernijen. De geschiedenis van deze stad is bovendien groots en meeslepend en dat zie je overal in terug. Wandel langs orthodoxe kerken, Ottomaanse badhuizen, Romeinse ruïnes, moderne graffitikunstwerken en klassieke pleinen omzoomd door wuivende palmbomen. Daarnaast is Thessaloniki een ideale uitvalsbasis voor fijne uitstapjes in de omgeving. Zo ben je slechts anderhalf uur verwijderd van de mooiste stranden van Griekenland in de regio Halkidiki. De ongerepte natuur, ontspannen sfeer en prachtige zonsondergangen nodigen uit om niet veel meer te doen dan genieten.

Thessaloniki, een fijne afsluiting van je rondreis over het vasteland van Griekenland

Wil jij je ook verwonderen over de Akropolis in Athene, het mysterie rondom het Orakel van Delphi ontrafelen en kennismaken met de kloosters van Meteora? Ga dan mee op een unieke rondreis door het vaste land van Griekenland. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden en meer informatie. Wij helpen je graag bij het samenstellen van jouw ultieme rondreis.

 

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.